Neplaćeni rodiljni dopust! (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Obiteljsko zakonodavstvo

Poruka

pakić -> Neplaćeni rodiljni dopust! (30.8.2010 13:06:27)

Molim vas, ako mi može tko pomoći: kad mi je P navršio godinu dana, odlučila sam ići tri mjeseca na neplaćeni, jer se nije htio baš odvajati od mene. Vratim se na posao 1.1. 2009, tri mjeseca trudna, u međuvremenu je moj šef za stalno zaposlio svoju prijateljicu (a ja 5 godina na određeno- mijenjam curu na porodiljnom s komplikacijama), koja ima nižu školu od mene, a duplo veću plaću??? Heeej, pošto sam brzo išla na bolovanje (nakon tri mjeseca) nisam se htjela prepirati, ali sad sam se vratila, a ono- raspašoj... Nego zanima me gdje da nađem ili tko zna, meni se sve sje... nakon tog neplaćenog... i sad još ako dobijem otkaz, jel imam uopće pravo na naknadu s biroa, pošto 2 mjeseca nisam radila... Help

maja -> RE: Neplaćeni rodiljni dopust! (30.8.2010 13:14:22)

Nisi radila ali si bila prijavljena zar ne?
Imaš pravo na naknadu sa biroa jedino ako ti šef napiše da si tehnološki višak ili u slučaju da se firma zatvara, ali ako ti napiše SPORAZUMNI nemaš pravo pa pazi da ne nasjedneš kao ja.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (30.8.2010 16:37:14)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

inesica -> RE: Neplaćeni rodiljni dopust! (30.8.2010 19:02:34)

IZVORNA PORUKA: maja

Nisi radila ali si bila prijavljena zar ne?
Imaš pravo na naknadu sa biroa jedino ako ti šef napiše da si tehnološki višak ili u slučaju da se firma zatvara, ali ako ti napiše SPORAZUMNI nemaš pravo pa pazi da ne nasjedneš kao ja.

Mislim da je maja u pravu. Dodala bih samo da je Zakon o radu prekrsio kad ti nije dao ugovor na neodredjeno ako ti produzava vec 5 godina (a radis bez prekida), ali to svi rade, na zalost, i prolazi im.

pakić -> RE: Neplaćeni rodiljni dopust! (31.8.2010 8:41:45)

To sam pročitala, i tražila u zakonu, i imam pravo, ali kako se tretira taj neplaćeni? kaže da prava i obveze miruju u trajanju neplaćenog, ali ipak se radni odnos sporazumno prekinuo, zar ne? a to uznači da nemam 5 godina neprekinutog staža, nego samo godinu i pol...ma sori št GNJAVIM, Ali MISLIM DA NITKO NE ŽELI DATI SVE INFORMACIJE O TOME. Barem ne ovi naši u HZZO-u. Hvala vam svejedno. I tko se odluči na neplaćeni, neka dobro razmisli... Umjesto da potiču da mame budu s djecom, oni vas sje[sm=smiley35.gif] na sve mile načine...

maja -> RE: Neplaćeni rodiljni dopust! (31.8.2010 8:46:34)

nije mi jasan taj tvoj neplaćeni, zar nije to u dogovoru sa šefom, kao tipa ja ću ustati još doma, staž neka mi ide, a nemorate mi platiti ta dva mjeseca[sm=zmeden.gif] jer ako ti je dao sporazumni onda si u banani

pakić -> RE: Neplaćeni rodiljni dopust! (31.8.2010 13:17:54)

nije mi išao staž, ja sam bila ta dva mjeseca kao nezaposlena. prijavljeno zdravstveno na mm, i onda sam po povratku na posao opet potpisala ugovor o radu na određeno vrijeme, i ponovno prijava kao da se zapošljavaš

Stranica: [1]