NJEMACKA trazi radnu snagu iz hr. (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Financijske dileme roditeljstva



Poruka


Bebys -> NJEMACKA trazi radnu snagu iz hr. (8.1.2011 18:50:39)

150.000 radnih dozvolaNjemačka traži nove gastarbeitere iz Hrvatske! Radnici iz tri zemlje - Hrvatske, Bugarske i Rumunjske uskoro će raspolagati sa 150.000 radnih dozvola do kojih će doći uz pomoć njihovih njemačkih poslodavaca, odlučila je tako nedavno njemačka vlada. Tražena su tehnička zanimanja, ali ima mjesta i u ugostiteljstvu. Vlada Angele Merkel ponudila je državljanima te tri zemlje najmanje 150.000 radnih mjesta, a većinom traže inženjeri, medicinari, kuhari i konobari, piše rumunjski dnevnik Gandul, a prenosi SEEbiz.

Ova odluka Vlade podrazumijeva i neka radnička prava. Na primjer, ukoliko poslodavac ne ispuni obveze prema radniku, kandidati protiv njega mogu pokrenuti sudski postupak.

Bugari i Rumunji, naime, imaju ograničenja prilikom zapošljavanja u Njemačkoj sve do 2013. godine kada će se ona ukinuti. Radnici iz Hrvatske, pak, imaju ograničenje jer ona nije u Europskoj uniji.





Bebys -> RE: NJEMACKA trazi radnu snagu iz hr. (8.1.2011 18:51:06)

raspitajte se mozda nekome upali...

SRETNO




magdalenaa -> RE: NJEMACKA trazi radnu snagu iz hr. (9.1.2011 10:08:07)

ja sam radila u Njemačkoj na papire,prvo bi dobila vizu na 4mj, pa na 6,pa na 18,mj,ide sve preko biroa, i moraš ići na test iz njem,jezika u ZG,bilo nas punooooooooo  i med,sestara i kuhara,i konobara,,,,,,,,,,dobiješ i povrat poreza ,i onda  pauziraš god,dana i možeš opet ići raditi,




Bebys -> RE: NJEMACKA trazi radnu snagu iz hr. (9.1.2011 10:50:43)

[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image] magdalena pa to je super.....

vidim nikoga ne zanima...a svi kukaju....[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Bebys -> RE: NJEMACKA trazi radnu snagu iz hr. (9.1.2011 13:59:55)

Popis stanovništvaŠto treba učiniti i kako da vas zaposle kao popisivača? Čak 13 tisuća ljudi u Hrvatskoj u travnju će imati priliku zaraditi 3 i pol tisuće kuna, a prednost će imati nezaposleni! Njihov izbor krenut će u drugoj polovici veljače. Donosimo - koji su uvjeti za prijavu i što će zainteresirani sve morati učiniti kako bi postali popisivači i kontrolori. Državni zavod za statistiku objavio je kako će se prijave za popisivače i kontrolore za popis stanovništva prikupljati u drugoj polovini veljače. Za taj će postupak u svim županijama biti osnovani popisni centri, a detaljne informacije o svemu zainteresirani će moći dobiti putem Zavoda za zapošljavanje, lokalnih medija te internetske stranice Državnog zavoda za statistiku.

Nakon obrade podataka, budući popisivači i kontrolori u prvoj će polovici ožujka biti pozvani na ispunjavanje Upitnika, a potom će se izvršiti selekcija onih koji zadovoljavaju uvijete (punoljetna osoba sa završenom barem srednjom školom). Izabrani će potom na obuku na kojoj će se upoznati s metodologijom i organizacijom Popisa 2011. Poduke kontrolora bit će organizirane u ispostavama od 21. do 24. ožujka 2011., dok će poduke popisivača biti organizirane u popisnim centrima od 28. do 31. ožujka 2011., javlja HRT.

Po završetku predavanja polaznici će polagati završni test, a oni koji ga polože - dobit će posao! Dodajmo svemu da će test biti jedinstven za cijelu državu i da će se u njemu provjeravati razumijevanje metodologije s poduke na praktičnim primjerima.

Traži se 13 tisuća popisivača, a prednost će imati nezaposleni. Prosječna naknada iznosit će 3 i pol tisuće kuna, a popis stanovništva provest će se u travnju.





Bebys -> RE: NJEMACKA trazi radnu snagu iz hr. (9.1.2011 14:01:20)

evo i ovdje se moze zaraditi...sretno na popisu sada javite se




nemammaste -> RE: NJEMACKA trazi radnu snagu iz hr. (9.1.2011 14:03:02)

Ja sam popisivala 2001. i ne bih se bunila da mogu opet [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 




natalijax -> RE: NJEMACKA trazi radnu snagu iz hr. (9.1.2011 14:15:52)

o tom sam znala još prije dva mjeseca da će se tražit,pričala ova jedna žena kod nas u selu,ima svašt,bedaka ima dođeš u kuču ovaj ti hebe mater,što si sad došla,[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]joj ja bi išla al kod nas u selu ima jedan dio di su cigana,kuče maltene da se nesruše[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]prljavo katastrofa




Bebys -> RE: NJEMACKA trazi radnu snagu iz hr. (9.1.2011 16:13:50)

a neko mora i kod takvih ici...zasto mislis nato da ces dobiti svoje selo...
mozda te posalju dalje...sretno




Stranica: [1]