Bila sam kod liječnika (Puna verzija)

Forum >> [Obiteljski život] >> Zdravlje

Poruka

buduća mamica -> Bila sam kod liječnika (29.7.2010 17:53:24)

Zbog svrbeža i crvenila na rukama i licu koje vučem već dulje vrijeme.

Dijagnosticiran mi je dermatitis.

Zabranio mi svaki kontakt s vodom i sredstvima za pranje bilo koje vrste.
Nema pranja suđa, kupanja bebe, ničega, samo nužno za vlastitu higijenu.
Dobila sam terapiju i naručena na kontrolu za mj dana.
Trebam nabaviti zbilja dobru hidratantnu kremu za lice i ruke, može kakva preporuka?
Ima li netko ovdje iskustva s tom bolešću kože? Kako dalje? čime se njegovati?

Brisani uporabnik -> [Obrisani korisnik] (29.7.2010 18:05:55)

[Sadržaj poruke je obrisan]

tonkica -> RE: Bila sam kod liječnika (29.7.2010 18:07:58)

Mojoj curki je dijagnosticiran atopijski dermatitis. Koristimo A Derma kremu, kupku i ulje. I pomaže.
Ne znam da li i ti možeš to koristiti. Savjetuj se još u ljekarni sa farmaceutkinjom što bi ti bilo od pomoći.
Možda ima još koja cura ovdje sa sličnim problemom, pa će ti više znati pomoći.

buduća mamica -> RE: Bila sam kod liječnika (29.7.2010 18:13:04)

IZVORNA PORUKA: cvrčak

Ako si dobila terapiju to ti je dovoljno.
Hidratantne kreme ne idu na dermatitise. Koju terapiju si dobila?
Vjerojatno si dobila kortikosteroidnu kremu,ali ne znam da li ti je rekao da ju ne smiješ mazati duže od tjedan dana.

Što je rekao kakav je dermatitis?
A-derma i mustella imaju kreme s posebnom namjenom,ali za atopijski dermatitis.

[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Trebam je mazati do kontrole, al mi to bilo malo previše jer čitam po netu ta krema izaziva poremečaj hormona, nije naglasio kakav, rekao je ekcem. Našla sam članak na netu koji točno opisuje moju situaciju i sve što mi je savjetovao, pa čak i za terapiju

Brisani uporabnik -> [Obrisani korisnik] (29.7.2010 18:14:49)

buduća mamica -> RE: Bila sam kod liječnika (29.7.2010 18:18:46)

Koju terapiju si dobila?

mast se zove Elocom, čisti kortikosteroid, piše na kutiji

tonkica -> RE: Bila sam kod liječnika (29.7.2010 18:21:30)

I nju smo jednom prilikom dobili za Miu, mislim da je doktoridca rekla da se može koristiti maksimalno 3 dana za redom. Jer je ful jaka. 

Brisani uporabnik -> [Obrisani korisnik] (29.7.2010 18:25:47)

lilia -> RE: Bila sam kod liječnika (29.7.2010 18:28:25)

Pokušaj sa kortikosteroidom, pomoći će ti sigurno ali nisam sigurno koliko dugo će tvoje ozdravljenje trajati, jer čim se vratiš deterdžentima i upala će se vratiti.
Jesi radila test? Možda ti smeta nešto drugo a deterdženti samo pojačavaju crvenilo.
Ja sam alergična na svakakve tkanine, perje, živ. dlaku i krzno, prašinu..ma svašta da ne nabrajam i uvijek mi je smetao prašak.
Mazala sam se svim i svačim i konačno me jedan profesor dermatolog u mirovini iz Rijeke koji radi privatno spasio sa svojom kremom koju on sam proizvodi.
Dijagnoza: atopic dermatitis. Evo spašena sam konačno tog zla ali godinama sam se borila.
Sretno.

zara13 -> RE: Bila sam kod liječnika (29.7.2010 18:29:13)

tu sam kremu ja koristila za psorijazu,i meni je dermatologica rekla 7 dana mazati 7 dana ne ,jer ako ju stalno mažem nema učinka nikakvoga jer je jaka i kortikosteroid je.

buduća mamica -> RE: Bila sam kod liječnika (29.7.2010 18:34:39)

Već sam ja bila s tim čudom kod dok, tada mi je prepisao neku kremu koja uopće nije djelovala, pa je sad rekao idemo s nečim jačim, rekao je da je to trajno, tj povratka nema, moguće poboljšanje ali ne i izliječenje. Uostalom meni nije uopće važno hoću li to doživotno vuči samo ako ima načina da suzbijem crvenilo i ispucalu kožu jer nije lijepo za vidjeti, svi me gledaju ko da sam šugava

lilia -> RE: Bila sam kod liječnika (29.7.2010 18:43:29)

Kod mene je bilo kronično, ali prošlo je, imala sam sve ispucale ruke i svako pranje ruku bilo je pravo mučenje. Kad bi nekom pružila ruku umirala bi od srama jer sam mislila ajme sigurno osjeti kako mi je dlan ispucan i grebe.
Te kremice na bazi kortik.su mi pomogle ali kako sam rekla, nakratko, sve to u početku pomogne ali poslije se vrati.
Evo sada imam čistu kožu ali trebali su mjeseci da prođe po toj njegovoj terapiji i dosta novaca sam potrošila.
Ako ti ništa ne pomogne, javi se, pokušat ću ti pomoći nekako.

mare i gogo -> RE: Bila sam kod liječnika (29.7.2010 19:39:59)

ja imam neurodermatitis i koristim belolasalic i u roku dva dana mi pomogne a znali su mi otpadati komadi kože a moj muž je koristio tu elocom al zbog osipa od alergije i isto su mu rekli samo 7 dana 

lilia -> RE: Bila sam kod liječnika (30.7.2010 0:18:51)

Neurodermatitis i atopic dermitis ista je stvar ali kako upotrebom ove prve riječi ljudi pomisle da je to bolest na psihičkoj bazi, u novije vrijeme koristi se atopic dermitis.
Naime dok se nije znalo kakva je to bolest grebanja i češanja u starije vrijeme liječnici su to povezivali sa živcima jer ti dok se češeš (a svrbi jako) u stvari nadražuješ živce i otuda riječ neurodermatitis.
Nije nastala od živaca, ali se svakako nadražuju živci dok se ljudi grebu.

tiha -> RE: Bila sam kod liječnika (30.7.2010 0:34:49)

ajme nemoj mazati duze od 7 dana s tom kremom. zbilja je prejaka i mi smo to dobili prije. 7 dana mazanja 10 dana pauze a u toj pauzi a-derma u kombinaciji sa mustelom i stalno u krug. malo mi je glupo to za kupanje trebala bi se 2 puta tjedno kupati u a dermi[sm=zmeden.gif]

tko ti je ljecnik?

Stranica: [1]