njanja
|
da ga sada samo ne "kudim" unatrag 15 tak dana je dosta toga počeo ponavljati....zna sve teletabise, ne kaže točno, ali kada ga ja pitam u slikovnici tkjo je to, on razmisli i odgovori točno...npr tinki vinki je TITI, lala je aja, po je po, a dispi je pidi....isto tako likove iz pokoja= pokojo je popo, pato je papa, eli je eiiii....recimo kada gleda te crtiće ili čita teletabis slikovnicu pokaže sam od sebe tko je tko, što prije nije radio...kaže i još neke riječi koje nije prije, npr od muža brata kaže EJK, kao erik...moja sestra kada ga je jučer čula kako mi odgovara na pitanja je rekla da je NAPOKON POČEO i da je to početak...Ono što mene je do sada mučilo je da je on znao onomatopejski ponoviti, ali istu tu riječ ije koristio....sada je počeo koristiti...Pitam ga prije spavanja, šta će ti tata donjeti, on kaže: DUDA....dakle, ipak imamo napredak....Kažem, najsretnija bi bila da dok čekamo termin kod logopeda, da propriča sam od sebe A tsmee, vezano za janad si u pravu teoretski, ali npr kod jana se ništa nije bilo promijenilo od 20-25 mj, aposolutno ništa...on je dan prije 2. rođendana tek rekao MAMA....Zato sma i rekla janad, da ako misli da bi trebala ići na pregled, neka ode. Ja ne vidim razliku između pregleda logopeda i ortopeda ili dječjeg zubara. Svi ispravljaju "nepravilnosti" kod djece što je nama roditeljima u interesu.