|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kada logopedu?
24.8.2010 8:39:24   
mamicaa
Ja sam za posjet logopedu, mi smo tamo redoviti od naše 2 god. i jako su dobri s djecom, ma vrhunski....

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 26
24.8.2010 8:44:12   
Tsmee
Janad, meni se čini da ti je maleni OK po ovome što si napisala. Ako pogledaš članak koji je kopirala Njanja, ako dobro razumijem, on zadovoljava sve one kriterije (jedino za negaciju nisi napisala). A nije bitno da on izgovara riječi pravilno čak niti da zvuče kako bi trebale. Kao izgovorena riječ računa se sve što on dosljedno upotrebljava za određenu stvar. Npr. moja curka za tramvaj uvijek kaže tam-tam, a za balon kaže bon. i to se isto "računa" kao riječ koju ona zna.
Poslušaj pedijatricu, mislim da ti dobro savjetuje.
A što se tiče slikovnica, imaš mnogih koje imaju slikice na kojima možete zajednički pokazivati stvari. Meni se najviše sviđaju one s fotografijama, ali mogu i bilo koje druge. I nemoj se previše zamarati ako na slikovnici piše da je za malo veći uzrast, uvijek možete naći načina da popričate o slikama. Evo, moja malena sad ima slikovnicu za 4 godine koja je definitivno preteška za nju (dobili na poklon), ali ja se en zamaram. Otvorimo stranicu i imenujemo najveće i poznate stvari, a one komplicirane preskočimo. I zgodne su mi one skriveno-nađeno gdje klinci otkrivaju likove iza kartončića.
Ako ti trebaju neki naslovi, mogu ti napisati, ali doista mislim da nije problem pronaći, a ti ćeš najbolje znati što njemu odgovara.

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 27
24.8.2010 8:45:36   
Tsmee
IZVORNA PORUKA: elinamama

probajte sa pjesmicama...nađi na netu dječje pjesmice koje imaju puno rime...to klinci lako pamte i trude se točno izgovoriti user posted image

Potpisujem

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 28
24.8.2010 8:52:16   
Tsmee
IZVORNA PORUKA: njanja

Ali ne znate kako je to kada vam 26-mjesečnjak prstima pokazuje što želi, a vidite 16 mjesečnjake kako sve pričaju

Njanja, znam da ti je to čudno i da te smeta, ali razvoj govora je mnogo više varijabilan od drugih točaka razvoja. Naravno da ćeš otići po savjet pedijatra i ako treba, logopeda, no ne treba praviti paniku i ići silom.
Janad je rekla da joj maleni ima 22 mjeseca i koliko ja kužim sve točke za dvogodišnjaka zadovoljava. Za par mjeseci će se vidjeti. I sigurna sam da neće biti kasno.
Uostalom, ja sam vidjela djecu koja s 10 mjeseci hodaju i da moja curka nije hodala s 12 kad je to "normalno", ne bi bila panika.
Uostalom, kaj bi rekla da si vidjela mene koja sam s 12 mjeseci slagala rečenice, a s 20 pjevala čitave pjesmice i mog brata koji je s 24 mjeseca jedva zadovoljavao kriterije...

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 29
24.8.2010 9:11:51   
njanja
IZVORNA PORUKA: Tsmee

Njanja, znam da ti je to čudno i da te smeta, ali razvoj govora je mnogo više varijabilan od drugih točaka razvoja. Naravno da ćeš otići po savjet pedijatra i ako treba, logopeda, no ne treba praviti paniku i ići silom.
 Nije ni panika ni sila.Pedijatrica je preporučila, mi smo se složili s njom, a to što ću otići na pregled ne znači da jan će morati ići na vježbe, nego samo da ću dobiti stručnu procijenu zbog čega ne priča. Janad, Jan najviše voli one knjigice sa prozorčićima, imaš one koja se životinja kamo sakrila...To smo počeli čitati sa 8 mj i sada sa 2 godine jednako voli te slikovnice...Ima i teletabise isto sa tim prozorčićima, to mu je jako fora jer zna neke pojmove pa je sad sav sretan kada kaže da je to pas ili guska.... user posted image   

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu Tsmee)
Neposredna veza do poruke: 30
24.8.2010 9:27:20   
Tsmee

Nije ni panika ni sila.Pedijatrica je preporučila, mi smo se složili s njom, a to što ću otići na pregled ne znači da jan će morati ići na vježbe, nego samo da ću dobiti stručnu procijenu zbog čega ne priča. 

Upravo o tome sam i govorila. Kod vas je pedica to preporučila, ti si se složila i idete iz predostrožnosti. To pozdravljam. No, Jan je ipak već stariji, a koliko kužim ići ćeš po uputnicu kad on bude imao cca 27-28 mjeseci.
Zato mislim da Janad proba još malo pričati sa svojim dečkićem pa ako se stvari za par mjeseci ne poprave, još uvijek će biti dovoljno rano za otići logopedu.

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 31
24.8.2010 9:28:07   
Tsmee
user posted image  

E da, o tim slikovnicama sam pričala. I moja malena ih obožava user posted image

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 32
24.8.2010 9:37:54   
ninolina
bravo njanja za tekst...Ja sam baš neki dan izvadila tinovu bilježnicu od logopeda i pričam s Theom...već neko vrijeme mga ispravljamo i mogu reči da je sve bolje...ali kod njega je problem kad priča to mora biti tako brzo rečeno da mproguta pola slova...
Svakako sam za posjet logopedu...kod vas je jedino problem kaj on još ne izgovara riječi kao ni moj T u toj dobi...a kod nas je krivi izgovor...Svakako sretno i da za par mjeseci imaš malog papagaja uz sebeuser posted image

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu Tsmee)
Neposredna veza do poruke: 33
24.8.2010 9:45:57   
njanja
da ga sada samo ne "kudim" unatrag 15 tak dana je dosta toga počeo ponavljati....zna sve teletabise, ne kaže točno, ali kada ga ja pitam u slikovnici tkjo je to, on razmisli i odgovori točno...npr tinki vinki je TITI, lala je aja, po je po, a dispi je pidi....isto tako likove iz pokoja= pokojo je popo, pato je papa, eli je eiiii....recimo kada gleda te crtiće ili čita teletabis slikovnicu pokaže sam od sebe tko je tko, što prije nije radio...kaže i još neke riječi koje nije prije, npr od muža brata kaže EJK, kao erik...moja sestra kada ga je jučer čula kako mi odgovara na pitanja je rekla da je NAPOKON POČEO i da je to početak...Ono što mene je do sada mučilo je da je on znao onomatopejski ponoviti, ali istu tu riječ ije koristio....sada je počeo koristiti...Pitam ga prije spavanja, šta će ti tata donjeti, on kaže: DUDA....dakle, ipak imamo napredak....Kažem, najsretnija bi bila da dok čekamo termin kod logopeda, da propriča sam od sebe user posted image  A tsmee, vezano za janad si u pravu teoretski, ali npr kod jana se ništa nije bilo promijenilo od 20-25 mj, aposolutno ništa...on je dan prije 2. rođendana tek rekao MAMA....Zato sma i rekla janad, da ako misli da bi trebala ići na pregled, neka ode. Ja ne vidim razliku između pregleda logopeda i ortopeda ili dječjeg zubara. Svi ispravljaju "nepravilnosti" kod djece što je nama roditeljima u interesu.

-Tagore-

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 34
24.8.2010 10:03:07   
Tsmee
user posted image user posted image user posted image  Za Jana. To ti je definitivno početak. Tak ni moja nije niš i onda je počela polako odgovarat na pitanja. Samo sad kad je naučila reć ne znam je nemoguća - šta je god pitaš, skopa neku facu zbunjenu i kaže ne znam. Totalno ludo.
Bit će to sve u redu. Vjerujem da će i Jan sad brzo početi i sam tražiti (ne samo odgovarati na pitanja), a onda kad skuži što može govorom, samo će buknuti. I kad dođete kod logopeda vjerojatno će vam potvrditi da je ok, ali vjerojatno će vam dati savjete za daljnji razvoj i "vježbice" i poticanje doma.
Tako smo mi prvi put kad smo otišli psihologici potvrdili da je sve OK, ali smo nastavili pratiti i svaki put kad odemo kod nje da nam korisnih savjeta kako da se igramo, kako da potičemo ovo ili ono, ali i kaže nam što možemo očekivati.

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 35
24.8.2010 14:07:51   
pakić
Bravo za temu, nema srama kad su djeca u pitanju. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Patrik i Kiki, moja dva sunca

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 36
24.8.2010 22:19:55   
janad
IZVORNA PORUKA: pakić

Bravo za temu, nema srama kad su djeca u pitanju. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
slažem se potpuno. imam u bližoj obitelji dijete koje je imalo problema sa konvulzijama-točnije mojim riječnikom nije se razvio neki dio u glavi koji je reagirao na toplinu i kad bi djetetu bilo pretoplo ono bi se srušilo i satima bilo u nesvjesti. ja smatram da je to stvar koju treba podijeliti s okolinom u kojoj dijete boravi a ne se sramiti.  naravno ja sam to saznala kad mi se to dijete onesvjestilo u naručju i kad sam na ulici zaustavila prvi auto da me odvezu u bolnicu. užasan prizor od kojeg se ježim. sada je hvala bogu sve 5.
oću reći da nekada okolina zna bit okrutna i da zato roditelji skrivaju stvari koje nebi trebali jer tako ne pomažu djetetu.
čitajući vaše postove malo sam se umirila i cijeli dan brojim riječi user posted image user posted image user posted image i ima ih dosta samo što ih naravno ne izgovara kako treba ali imaju ipak značenje svaka za svoju stvar.  počeli smo više čitati i upravo skidam nove crtiće na hrvatskom. 

moja srečica mala 3.10.2008

(Odgovor članu pakić)
Neposredna veza do poruke: 37
24.8.2010 22:33:28   
Ruža
Zašto bi to bila tabu tema? Mislim da si divna majka i samo sebe slušaj i dalje. Naškoditi ne može.
Premda vjerujem da je Jan samo malo ljen po tom pitanju i da ćeš dogodine moliti za minutu tišine. Ma Njanja on je skužio da mama previše priča, pa ko pametno malo muško odmah ušutio.user posted image
Ljubac mu daj!!!

Samo luda mama...

(Odgovor članu janad)
Neposredna veza do poruke: 38
25.8.2010 9:04:13   
njanja
hvala rosa user posted image

-Tagore-

(Odgovor članu Ruža)
Neposredna veza do poruke: 39
25.8.2010 9:06:24   
Anoniman
Ja sam za svog isto pomalo zabrinuta jer ne govori ništa. Ni slogove. Dr. veli da je sve ok, ali ja kao fonetičar smatram da bi morao imati barem ove labijalne, ma ma, ba ba, ta ta

Pričekat ću još malo pa ću vidjeti hoće li se pojaviti štogod u njegovim ustašcima

(Odgovor članu njanja)
  Neposredna veza do poruke: 40
26.8.2010 22:42:45   
janad
imamo dvije nove riječi!!!  user posted image user posted image user posted image   ade=ajde i ajo=alo.  ma taman kad sam rekla kako sam zabrinuta malo on počeo ko ptičica stalno nešto svrkutati.  user posted image user posted image user posted image   čitamo slikovnice i samo mi prstom pokazuje što pće da mu imenujem ali ne ponavlja.  ponovi stvari koje niti ne očekujem.
danas mu dosadilo vani pa me uhvatio za ruku i ADE ADE i vuče. ma izljubila sam ga cijelog.

moja srečica mala 3.10.2008

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 41
26.8.2010 23:02:45   
njanja
user posted image  janad

-Tagore-

(Odgovor članu janad)
Neposredna veza do poruke: 42
27.8.2010 15:17:21   
Anoniman
uzela sam jučer uputnicu za Elenu za pregled, pa ćemo vidjeti što će nam reći, moramo se naručiti, a znate da se čeka po 100 godina...

(Odgovor članu njanja)
  Neposredna veza do poruke: 43
9.9.2010 9:43:52   
njanja
Evo samo da javim novost da smo naručeni 29.09. kod logopeda user posted image Veselim se stručnom savijetu i procijeni i javim novosti....

-Tagore-

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 44
9.9.2010 9:59:52   
Gogule

Evo samo da javim novost da smo naručeni 29.09. kod logopeda user posted image Veselim se stručnom savijetu i procijeni i javim novosti....
  user posted image user posted image user posted image moja draga grofica isto ništa ne priča. čak više niti tata. samo nešto mumlja kao hmmhmm al glavno da je sve na prstić tj. pokazuje rukicom. R je u toj dobi već laprdao, pa sam i ja malo zabrinuta

ROKO 20.10.2005.
KLARA 20.08.2009.

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 45
9.9.2010 10:34:27   
BUMBI
user posted image user posted image user posted image user posted image

DINO I LUKA-mamine najveće sreće!!!!!
Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu Gogule)
Neposredna veza do poruke: 46
16.9.2010 20:05:24   
inna
super tema i baš mi je drago da ćeš ići na pregled. Ljuti me kad netko misli ako ideš s dijetetom na vježbe ili neke dodatne preglede da nešto s njim nije u redu i da je to sramota. Mi smo išli s Domijem na vježbe od kad je imao 5 mjeseci jer je bio potencijalno neurorizičan. Ništa nije pronađeno, ali zbog rizične trudnoće rizik je postojao. Svi su vikali da što maltretiram dijete, moja mama je govorila da šta doktori znaju, da pretjeruju i sl. A činjenica je da je s rukama bio smotan i dugo je držao skupljene šake. Ništa strašno,ali s vježbama je to prošlo prije nego da smo čekali da se to samo od sebe riješi. Uvijek sam za prevenciju i savjetovanje. Bolje reagirati na vrijeme.

Dominik - 18.2.2009.

(Odgovor članu BUMBI)
Neposredna veza do poruke: 47
18.9.2010 20:26:38   
Nincica
Moj sin ima 3g i 3mj ,jako brzo prica,ali nekad zastane i pocne "M-M-M-....",kao da mu ne moze naumpasti zeljena rijec.Da li bismo trebali logopedu i je li mozda jos rano ili...?Osjecam se krivom za to.user posted image OK meni treba psiholog u najmanju ruku.user posted image Salu na stranu ali iskreno se brinem.

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 48
19.9.2010 0:12:17   
njanja
ja sam upoznala muzevog brata kad je imao 21 god, sad ima 31....nakon par puta, pitala sam muza da li je E kao mali mucao, muz mi je potvrdio da je i rekao kako sam skuzila???uglavnom, skuzila sam kada se jako zaprica i zeli nesto reci na brzaka pocne zamuckivati...
Zelim ti reci da ne treba raditi paniku oko toga, ali da bolje da odes kod logopeda po savijet. Moj sogor je super elokventan tip, ali eto, ja mu primjetim to zamuckivanje, mnogi mozda i ne.
Savijet te nis ne kosta, a ovako ces se i dalje brinuti.
Da ima karijes na zubu-da li bis cekala ili bis otisla zubaru po savijet????

-Tagore-

(Odgovor članu Nincica)
Neposredna veza do poruke: 49
29.9.2010 20:01:55   
maja
njanjita, jeste bili, kako je prošlo?
našla sam ti u svijetu knjige ove knjige pa pogledaj ako već nisiuser posted image

Opis:

Zabavne igre koje pomažu u govorno-jezičnom razvoju vašeg mališana

Zabavne igre i aktivnosti pomažu djetetu u razvoju govora, upoznaju ga s bogatstvom jezika, proširuju mu znanja i vidike, uče ga razmišljati i lijepo se izražavati. Dobro je poznato da mala djeca najviše na svijetu vole igru. Zato u procesu poticanja njihova govorno-jezičnog razvoja trebamo koristiti posebno razrađene logopedske igre koje služe razvijanju slušne pažnje, poboljšanju izgovora, stabiliziranju glasa, proširivanju vokabulara, uče povezivanju izgovorene riječi s predmetom ili slikom, pravilnom oblikovanju rečenica, odgovaranju na pitanja i smislenom govoru. Igre sakupljene u ovoj zbirci namijenjene su djeci u dobi od 3 do 8 godina. Roditelj i dijete mogu ih igrati u paru, a odgojitelji i učitelji mogu gotovo sve igre prilagoditi većem broju igrača u dječjem vrtiću ili prvom razredu.

Dragi roditelji, odgojitelji i učitelji!
Kako poticati razvoj djetetova govora?
Kako proširivati mališanov vokabular?
Kako nauči dijete smisleno i pravilno iznositi vlastite misli?
Kako pripremiti budućeg školarca za lako ovladavanje čitanjem?
Odgovor je jednostavan - igrama! [/alig

Veća slika. .

< Poruku je uredio maja -- 29.9.2010 20:04:25 >

"Dok je prije postojalo samo jedno bez čega ne mogu živjeti, sada je nastalo dvoje.
Nije bilo diobe - moja se ljubav nije sada podijelila između njih; nije to bilo tako. Prije kao da mi je srce naraslo, nabujalo do dvostruke veličine u tom trenutku."

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!