[Obrisani korisnik] (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Obitelj i partnerski odnosi

Poruka

Brisani uporabnik -> [Obrisani korisnik] (28.7.2010 11:25:44)

[Sadržaj poruke je obrisan]

twitty -> RE: Da li bi tražili pomoć? (28.7.2010 11:33:16)

da mi je potrebna pomoć stručnjaka bilo za mene ili za dijete bez ustručavanja bi je potražila
zato i postoje

lee -> RE: Da li bi tražili pomoć? (28.7.2010 11:35:27)

IZVORNA PORUKA: twitty

da mi je potrebna pomoć stručnjaka bilo za mene ili za dijete bez ustručavanja bi je potražila
zato i postoje

i ja isto.

pincirotvajler -> RE: Da li bi tražili pomoć? (28.7.2010 11:36:40)

ja bila prije i za vrijeme [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/nosecka.gif[/image] kod psihologa radi traume iz djetinjstva..i za to zna samo par osoba, mislim da nije radi srama nek mislim da je to osobno (ne to da sam išla po pomoć nego razlog) i ne želim bilo kome o tom pričati..[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Tsmee -> RE: Da li bi tražili pomoć? (28.7.2010 11:38:28)

Ja sam sama psiholog po struci i tražila bih pomoć. Ali akko su u postolara cipele uvijek poderane - mislim da bih dulje čekala nego štro treba. S malenom idem psihologu svakih cca. 6 mjeseci da malo popričamo i to mi je totalno fora iako me ponekad zna živcirati način na koji se psiholog sa mnom razgovara jer prepoznajem tehnike koje smo učili na faksu [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 
I što se tiče djeteta, svima ću uvijek reći da idemo psihologu ili ako bi trebalo defektologu i sl. Ali, moram priznati da kada bih išla psihologu zbog svojih problema, ne bih svima rekla jer neki ljudi su još zatucani po tom pitanju i ne bi mi se dalo ulaziti s njima u rasprave.
Odvesti dijete psihologu postalo je nekako prihvaćeno i normalno, ali kad odrasli trebaju pomoć to je mnogima još uvijek tabu.

nemammaste -> RE: Da li bi tražili pomoć? (28.7.2010 11:39:00)

Meni tu nije ništa sramotno,baš naprotiv.Ja sam jednom otišla kod psihologa na razgovor jer sam se osjećala izgubljenom i htjela sam čuti stručno mišljenje o nekim stvarima.Mislim da je pozitivno raditi na sebi i upoznavati samog sebe.E sad,pomoć kakvu će čovjek dobiti kod većine psihologa i psihijatara nije ono što bi trebalo biti,barem po mome mišljenju.Zato i nisam otišla drugi put.Sa ženom sam razgovarala o koječemu,isplakala se,izjadala se,a imala sam osjećaj da se čudi zašto sam došla.To ju naravno nije spriječilo da me dobro odere! [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Nisam dobila odgovor na nijedno pitanje ali sam izašla od nje puno "lakša", i to je nešto.Kad je u pitanju neki ozbiljan problem vjerojatno stvari stoje drugačije i nebi uopće razmišljala ići ili ne.Kakva sramota?!

Brisani uporabnik -> [Obrisani korisnik] (28.7.2010 11:40:47)

Imra -> RE: Da li bi tražili pomoć? (28.7.2010 11:40:51)

naravno da bih potrazila pomoc strucnjaka, ne vidim u tome nista lose

Brisani uporabnik -> [Obrisani korisnik] (28.7.2010 11:44:49)

Bebys -> RE: Da li bi tražili pomoć? (28.7.2010 11:46:10)

Kakvi su vaši stavovi? Mislite li da smo mi u tom pogledu dosta primitivan narod pun predrasuda?

mislim da je ovo problem broj 1 u hrvatskoj..nazalost...

a ja...da zasigurno...bih...ovdje gdje sam sada...a vjerovatno i u hr...s time...da nebih pricala okolo o tome...jer su TESKI PRIMITIVCI...okolo svugdje...u glavi...mislim a nevolim onaj nas sistem NA SVA USTA LAJEM...da se sve zna....to me zivcira...

Tsmee -> RE: Da li bi tražili pomoć? (28.7.2010 11:46:33)

IZVORNA PORUKA: cvrčak

Evo primjer:mali od kume je sa 5 godina nosio pelene,ja joj kažem možda da ode kod psihologa(misleći da joj da smjernice jer očito je da je ona zaštekala) i ona me napala da nije njeno dijete ludo,ne treba njemu psiholog,on samo malo kasni za drugom djecom[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Ljutila se još mjesecima.
Na to sam mislila,da se kod nas poistovjećuje traženje pomoći s tim da si rekao da je netko lud i odmah se vrijeđa.
Ima još primjera,ali nebitni su skroz.

Sorry Cvrčak, ali upravo zbog ovakvih izjava to je tabu. Tko kaže da je ona zaštekala? Ako malog 5 godina nije odviknula od pelene, ne mora značiti da je pogriješila jer onda bi ona trebala stručnu pomoć. Možda maleni ima problema fizičke ili psihičke prirode.
I takva majka većinom krivi sebe, a kad joj netko ukaže na problem doživljava kao da je napadnuta. I zna da je mnogi ogovaraju. Zato mislim da trebamo početi od sebe. Ne osuđivati, već savjetovati jer znam da gotovo sve majke (nažalost ne baš sve) svom djetetu žele najbolje i kreću iz pozicije kako njemu napraviti najbolje.

leilany -> RE: Da li bi tražili pomoć? (28.7.2010 11:48:05)

IZVORNA PORUKA: lee

zato i postoje

i ja isto.

potpisujem....i nadodajem ono kaj je rekla pinci....moji doma...frendica...bi znali,al bas da bi na sva zvona dala da idem psihicu,il tako negdje ne...jer koga to briga...
stvar je u tome,da smo jos uvijek primitivni za poludit...

Tsmee -> RE: Da li bi tražili pomoć? (28.7.2010 11:48:21)

Odvesti dijete psihologu postalo je nekako prihvaćeno i normalno, ali kad odrasli trebaju pomoć to je mnogima još uvijek tabu.

Kod nas još nije..vjerojatno jer je Zg veća sredina. Ljudi idu na štetu svoje djece na se ne bi "sramotili"da moraju psihologu.

Moram se složiti s tobom da je i meni bilo zabavno vidjeti kako rješava zadatke ili odgovara na pitanja. I ja sam kao laik prepoznala dosta toga(jer sam jako puno knjiga čitala) i super je znati kako i zašto to rade s djetetom.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ova sada je rekla da je visoko inteligentno dijete,ako ne i nadprosječno inteligentno,ali da bi morala još raditi s njom da to potvrdi i dala mi savjete koji zbilja pale[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

Super da znam da si i ti psiholog,pa ću te "daviti"za savjete ako budem trebala,može?[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

Joj draga, rado ću ti pomoći sa svime što znam, ali nisam ti ni ja baš stručnjak jer se ne bavim dječjom psihologijom pa čak ni bilo kakvom vrstom savjetovanja niti rada s ljudima [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Obrisani korisnik] (28.7.2010 11:49:02)

Brisani uporabnik -> [Obrisani korisnik] (28.7.2010 11:54:39)

lorna -> RE: Da li bi tražili pomoć? (28.7.2010 11:56:12)

zato i postoje

i ja isto.

Tsmee -> RE: Da li bi tražili pomoć? (28.7.2010 11:57:29)

Vjeruj mi da u ovom slučaju je ona zaštekala jer ga je sa 4 godine prvi puta pitala hoćemo na lonku i on je rekao ne. To je bilo to. Malac inače manipulira s njom i njihovi "dogovori" su kako on kaže.
Na upisu u školu je bilo cirkusa jer mali nije htio surađivati i tada su sve osobe(liječnica,psihologica,ravnateljica)kreteni i debili,a njeno jadno zlatno je super!
Žena totalno zatvara oči i zbilja ima problem.

I samo da se nadovežem na ovo što je lei rekla,ne mislim da treba dati na sva zvona,ali iz navedenih slučajeva vidim da se ljudi srame i sami pred sobom i radije se prave da je sve super nego da potraže pomoć. U tom smislu sam mislila. Ako je netko shvatio što je pjesnik htio reći?[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Vjerujem da nisi mislila loše i doista ima slučajeva gdje su roditelji ti kojima treba pomoć (jer njoj očito treba pomoć), ali na žalost oni to ne shvaćaju, a ne možeš ih kao dijete odvesti za ruku. Ali još uvijek mislim da u većini slučajeva taj problem da je roditelja sram priznati da dijete ima problem proizlazi iz straha od odbacivanja odnosno bojazni da će oni ispasti krivi za to pa očajnički sami pokušavaju nešto napraviti, a pred drugima se prave da je sve u redu. meni je jako žao tih ljudi i voljela bih da se ti tabui što prije sruše.

mali_macic -> RE: Da li bi tražili pomoć? (28.7.2010 12:02:21)

zato i postoje

slazem se u potpunosti

lorna -> RE: Da li bi tražili pomoć? (28.7.2010 12:05:16)

IZVORNA PORUKA: lorna

zato i postoje

i ja isto.

_______________________-
podržavam u potpunosti
i mislim da
tu nastaje problem u zatucanosti našega podneblja još uvijek, naravno da ima i svijetlih primjera,
no
naši ljudi brkaju i poistovjećuju 2 totalno različite grane struke PSIHOLOGa i PSIHIJATRA,
nitko ne kaže da se i ovaj dr ne bi potrudio i dao primjeren savjet
no isključivo PSIHOLOZI i postoje kako bi ljudi u razgovoru tj verbalizaciji problema pokušali na neki način riješiti ga,
no još uvijek je lakše "satirati pod tepih" razne probleme
nego o njima razgovarati i potražiti stručnu pomoć
ukoliko se osoba nađe "stjerana u kut"  jer ipak "bitnije je što će drugi reći"...
nažalost...

pako -> RE: Da li bi tražili pomoć? (28.7.2010 12:07:14)

IZVORNA PORUKA: leilany

zato i postoje

i ja isto.

potpisujem....i nadodajem ono kaj je rekla pinci....moji doma...frendica...bi znali,al bas da bi na sva zvona dala da idem psihicu,il tako negdje ne...jer koga to briga...
stvar je u tome,da smo jos uvijek primitivni za poludit...

slažem se u potpunosti....

Anoniman -> RE: Da li bi tražili pomoć? (28.7.2010 12:10:06)

tražila bih pomoć, pogotovo za dijete!
što se tiče mene, često razgovaram sa svećenicima, ako imam kakav problem, ali kad bih osjetila da trebam, otišla bi i psihologu ili kud već... makar je mm jako protiv toga, jer on misli da će te psihić našopat lijekovima i onda hodaš nadrogiran, što je meni bez veze. to su predrasude.
i da popiješ nešto za smirenje, to je isto pozitivno. smiriš se, ne?

Brisani uporabnik -> [Obrisani korisnik] (28.7.2010 12:13:31)

Domy -> RE: Da li bi tražili pomoć? (28.7.2010 12:14:47)

zato i postoje

i ja isto.

i ja isto

Tsmee -> RE: Da li bi tražili pomoć? (28.7.2010 12:24:32)

IZVORNA PORUKA: Mariachi

što se tiče mene, često razgovaram sa svećenicima, ako imam kakav problem, ali kad bih osjetila da trebam, otišla bi i psihologu ili kud već... makar je mm jako protiv toga, jer on misli da će te psihić našopat lijekovima i onda hodaš nadrogiran, što je meni bez veze. to su predrasude.

Sorry, al nasmijala si me... Psiholog nije liječnik, a samo liječnici mogu prepisivati tablete. Psihijatar je drugo, on je liječnik i propisuje terapiju i tabletama. Ali psihijatru idu ljudi s ozbiljnim problemima ili bolestima kojima je potreban lijek, a zdravi idu psihologu (malo sam ovov pojednostavila, nadam se da se nećete ljutiti). Iako ti ni psihijatar neće uvijek prepisat tabletice, ovisno zašto si došla...

Anoniman -> RE: Da li bi tražili pomoć? (28.7.2010 12:30:19)

IZVORNA PORUKA: Tsmee

IZVORNA PORUKA: Mariachi

Sorry, al nasmijala si me... Psiholog nije liječnik, a samo liječnici mogu prepisivati tablete. Psihijatar je drugo, on je liječnik i propisuje terapiju i tabletama. Ali psihijatru idu ljudi s ozbiljnim problemima ili bolestima kojima je potreban lijek, a zdravi idu psihologu (malo sam ovov pojednostavila, nadam se da se nećete ljutiti). Iako ti ni psihijatar neće uvijek prepisat tabletice, ovisno zašto si došla...

[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ako bi išla psihijatru to bi bilo zbog bedare u koju me baci mm kad me gnjavi, a on sam mi ne bi dao da idem, tzn. ja te mogu maltretirati i praviti od tebe budalu al ti neću dat da ideš po pomoć. eto, to u prijevodu. al ja sam ti Prigorka, pečem za oči, pa se iz svega toga ipak uvijek izvučem, sama. [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] uz malu pomoć biljnih tabletica za smirenje. [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>