Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Serklaža,skidanje šavova-HELP!! 31.8.2010 9:02:38
|
|
|
|
ZVRK
|
IZVORNA PORUKA: maminangel Martina naravno da ću javiti,moram priznati da me baš frka,još čitam svašta po svakojakim forumima,a da ne govorim kakve snove sanjam,pa kad samo pomislim da če me raščetvoriti kako je tvoja doktorica rekla,bljak..Drži .. nemoj se sekirati za unaprijed sve bude ok i neće te boliti leluška-čaj ti nemože škoditi tako da slobodno pi
|
|
|
RE: Serklaža,skidanje šavova-HELP!! 31.8.2010 9:04:55
|
|
|
|
ninolina
|
Micek budeš ti to izgurala...još malo i tvoj mišić bude uz tebe...Sretno...
|
|
|
RE: Serklaža,skidanje šavova-HELP!! 6.9.2010 12:25:01
|
|
|
|
maminangel
|
Evo da javim,još mi nije skinula šav,naručila me slijedeći ponedjeljak,ali zato bila na uzv ,kaže doc da je dečko i da ima 3kilice juuuuuupiiiiiiiiiii
|
|
|
|
|
RE: Serklaža,skidanje šavova-HELP!! 6.9.2010 14:55:59
|
|
|
|
martina33
|
..baš sam se pitala gdje si i napeto čekam izvještaj o skidanju ..jel to znači da će ti serklaž skinuti s 38 tjedana?
|
|
|
|
|
RE: Serklaža,skidanje šavova-HELP!! 6.9.2010 15:06:52
|
|
|
|
Domy
|
IZVORNA PORUKA: martina33 ..baš sam se pitala gdje si i napeto čekam izvještaj o skidanju ..jel to znači da će ti serklaž skinuti s 38 tjedana? martinice ja sam imala pet serklaža ..meni su skidali 2 tj prije termina i ništa me nije boljelo...
|
|
|
|
|
RE: Serklaža,skidanje šavova-HELP!! 6.9.2010 15:31:35
|
|
|
|
martina33
|
baš si me utješila!ja sam već ukakana ko grlica... ...
|
|
|
|
|
RE: Serklaža,skidanje šavova-HELP!! 6.9.2010 18:15:21
|
|
|
|
maminangel
|
Škrablinka mi je rekla da mi je labav šav i da je luksiran nalijevo,ali nemam pojma kaj to znači,i da skida s punih 38 tj,a u pon. mi je 38+3. Dr. na uzv. mi je rekao da mi je posteljica lagano kalcificirana,a cure na netu su pisale da to znači da će porod brzo.Nemam pojma više,Sofiu sam prenijela 2 tj i nadam se da neću i maloga tako puno. Martina kad ti ideš na skidanje šava?
|
|
|
|
|
RE: Serklaža,skidanje šavova-HELP!! 6.9.2010 19:49:37
|
|
|
|
martina33
|
Ja ti sada odrađujem 33.tjedan tak da još imam vremena za psihičku pripremu ...ne moram ti ni reći da svaki dan strepim kaj bum našla na wc papiru jer mi je doktorica rekla da se šav drži na 0.5 cm i ak se čučnem da može otpast..tak da mi je ova trudnoća živi stres
|
|
|
|
|
RE: Serklaža,skidanje šavova-HELP!! 6.9.2010 20:14:03
|
|
|
|
maminangel
|
Ajme,stvarno ti je užasno . imaš li kakvu terapiju? ja sam dobila cordipin,kao zamjena za tokolizu,to je inače lijek za snižavanje tlaka ali u malim količinama djeluje dobro za održavanje cerviksa,s druge strane ionako kronično niski tlak sad mi je katastrofa..E da morala sam svako drugo večer preventivno stavljati medazol vaginalete da nebi kaj nasadila,to mi je bilo najgore jer nikad nisam znala kaj me čeka dole Službeno od danas nema više nikakve terapije . Čuvaj mi se Martinice
|
|
|
|
|
RE: Serklaža,skidanje šavova-HELP!! 7.9.2010 8:34:20
|
|
|
|
martina33
|
Dobila sam samo megnezij kojeg i onako imam dosta u Vita mum tabletama pa ne pijem nikakvu extra dozu jer dobijem proljev i normabel 3x2mg kojeg ne pijem redovito nego samo po potrebi ako osjetim grčeve...nisam nikad dobila nikakve vaginalete ili bilo kaj sličnoga...suma sumarum ne pijem ništa...samo mirujem...i to već 8 tjedana..već me polako počela hvatat šiza...e da,a cordipin mi ne daju jer mi srce nekaj šteka (tahikardije,preskakanje..) pa to baš i nije za mene...zato se i grozim moguće tokolize baš zbog tih nuspojava...uglavnom ,dr. mi je rekla da je najkritičnije do 34.tjedna,a kasnije da je baš briga...negdje sam također čitala da se nakon 34.tjedna više i ne daje tokoliza...nekako bi voljela izdržat barem do punih 37.tjedana ako ne i duže...živim dan po dan...
|
|
|
|
|
RE: Serklaža,skidanje šavova-HELP!! 7.9.2010 8:42:24
|
|
|
|
lilia
|
Cure želim vam sreću i čuvajte se.
|
|
|
RE: Serklaža,skidanje šavova-HELP!! 7.9.2010 8:56:02
|
|
|
|
martina33
|
Fala Lilia !Samo da nekak doguram do tog 37.tjedna,a onda ću valjda lakše disat...
|
|
|
|
|
RE: Serklaža,skidanje šavova-HELP!! 7.9.2010 12:02:35
|
|
|
|
maminangel
|
Ma bit će sve ok,sad si već blizu,tako sam se i ja osjećala,brojala dan za danom koji su tako sporo prolazili,sve do 34 tj.i onda sam se konačno opustila i mogu ti reći da mi je vrijeme doslovno preletilo,još kad znam da mali ima normalnu težinu sad me lovi panika oko poroda i prvih dana privikavanja,dojenja,nespavanja,kao da mi je prvi put , neznam za tebe Martina ali ja se osjećam kao da već nisam rodila,davno su dani pelena,i nespavanja iza mene,a S. mi ima 4 god..No to je za drugu temu. Pusek,drž mi se,još mrvicu i mrvica je tu
|
|
|
|
|
RE: Serklaža,skidanje šavova-HELP!! 7.9.2010 13:44:41
|
|
|
|
martina33
|
!!! moj prvorođenac ima 11 godina!zamisli kak je tek meni..Bilo je to u prošlom stoljeću ..nemam pojma više o ničem...kao da nikad nisam imala malu bebu,sve sam zaboravila...i opet sve ispočetka...brrrrrr!!moram priznat da me strah..a bome imam i osjećaj da mi se prag boli drastično smanjio-ovaj put bi netko mogao dobit i nogom u glavu ..cure moje,kak se to ide rodit drugi put kad znaš kaj te sve čeka?! najbolje prvi put- ideš ko tuka,nemaš pojma o ničem..
|
|
|
|
|
RE: Serklaža,skidanje šavova-HELP!! 13.9.2010 13:47:31
|
|
|
|
maminangel
|
Evo mene,juuuupiiiii Danas mi konačno odvezali mašnu ,uglavnom nije boljelo ništa,više neugodno,čuješ Martinice i mene trtarošicu je ugodno iznenadilo,najbitnije je da se što više opustiš i bude super. Kad mi je skinula šav moja Škrablinka mi je rekla da sam otvorena dva prsta,gledala mi je plodnu vodu i lagano mliječna je,i nakraju mi je rekla da bum rodila ko kokica,šta god to značilo Kontrola mi je u slijedeći pon.ako se kaj ne iskomplicira ranije,ali bojim se da bum još i prenijela. Pussssaaaaa,tak sam sretna da me nije bolilo
|
|
|
|
|
RE: Serklaža,skidanje šavova-HELP!! 13.9.2010 13:50:19
|
|
|
|
pincirotvajler
|
|
|
|
RE: Serklaža,skidanje šavova-HELP!! 13.9.2010 13:57:30
|
|
|
|
pepeljuga
|
|
|
|
RE: Serklaža,skidanje šavova-HELP!! 13.9.2010 14:46:51
|
|
|
|
cuba
|
draga
|
|
|
RE: Serklaža,skidanje šavova-HELP!! 13.9.2010 15:00:58
|
|
|
|
Domy
|
IZVORNA PORUKA: maminangel Evo mene,juuuupiiiii Danas mi konačno odvezali mašnu ,uglavnom nije boljelo ništa,više neugodno,čuješ Martinice i mene trtarošicu je ugodno iznenadilo,najbitnije je da se što više opustiš i bude super. Kad mi je skinula šav moja Škrablinka mi je rekla da sam otvorena dva prsta,gledala mi je plodnu vodu i lagano mliječna je,i nakraju mi je rekla da bum rodila ko kokica,šta god to značilo Kontrola mi je u slijedeći pon.ako se kaj ne iskomplicira ranije,ali bojim se da bum još i prenijela. Pussssaaaaa,tak sam sretna da me nije bolilo
|
|
|
|
|
RE: Serklaža,skidanje šavova-HELP!! 13.9.2010 15:06:57
|
|
|
|
martina33
|
fala bogu!!sad još da i ja dočekam svoj red..a kaj to točno znači NEUGODNO?
< Poruku je uredio martina33 -- 13.9.2010 15:07:39 >
|
|
|
|
|
RE: Serklaža,skidanje šavova-HELP!! 13.9.2010 15:14:14
|
|
|
|
maminangel
|
Neugodno,hm?meni je bilo slično uzimanju briseva,ili papi,ma ništa draga,samo probaj biti što opuštenija jer ako si u grču više boli tako je ona meni rekla..
|
|
|
|
|
RE: Serklaža,skidanje šavova-HELP!! 13.9.2010 15:21:06
|
|
|
|
Leluška
|
maminangel, drago mi je da je sve prošlo super. Svaka čast ak se možeš opustiti kad ti dolje nekaj kopaju! Meni su pregledi ufffaaa! Duić me pitao u 1.trudnoći da kak ja mislim roditi kad se nemrem na pregledu opustiti! Ma, sve je bolje i manje bolno kad se opustiš, ali treba moći - rijetko kada mi je to uspjelo! Mol malac lupa ovih par dana prestrašno!
|
|
|
|
|
RE: Serklaža,skidanje šavova-HELP!! 28.9.2010 18:43:57
|
|
|
|
breskvica22
|
e to i mene ceka ako bog da da mi nalazi budu u redu(kariogram,prolaktin i stitnjaca). daj boze da bude sve i da onda mogu raditi na tome da budem . pusaaaaaaaa
|
|
|
|
|
RE: Serklaža,skidanje šavova-HELP!! 15.10.2010 11:49:22
|
|
|
|
martina33
|
ne mogu vjerovat da se i meni toliko približio dan skidanja serklaže..plaše me od 24. tjedna da neću iznjet trudnoću do kraja,a ja eto za 2 dana ulazim u 39.tjedan ...u ponedjeljak idem u Petrovu i s obzirom na nalaz možda me i ostave u bolnici (ako cerviks bude otvoren)...valjda neću ostat u bolnici jer bi to značilo da me opet stavljaju u krevet,a taman sam se počela malo kretat nakon 3 mjeseca ležanja...kak bum rodila ako uopće neću imat snage i kondicije?!ukakana sam ko grlica..sigurno će mi taj dan biti dug-skidanje serklaže,uzv,ctg kojeg do sada uopće nisam radila..a vidim da nekima i gledaju plodnu vodu...uf!umrla bum od straha...dosta mi je čačkanja i jedva čekam da rodim..
|
|
|
|
|
RE: Serklaža,skidanje šavova-HELP!! 18.10.2010 18:53:58
|
|
|
|
martina33
|
danas skinula serklažu..uf,nije mi baš bilo ugodno jer mi se konac srastao s mesom pa je bilo opakog čačkanja... ...odmah sam se otvorila za 4 prsta i rekla dr. da je cerviks potpuno raspadnut (što god to značilo)...krvarila sam....i odmah sam ostavljena u bolnici...sad mogu samo čekati jer su zaključili da nebum izdržala ni 2 dana..e pa sad bili živi i vidjeli jer ja nemam ni jedan simptom da bi uskoro mogla rodit...
|
|
|
|
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!