|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: šećer u trudnoći
20.5.2011 9:55:25   
joszde
to šta si ti nabrojala da ti je rekao da se nesmije jesti ja sam u prošloj trudnoći dobila taj trudnički šećer i dok sam bila u bolnici na toj njihovoj prehrani imala sam i rižu i krompir i kruh jabuke naranče za povrće nemogu baš reći da ga je bilo samo neka salata i to zelena ili cikla i jako malo ,doručak sirni namaz ili malo salame ili maslac sa čašm mlijeka,ručak uglavnom piletina prilog krombir ,riža i salata .e da prije ručka jabuka,poslije ručka među obrok svježi sir ili šnita sira i jednom šnitom kruha i narančom ,večera slična ručku isto jabuka ili naranča, ali jako veliki obroci i za deset navečer jogurt i to je to uglavnom dobivala sam jako velike obroke usporedbi sa ženama koje imaju normalnu trudnoću ili doje i u mjesec dana sam skinula 5 kg i to zadnji mjesec trudnoće,apošto sam opet trudna molim boga da sve bude u redu i da neću morati u bolnicu imam doma aparatić i redovito mjerim i za sada je sve u redu samo malo treba se pridržavati te prehrane i to je to sretno.

30.04.2010. STIGLA NAŠA PRINCEZA

(Odgovor članu ardnas)
Neposredna veza do poruke: 26
20.5.2011 10:43:33   
mucilda
Hvala na savjetima!

11.07.2011. stigao Tarik

(Odgovor članu joszde)
Neposredna veza do poruke: 27
20.5.2011 10:56:35   
joszde
e i još sam zaboravila reći nemoj se nervirati to ti isto jako utječe nervoza i stres zato se opusti.

30.04.2010. STIGLA NAŠA PRINCEZA

(Odgovor članu mucilda)
Neposredna veza do poruke: 28
12.1.2012 14:17:11   
sina
hm,da malo podignem temicu !  dobila sam nalaze i šećer mi je  8.9,dijeta do kraja user posted image user posted image user posted image

16.03.2012- Korana
09.10.2013- Ivan

(Odgovor članu joszde)
Neposredna veza do poruke: 29
12.1.2012 16:30:37   
Marti83
user posted image user posted image user posted image tako je bilo i kod moje kolegice s posla,iako je i ta vrijednost granična.Rekla je da je stalno gladna od kad je na dijeti...

Od svih ozbiljnih stvari, brak je najsmješniji......
David 23.03.2012

(Odgovor članu sina)
Neposredna veza do poruke: 30
12.1.2012 19:57:01   
newmum
Bokić, oprostite što upadam ovako s ovom temom,ali evo sam malo čačkala pa nisam ništa našla po tom pitanju...
Naime zanima me jeli i jesu li i jednoj od vas bradavice zajedno sa aureolom se gulile tj. obnavljale? Ne znam kako da objasnim..komadići bradavice mi se zalijepe za grudnjak i strašno boli kad ga krenem skinuti.
Inaće sam u 28. tjednu trudnoće i to mi se dešava već 5 tjedana... s tim da ne primjećujem nikakvo curenje kolostruma.
user posted image
Ispričavam se opet na upadu,ako i nemate odgovora molila bih da me uputite ako znate gdje ga potražit.

Hvala na razumjevanju!

(Odgovor članu Marti83)
Neposredna veza do poruke: 31
12.1.2012 21:58:49   
mišica 666
meni bi se od kolostruma znalo zaljepit za majicu dok bi spavala ali nije me nešto bolilo kad bi to odljepljivala. možda nebi bilo loše da pitaš liječnika. u svakom slučaju sretno user posted image

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

(Odgovor članu newmum)
Neposredna veza do poruke: 32
13.1.2012 19:25:34   
newmum
mišice, hvala ti na odgovoru!user posted image idem sad sljedeci tjedan kod ginkica i pitat cu ga ako u međuvremenu nigdje ne nađem nista.

(Odgovor članu mišica 666)
Neposredna veza do poruke: 33
13.1.2012 23:23:25   
mišica 666
pokušaj namazati bradavice melemom možda te bude manje bolilo tj možda se ne zaljepe onda za grudnjak user posted image

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

(Odgovor članu newmum)
Neposredna veza do poruke: 34
14.1.2012 16:03:20   
newmum
mažem, mažem i pomaže, ali se još uvik dešava ista stvar

Neposredna veza do poruke: 35
14.1.2012 19:36:25   
sina
newmum i mišica sorry,ali podigla sam temu u nadi da će mi se obratiti netko tko ima šećer :((

16.03.2012- Korana
09.10.2013- Ivan

(Odgovor članu newmum)
Neposredna veza do poruke: 36
15.1.2012 9:56:26   
mišica 666
sina cura je imala problem i pokušala sam joj pomoći , možda nije na pravoj temi ali početnicima se dešava. nadam se da će i tebi netko odgovoriti.

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

(Odgovor članu sina)
Neposredna veza do poruke: 37
29.1.2012 19:20:33   
pozitivna
nova sam ovdje pa se još navikavam na forum....imam pitanje ako može tko pomoći...trakicom mi j sestra mjerila šećer u urinu u trudnoći oko 20tog tjedna...našla je pozitivan šećer ali nije mi rekla doktorica koliko...samo da sam malo šećera ispišala....prije toga sam se dugo vozila u autu..nalaz krvi mi je idealan i nemam šećera u krvi a on se pojavi u urinu tek kad u krvi prijeđe jednu veću granicu od oko 10mmol/l.zanima me da li se nekom to desilo do sad a da ima normalan šećer u krvi.možda je samo greška u trakici ili prcjeni boj na trakici.
hvala

Neposredna veza do poruke: 38
2.5.2012 9:34:39   
tina1602
pozz

sad u drugoj trudnoći otkrili su mi da imam šećer..
dobila sam dijetu...

što se zaista zbog toga ide u bolnicu?

20.10.2007. - Kristina i Boris
25.12.2007. - došlo je naše sunce, Luna

(Odgovor članu pozitivna)
Neposredna veza do poruke: 39
2.5.2012 9:51:07   
seraphyme
da, stvarno se ide u bolnicu i prilično je važno pridaržavati se dijete. i sama sam imala gestacijski dijabetes. posljedice: za mene nikakve. za mog sina jer sam glumila budalu i redovito jela što ne smijem: niska porođajna težima i nezrelost, stalni padovi šećera u krvi 3-4 dana(uopće nije fora kad ti djetetu vade krv par puta dnevno). dakako, ne mora se od tog svega ništa dogoditi, ali je to ozbiljna situacija koja zahtijeva nadzor i regulaciju šećera do poroda

Gosn Micek 4.4.2011.

Gosn Braco 20.12.2012.

(Odgovor članu tina1602)
Neposredna veza do poruke: 40
2.5.2012 10:28:57   
tina1602
ja sam pak čula da djeca budu veće porođajne težine..

20.10.2007. - Kristina i Boris
25.12.2007. - došlo je naše sunce, Luna

(Odgovor članu seraphyme)
Neposredna veza do poruke: 41
2.5.2012 10:31:30   
seraphyme
to ti je fleksibilno, uglavnom budu prosječne težine, ali problemi su uglAVnom jednaki. nezrelost, oscilacije u nalazu GUK-a

Gosn Micek 4.4.2011.

Gosn Braco 20.12.2012.

(Odgovor članu tina1602)
Neposredna veza do poruke: 42
2.5.2012 12:24:34   
zuti.leptirić
Pozdrav! Ja sam u prvoj tr imala gest. dijabetes. negdje oko 7,5 mj. trudnoće mi je na ogtt rezultat bio 10.4, sto je dosta visoko. imala sam naravno visak plodne vode,dobila sam tjedni raspored prehrane koji je isti kao kod dijabeticara tipa 2,a zadnja 3 tjedna tr. sam morala lezat u bolnici.. najgora mi je bila ta prehrana, morala sam svaki dan jesti tocno u isto vrijeme,svakih 2 sata po par zalogaja,tak da sam cijeli dan morala misliti sto cu i kako jesti, a nikad se nisam "najela"..bebe se, ako zena ne drzi dijetu, obicno rode vece porodajne tezine..sad sam u drugoj tr. u sestom mj. i vec me dr. upozorio na secer. on se pojavljuje od 7 mj.(onaj pravi gest. dijabetes),i vec polako moram poceti izbacivat slatko i tak..

(Odgovor članu seraphyme)
Neposredna veza do poruke: 43
30.4.2013 12:37:57   
tihicka
Ja sam u prvoj trudnoći imala granični gestacijski 5.1 pa 8.3 i sve sam izregulirala dijetom od 1800 kcal. Sada sam ponovno trudna 29+3 i oavj puta je 4.5 pa 7.1 no oni su navodno smanjili te granice na 4.4-6.4! Nije li to malo prenisko? Moram napomeuti da sam 2 tj prije ogtt-a samoinicijativno krenula na istu dijetu...ako su sada granice fakat tako niske onda bi valjda trebala jesti samo svježe povrće i vodu jer sam zaista pazila i sve vagala.
Zna li netko da li su to stvarno novi gabariti???

(Odgovor članu zuti.leptirić)
Neposredna veza do poruke: 44
30.4.2013 15:24:27   
Kazimira
ja sutra idem u Petrovu po tom pitanju pa bum se raspitala iz prve ruke........moj je iz nalaza krvi bio na tašte 5,9 i to je visoko za trudnicum mora biti do 5,1.....u prvoj trudnoći su mi na samom porodu rekli da sam imala ges. šečer jer nitko nije prije gledao moje papire........sve je prošlo super, mali nije imao šečer i bio je potpuno zdrav s obzirom da ja nisam baš pazila.........

....stigao nam Kaspi.....pa Vili....pa Bal.....

Where love is, no room is too small <3

(Odgovor članu tihicka)
Neposredna veza do poruke: 45
3.5.2013 12:26:51   
tihicka
ja sam bila jučer kod svog doktora na kontroli i rekao je da je nalaz uredan....no i dalje paziti na prehranu :)

(Odgovor članu Kazimira)
Neposredna veza do poruke: 46
3.5.2013 22:09:52   
Kazimira
evo mene, bila na pikanju...čekam nalaz....ali mi teta u laboratoriju nije znala reći granice za gest. šečeruser posted image user posted image user posted image

....stigao nam Kaspi.....pa Vili....pa Bal.....

Where love is, no room is too small <3

(Odgovor članu tihicka)
Neposredna veza do poruke: 47
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!