osip na guzi koji ne prolazi (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Djeca



Poruka


angel -> osip na guzi koji ne prolazi (10.11.2008 21:17:10)

Već mjesec dana imamo osip na guzi, svašta smo probali, koristimo platnene pelene, jer su zdravije i koža diše. A ona kad stoji samo sat vremena pokakana, guza je kao opečena, čak ju to izgrize do krvi! Nedajem joj ni sok od naranče i mandarine iako je sezona tog voća, da smanjim kiselost stolice. Probali Sudocrem,pedijat. dala neku kremu, isto ništa, puder probali, jgl kremu, penaten, čak i domaču napravljenu nevenovu kremu sa lavandom..  upomoć..a cijelo ljeto nije bilo osipa iako je bilo vruče...ima li netko još neku ideju? [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley24.gif[/image]




koka -> RE: osip na guzi koji ne prolazi (10.11.2008 21:21:58)

Mi smo znali melem koristiti, probaj ju puštat bez pelene što više da koža diše.osjetljiva guza, a? a jesi li bila kod dr, da možda nema neke gljivice, pa treba neku terapiju.




mirna -> RE: osip na guzi koji ne prolazi (10.11.2008 21:29:20)

neke cure koje su koristile platnene pelene su bas zbog toga opet pocele koristiti pelene za jednokratnu upotrebu, jer u njima koza ostaje suha.. vjerojatno ce ti se javiti netko s iskustvom..

Probaj kombinirati bepanthen i canesten, mozda su gljivice Ako imas nekog u njemackoj neka ti nabavi multilind kremu. ona ti je prva liga za upaljene guze. Gdje zivis? Mogu ti ju ja dati ako si iz zg. mi je vise ne trebamo..




njanja -> RE: osip na guzi koji ne prolazi (10.11.2008 21:29:31)

IZVORNA PORUKA: angel

ima li netko još neku ideju? [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley24.gif[/image]

 Nemoj se ljutiti, ali da probaš sa pampersicom?I naše guze bi bile osipane da imamo kakicu u gaćama..... 




lelo -> RE: osip na guzi koji ne prolazi (10.11.2008 21:31:20)

Slažem se sa curama a da probaš pampers.Možda i deterđent nije bio ispran sa pelena, zna se dogoditi?




Anaeva -> RE: osip na guzi koji ne prolazi (10.11.2008 21:32:39)

Moja je Eva imala tako ojedeno da je bilo grozno za gledat i mi kupili Sudocrem i u roku jednog dana joj je prošlo samo smo mazali u deeeeebelom sloju.

probaj ju puštat bez pelene što više da koža diše

sažem se!!!!!! Imaš za kupit onih prostirki u dm-u pa ju stavi na to da ti ne popiški krevet i neka bude mali golač




ninolina -> RE: osip na guzi koji ne prolazi (10.11.2008 21:33:26)

koliko je bebica stara, ako jede sama hranu onda je i stolica jača. Nisam protiv platnenih pelena ali ni u pampersici ne može biti dugo mokra a kamoli u platnenoj koja ne upija. neka djete čim više ima suhu i golu guzu




Anoniman -> RE: osip na guzi koji ne prolazi (11.11.2008 7:57:40)

Ne znam što bih još dodala, cure su rekle sve...

Naš sistem je, kad se dogodi crvena guza, preći na pampersice active fit. One imaju mrežicu koja odvaja izlučevine od guze. I bepanthen krema. Zavisi od djeteta, svatko reagira drugačije.
Ali...
kad je već tako i znam da je tako, mirišim ju po cijele dane, svakih par minuta, da se slučajno ne bi pokakala, a da ja ne znam.
I čim osjetim skidam i perem, najprije vlažnim maramicama, onda toplom vodom ili toplom kamilicom... ( skuhaš i dodaš u vodu ili u topliju vodu za pranje dodaš filter pa malo pričekaš da pusti sastojke i da se voda temperira)
Nakon toga staviš dooobar sloj kreme - za 4-5 dana mora biti bolje ili već prođe... Sretno!




vjerae -> RE: osip na guzi koji ne prolazi (11.11.2008 8:09:14)

Isprobano:dobro oprati guzu sa toplom vodom osušiti sa fenom sa veče udaljine namazat jednom dnevno sa canesten kremom kupi u apoteci i pampers ili beby love pelena.savjet mi dala patronažna




cokolada -> RE: osip na guzi koji ne prolazi (11.11.2008 12:34:29)

Ako ti to traje vec mjesec dana otisla bih pedijatru da uzme bris s guze da nisu gljivice.
Nama se to dogodi obicno kada pije antibiotik ali uvijek prode uz njegu sa bepanthen masti. Namazes debelo guzu s bepanthenom, a pelenu namzes sa djecjom kremom jer ti u protivnom pelena upije kremu. Ja bi uzela pampers, i presvlacenje svakih sat vremena ili cim osijetis da je piskila ili kakila i sigurno ce proci osim ako nisu gljivice. To mi je rekao pedijatar, provjereno.
Vec sam pisala, prvi puta sam namazala sa Sudocream i bilo je prestrasno, jos gore. Neka djeca su alergicna na cink, a sudocream i neke slicne kreme ga sadrze.
Nama je bepanthem mast uvijek pomogla.




angel -> RE: osip na guzi koji ne prolazi (11.11.2008 21:02:05)

Osip nam je prošao, još samo jedna točkica, hvala Bogu!  Uvjerena sam da je to sve nastalo jer smo tri dana bili u bake  i nismo nosili platnene nego pampers, ne znam, valjda joj je koža navikla na pamučne. A i sad ju i ja mirišem svako malo, da ne bi slučajno malo stala pokakana. Hvala puno, curke, za ubuduće..[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]




njanja -> RE: osip na guzi koji ne prolazi (11.11.2008 21:07:09)

bravo!




Zvezdica -> RE: osip na guzi koji ne prolazi (15.12.2008 13:48:02)

Malo kasnim, ali je u sklopu teme, pa možda jednom nekome bude zatrebalo.

Moj mali je prošlo proleće iz čista mira dobio osip pod pelenom (Pampers) - bilo je grozno za gledati. otpišla sam kod pedijatra - on nam prepisao neke kreme... Recimo Sinoderm i Panternol. Za Pantenol znam da je dobar - služi za obnavljanje kože, a Sinoderm mi se činio jak za bebu, ali šta ću? Rekao pedijatar. Mazali smo nekoliko dana - povuklo se, i čim prestanem da mažem, sve se vrati. Bila sam baš očajna. Nazovem dermatologa, i on me pošalje da se uzme bris na gljivice i ne znam šta sve. Stignu rezultati - sve negativno.
Onda je dermatolog rekao sledeće:
5 dana dete zapirati u BLAGOM rastvoru hipermangana 2 puta dnevno, ne mazati ga kremicama, ni Pavlovićevom, ni ničime, eventualno malo Pavlovićeve oko čmara, i kupiti ph najneutralniji sapun (Sebamed).
Tako smo se mi spasli tog groznog osipa.
Ni dan danas ga ne mažem kremom, ok, sada već ne nosi pelenu preko dana, samo noću. Kada smo kod toga, ne mogu da nađem temu o tome kako se skida noćna pelena. Pomoć?




tiha -> RE: osip na guzi koji ne prolazi (15.12.2008 13:50:27)

probat cu naci pa ti stavim tu ali gore imas trazilicu upises pojam i izbaci sve o tome...





dominik -> RE: osip na guzi koji ne prolazi (13.1.2009 10:14:13)

mi smo imali osip na guzi koji je unatoc stalnom presvlacenju presao u ranice...pedijatrica rekla manje sokova (inace D ih niti nije pio) zbog kiselosti mokrace i ala kremu protiv gljivica...zavrsili na salati kod dr. dijagnoza je bila pelenski dermatitis...a rjesenje je bilo sto manje u pelenama (najbolje platnene), mociti djetetu guzu u lavoru sa slanom vodom (ili fizioloskom otopinom) i kremice sto manje na guzu, mokraca (ako ga ne pece) ne smeta cak dapace dobrodosla je jer bas taj vitamin c tj kiselost pomaze kod zacjeljivanja....jos jednom nam se to desilo na moru dok smo bili i isti postupak ponavljali i proslo je....eto moje iskustvo




Stranica: [1]