Ravna stopala (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Djeca >> Djeca i zdravlje

Poruka

Marta j -> Ravna stopala (16.8.2010 19:21:55)

Dal je to kod male djece normalno il bi trebala s matom kod dr primjetili smo da ima ravna stopala.
Hoda dosta i bos kazu d aje to dobro.
Dal da mu kupujem cipelice s uloskom il bez?
Do sada je uvijek bambi il ciciban

Anoniman -> RE: Ravna stopala (16.8.2010 20:03:04)

Pa nisam baš stručnjak, možda cvrčak dođe kasnije[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Jesu mu baš skroz ravna ili?

Pa ja bih na tvom mjestu otišla do ortopeda i onda si mirna.

tiny -> RE: Ravna stopala (16.8.2010 20:03:27)

odvedi ga ortopedu,i moja M. nosi uloske,al tek smo je prije pola godine odveli,bolje je ranije,meni moji svi da ja nisam normalna,da izmisljam,a njoj stopala skroz ravna.bolje je da odmalena pocne nositi uloske.al u tom slucaju kupovati cipele bez ulozaka,znaci ne bambi itd,jer onda ovi ulosci ne mogu stati pravilno u cipelu.

tiha -> RE: Ravna stopala (16.8.2010 20:06:14)

ja mislim da je jos premali tamo oko trece ili cetvrte godine te dr uputi ako je potrebno....jer ja mislim da sva mala djeca imaju ravna stopala i kako rastu tako se stopala mjenjaju pitaj pedicu najbolje ce ti ona odgovorit na to! mojoj denissi je sa 3 i pol godine stavila upitnik i dvije godine kasnije isto bas me zanima sada na sistematskom za vrtic sto ce nam reci ali sad mi se cini da su joj stopala ok!!!

Brisani uporabnik -> [Obrisani korisnik] (16.8.2010 20:59:23)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Anoniman -> RE: Ravna stopala (16.8.2010 21:00:50)

Znala sam ja da će cvrčak imati odgovor[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Nika 24052006 -> RE: Ravna stopala (16.8.2010 21:34:48)

Nika ima ravna stopala,nedavno smo bili na sistematskom kod pedice,ali nam je ona rekla da se stoplao formira do 5.godine,kao da još ne treba ortopedu.Joj,cvrčak,sad si me zabrinula,moždada tražim drugo mišljenje[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]...A ona baš hoda bosa,pogotovo po kamenju.

Brisani uporabnik -> [Obrisani korisnik] (16.8.2010 21:37:30)

[Sadržaj poruke je obrisan]

zg_cinik -> RE: Ravna stopala (16.8.2010 22:22:12)

pogledaj ovo

možda pomogne...

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Nika 24052006 -> RE: Ravna stopala (16.8.2010 22:33:50)

IZVORNA PORUKA: cvrčak

Nika ne znam. A.je prvo hodala,a onda ju je posjela i nešto pipala i okretala stopalo i rekla(sad ne znam točno)ali da je to kod nje...(možda meko ili nešto)i da vjerojatno će to biti za uloške(a i ja i mm imamo ravna stopala)i dala uputnicu za ortopeda u bolnici. S obzirom da preko ljeta ne nosi baš obuću za uloške,a da ih ne preraste do jeseni odgodili smo odlazak ortopedu do rujna.
nekako mi nema smisla da joj u croksice stavljam uložak.

Ona njoj ništa nije pipala,samo je pogledala i negdje zapisala da su stopala ravna.Kod nas u obitelji nitko nema ravna stopala,ne znam da li je to uopće genetski[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]...Nemam pojma,baš ću pitati na sljedećoj kontroli.

Anoniman -> RE: Ravna stopala (16.8.2010 22:52:09)

Ja vise nisam pametna da li sa uloskom ili ne...Sara je imala sa uloskom cipelice, i ovo leto sam joj uzela 2 para sandalica bez uloska. i nekako mi se cini da su joj se stopala "spustila" i da joj levi zglobic ide na unutra. uglavnom je bosa, ali nekako mi se cini da je to od ovih cipelica bez uloska. pa ti onda budi pametan [sm=zmeden.gif]

makka pakka -> RE: Ravna stopala (16.8.2010 22:58:00)

I moja isto tako nelice, ovo lito bez uložaka a zimi bambijeve...nisam pametna više, neko kaže treba uložak, neko ne..
Evo od moje prijateljice mali isto ima godinu ipo,stariji od moje 3 dana ima iskrivljene gležnjeve, hoda unutra...rekao joj je ortoped ni slučajno sa uloškom ni zatvorenih gležnjeva te mora stalno bos hodat da se to ispravi..
A kaže da će se ispravljat i do 2 godine..

zg_cinik -> RE: Ravna stopala (16.8.2010 23:12:08)

možda nisam bil dovoljno jasan...
il niste skukale... (kad pređeš mišem prek "ovo" dojdeš do članka)...

ukratko... djetetu se stopala razvijaju do 5-6 godina, djeluju ravno jer u toj dobi imaju puno više masnih jastučića, bol u stopalima jedina je indikacija za odlazak ortopedu... googlajte malo...
a možda nekaj znači i moje iskustvo s djecom...
[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

troubled -> RE: Ravna stopala (17.8.2010 8:29:28)

ja sam isto tako zabrinuto vodila paulu s godinu dana jer mi se činilo da stopala idu unutra i da su skroz ravna...
pa su rekli da je to normalno i da prije 3-4 godine se ništa ne poduzima dok se jastučići ne razgrade i sami podignu...
ako normalno hoda i ne žali se na bol sve je ok...
ortopedi savjetuju obuću bez uloška...

sjećam se kako mi je srce puklo po pola kad sam je vodila ortopedu s 4 godine...u novim, novcatim cipelicama koje sam platila cca 400 kuna...a on, bezdušno, uvukao ruku unutra i IŠČUPAO uložak vani...naravno da je pri tom i razvalio ganc nove cipele...
i rekao ne treba vam ovo...[sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]

p.s. a sad imam dragog s korisnim informacijama pa se uopće ne brinem [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]

ZVRK -> RE: Ravna stopala (17.8.2010 8:33:09)

sa zvrkićem smo bili sa 3g i od onda nosi uloške.
svakih 6mjeseci kontrola i novi ulošci

Stranica: [1]