Glazura! (Puna verzija)

Forum >> [Obiteljski život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


BUMBI -> Glazura! (17.9.2010 12:19:30)

kako pravite glazuru za kolače?
Meni nekad ispadne dobro,a nekad užas..a pošto ju sad trebam napaviti,pucajte...




BUMBI -> RE: Glazura! (17.9.2010 12:33:19)

Nitko ne pravi glazure[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




natalijax -> RE: Glazura! (17.9.2010 12:38:00)

kak kad mi ispadne ja stavim malo ulja il margarina i šećera po želji




ninolina -> RE: Glazura! (17.9.2010 12:40:41)

ja u zadnje vrijeme radim da u pola litre hola šlaga otopim čokoladu...oko 250 gr..inače sam topila u mlijeku i malo margarina ali ova nam je puno finija i ljepo se reže




mlada mama -> RE: Glazura! (17.9.2010 12:41:00)

IZVORNA PORUKA: BUMBI

Nitko ne pravi glazure[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Izgleda[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ja radim standardno 7dag margarina i 2-3 kapi ulja i 10 dag čokolade tako uvijek radim,ako nije baš neka po receptu specijalna.
I kad idem razat kolač prvo ga izvadim na sobnu temperaturu da se čokolada opusti i onda mi ne puca




zozo1 -> RE: Glazura! (17.9.2010 12:41:49)

Misliš na čokoladne glazure ??
Rastopi čokoladu 15 dgk ( neka bude više) u malo vode na laganoj vatri. Ako vidiš da gusne dodaj malo po malo vode, ne previše. Kada se rastopi, makni sa vatre i umiješaj malo margarina. Miješaj tako dugo dok se ne rastopi. Glazura mora biti gušća i razli na kolač u sredini. Ako je u tepsiji, uzmi ju u ruku i naginji lijevo desno da se glazura sama razlije i prekrije kolač. Ako ju treba popraviti uzmi nož, umoči u hladnu vodu i sretno [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




BUMBI -> RE: Glazura! (17.9.2010 12:42:55)

Napravljeno..nemam pojma kako će biti kad se stvrdne,za sad je dobro[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Thea -> RE: Glazura! (17.9.2010 12:43:39)

IZVORNA PORUKA: mlada mama


Izgleda[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ja radim standardno 7dag margarina i 2-3 kapi ulja i 10 dag čokolade tako uvijek radim,ako nije baš neka po receptu specijalna.
I kad idem razat kolač prvo ga izvadim na sobnu temperaturu da se čokolada opusti i onda mi ne puca



Ovako i ja ,ali koji put kad se sjetim stavim malo mineralne vode jer mi je baka tako radila i nikad joj nije pukla kad je rezala...




mlada mama -> RE: Glazura! (17.9.2010 12:58:41)

Thea za ovo prvi put čujem, baš ću probati idući put, samo mi reci koliko je to malo od prilike.




tiha -> RE: Glazura! (17.9.2010 13:17:20)

ja imam svekrvin recept i svi koji su probali ostali su joj vjerni zato sto je fina glatka jako sjajna i nepuca nego je mekana fino se reze nije standardna da se skori...

koliko rebara cokolade toliko velikih jusnih zlica secera,ulja,mljeka malo prokuhate i prelijete genijalna jeeeeeeeeee
bitno je da je omjer secera,ulja i mljeka jednak zato na zlice[sm=smiley1.gif]



probajte bit cete odusevljeni[sm=smiley1.gif]




Monica -> RE: Glazura! (17.9.2010 17:22:00)

Ja ti to sve otprilike
stavim i ulja i par kapi vode i na kraju margarin
ili napravim sa vrhnjem za šlag
150g čokolade
100g vrhnja za šlag
ta glazura ne bude tvrda i ukusna je




Thea -> RE: Glazura! (17.9.2010 20:17:33)

IZVORNA PORUKA: mlada mama

Thea za ovo prvi put čujem, baš ću probati idući put, samo mi reci koliko je to malo od prilike.


ma nemam pojma ja ti sve otprilike  radim..znaš ono kulike-tulike..[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ma vidi sama žlićicu ili dvije ovisi koliko čokse topiš..




Stranica: [1]