|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Da li bi isli na more bez svog djeteta?
21.7.2010 12:37:26   
mamice
IZVORNA PORUKA: lee

ja sam ipak od onih mama koja je za to da djete ode kod bake i djeda na par dana..ja alexa duže od jedan dan nisam nikada ostavila za sada ni neču jer je malen ali kad bude veči i ako želi neka ostane slobodno.djeca trebaju i baku i djeda a ne samo roditelje..po meni nije dobar roditelj koji je sa svojim djetetom od 0-do 24h nego je roditelj onaj koji se brine za svoje djete i kad može kavlitetno provede vrijeme...
 POTPISUJEM SVE. Ja sam mikija tek s godinu dana ostavila kod bake noc i plakala cijelo vrijeme i zvala ih 100 puta al sad nema griznju savjesti jer mu je dobro i jer ga cuvaju. Fali mi svaku sekundu al ja nemogu dobiti godisnji kad i koliko hocu i bolje mu je na svjezem zraku nego u vrticu

Veliki braco Mihael-14.06.2008
Seka Valentina dosla 20.10.2011

(Odgovor članu lee)
Neposredna veza do poruke: 51
21.7.2010 12:41:16   
Zvonki
Ostavljale mi svoju djecu ili ne, jedno je sigurno - radimo ono što mislimo da je dobro za njih i neizmjerno ih volimo. Još jedno imam za nadodati a to je, kada sam rodila prvo dijete mislila sam da nikome, nikome je ne dam, ni na sat - dva. I tako je bilo. Rodila sam drugo, imala malu bebu i još jednu dvogodišnjakinju - uh reko' da barem netko na sat dva uzme jednu da malko predahnem. Rodila ja treće, dakle imam dvije velike i jednu bebu. Uh, moooolim vas vodite iiihhh. I to na par danaaa. I to sve triiiii. user posted image user posted image user posted image
Dakle, poanta je da se i mame i tate trebaju odmoriti. Ako imaju nekoga tko im želi uskočiti i pomoći u tome odlično!

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

(Odgovor članu mare i gogo)
Neposredna veza do poruke: 52
21.7.2010 12:46:10   
mamice
Upravo tako Zvonki i mi moramo malo odmoriti se da mozemo funkcionirati jer sta ce im namrgodjena mama koja nema vremena ni pisati u miru

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 53
21.7.2010 12:48:55   
Bablica
user posted image user posted image user posted image user posted image  i ja se slažem s time! Dok je još dijete samnom 0-24 u bušici ... vidit ćemo kako će bit poslije, trudit ću se isto tako!

IZVORNA PORUKA: lee

ja sam ipak od onih mama koja je za to da djete ode kod bake i djeda na par dana..ja alexa duže od jedan dan nisam nikada ostavila za sada ni neču jer je malen ali kad bude veči i ako želi neka ostane slobodno.djeca trebaju i baku i djeda a ne samo roditelje..po meni nije dobar roditelj koji je sa svojim djetetom od 0-do 24h nego je roditelj onaj koji se brine za svoje djete i kad može kavlitetno provede vrijeme...

Korina 28.10.2010 naš najljepši anđelić

"Život nagrađuje one koji ustraju"

Karlo 10.04.2012

(Odgovor članu lee)
Neposredna veza do poruke: 54
   RE: Da li bi išli na more bez svog djeteta?
21.7.2010 12:57:30   
Ninaa
Moja curica ima 16 mjeseci i ne bi je mogla ostaviti i otići pa ni na jedan dan na more. nedavno smo kumovali na krštenju i nismo je vodili sa sobom jel je bilo kasno i boji se muzike i bila je taj tjedan jako nervozna od zubi osjećala sam se grozno bez nje, jel smo se zabavljali a nje nije bilo. Nisam je ostavila zbog komocije već jel bi to za nju bili mučenje. Svaki put kad idemo na svadbu ostavim je kod mame i super joj je tamo ali kad dođemo doma onak mi fali i teško mi je gledati u prazan krevetić. Istina fali mi vrijeme samo za mene i za nas ko par ali tak je kak je imamo djete i šogoricu koja je bolesna i izgleda da smo mi vrijeme za sebe izgubili. Pričuvala bi mi je mama i šogorica da nekud idemo ali ne želimo ići bez nje. Čuvaju je kad radim i ako moramo nešto obaviti po gradu ili neki shoping koji bi joj bio naporan inače je vodimo sa sobom. Lani smo išli na more kad je imala 3 mjeseca i bilo nam je super, bila je u hladu na plaži ujutro i navečer, šetali smo, a između ak nam se kupalo jedan je otišao na kupanje drugi je bio dadilja. Ne smatram lošim da mama ostavi svoje djete s nekim razlogom ili da joj stvarno treba odmor, ali da ga ostavalja jel mora uživati, hodati okolo po tcijele dane po kavama i izlaziti svaku subotu to mi je previše. U sub. smo bili na svadbi i bila je jedna ženska s bebom od 2,5 mjeseci. Bila je strašna vrućina i to djete je tak spavalo cijelu noć u kolicima jel kao išlo joj se na svadbu, a i njeni su išli i nije imao tko čuvati. Bilo je tak vruće da smo mi pol svadbe bili vani je klima nije radila. To dijete se samo mučilo.Drugi dan su bile neke večeri na rijeci i to iisto dijete je donijela za sobom znači vani među komarcima i svom tom ruljom je bilo do 1 sat. E to je meni za svaku osudu, ili ostani doma s djetetom ili ga ostavi da ti ga pričuvaju a nemoj ga patiti i vući za glupost.

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 55
21.7.2010 13:20:13   
gogillli
nebi... nebi mogla uzivati bez njega pa nevrijedi ni ici bez njega... s Ianom sam 24h i nebi mogla bez njega... ali ne osudujem one koje daju na cuvanje  baki i djedi...

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 56
21.7.2010 13:52:44   
lilia
Ja mislim da su se ovdje polupali lončići:
dakle riječ je o tome dali bi otišli na GO i ostavili djecu na čuvanje kod bake ili nekoga, što ja baš ne opravdavam ali eto u Mariolinom slučaju mi je to ok, šta će tako malo dijete na krstarenju. Ali na more ili na snijeg, pa kud ćeš bez njega...
Drugi slučaj je ostaviti dijete na pol dana kod mame, sjest s mužem na motor i uzet par sati samo za sebe i uživat u nečem u čemu malo dijete ne bi uživalo ili na kraju krajeva bućnut se u more, da muž i žena naprave nešto samo za sebe i uživaju u tome a dijete je na sigurnome, zašto ne?

Treći slučaj koji me najviše buni u vašim odgovorima je: šta ima loše u tome da ostavim dijete dok obavljam nešto po gradu? To nije tema rasprave i u tome NEMA ništa loše.

Eto, ima nas svakakvih i je ne mislim da ću ja biti loša majka ako si priuštim koji sat nasamo sa svojim mužem niti da je loša majka ona koja će otići pojesti pizzu nasamo sa svojim mužem, pogotovo ako si cijele dane sa dijetetom i znaš da ga u tom slučaju ne zanemaruješ.

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu gogillli)
Neposredna veza do poruke: 57
21.7.2010 14:03:27   
njanja
IZVORNA PORUKA: lilia

Treći slučaj koji me najviše buni u vašim odgovorima je: šta ima loše u tome da ostavim dijete dok obavljam nešto po gradu? To nije tema rasprave i u tome NEMA ništa loše.

Naravno, pa nije nam dijete privjesak...Rasprava je počela sa mamom koja je otišla na godišnji odmor bez djeteta... BTW, ispravljam ono da je dosadno na raji od kada su cure otputovale, ipak ima akcije, a ja to voliiiiim user posted image

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 58
21.7.2010 14:09:04   
lilia
Ja sam uvijek jasna i glasna i volim akciju. Kao i ti Njanja i ima još par sličnih. Ne volim se raspravljati ali u svačijem odgovoru pokušavam naći opravdanje, složiti se, a neki put me netko uvjeri pa promjenim mišljenje, ali ovaj put nisam.user posted image user posted image user posted image

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 59
21.7.2010 14:39:22   
Anoniman

Ja mislim da su se ovdje polupali lončići:
dakle riječ je o tome dali bi otišli na GO i ostavili djecu na čuvanje kod bake ili nekoga, što ja baš ne opravdavam ali eto u Mariolinom slučaju mi je to ok, šta će tako malo dijete na krstarenju. Ali na more ili na snijeg, pa kud ćeš bez njega...
Drugi slučaj je ostaviti dijete na pol dana kod mame, sjest s mužem na motor i uzet par sati samo za sebe i uživat u nečem u čemu malo dijete ne bi uživalo ili na kraju krajeva bućnut se u more, da muž i žena naprave nešto samo za sebe i uživaju u tome a dijete je na sigurnome, zašto ne?

Eto, ima nas svakakvih i je ne mislim da ću ja biti loša majka ako si priuštim koji sat nasamo sa svojim mužem niti da je loša majka ona koja će otići pojesti pizzu nasamo sa svojim mužem, pogotovo ako si cijele dane sa dijetetom i znaš da ga u tom slučaju ne zanemaruješ.

user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu lilia)
  Neposredna veza do poruke: 60
21.7.2010 14:52:33   
maja

IZVORNA PORUKA: njanja

Naravno, pa nije nam dijete privjesak...Rasprava je počela sa mamom koja je otišla na godišnji odmor bez djeteta... BTW, ispravljam ono da je dosadno na raji od kada su cure otputovale, ipak ima akcije, a ja to voliiiiim user posted image

to je njanja namjerno zakuhala jer joj je dosadnouser posted image

"Dok je prije postojalo samo jedno bez čega ne mogu živjeti, sada je nastalo dvoje.
Nije bilo diobe - moja se ljubav nije sada podijelila između njih; nije to bilo tako. Prije kao da mi je srce naraslo, nabujalo do dvostruke veličine u tom trenutku."

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 61
21.7.2010 14:53:05   
Anoniman
ne bih išla na more bez djece!
na more i idemo zbog njih i njihovog zdravlja.
nekoliko dana nikako ne bih mogla preživjeti bez njih, da se ja kupam i uživam a one su kod bake i sl. ok, da idem na neko mjesto koje zbilja nije za djecu, ali to si teško možemo priuštiti...
druga stvar je kad dijete samo želi otići kod bake na par dana, to je ok, P. je upravo sad kod bake.
što se tiče obavljanja stvari po gradu, meni je grad daleko i nema mi smisla maltretirati djecu po suncu i javnom prijevozu, ostavim ih doma s tetom ili ih odvedemo baki ujutro, a ja odem, obavim i vratim se.
a na svadbe idemo jako rijetko, za nećakinjinu svadbu ćemo ih ostaviti opet kod bake, jer nema smisla da se tamo navlače, moje manje se boje buke, ev. P. ako bude htjela ići.
nastojim biti s njima koliko god mogu, ali sad više nisam ono - e ne dam ih nikome, sad sam ko Zvonki otprilike, - daj, pričuvaj ih malo, idem samo do dućana... treba i mami 5 minuta odmora od cendravaca.... user posted image

(Odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 62
21.7.2010 15:12:05   
MiniMama
ne, ne bi uzela cijeli godisnji i otisla s mm na more a dijete ostavila u zg da se kuha jer je premalo za more. ili idemo svi ili nitko.

a da se nadovezem na svoja dva dana.  NAKON sto dva tjedna budemo svo troje (odnosno jednim dijelom i cetvero) skupa, mm i ja idemo dva dana negdje sami. i ne mislim da sam losa majka zbog toga. zbog muzevog posla, ja sam se za dobrobit svog djeteta tokom skoro cijele godine odrekla svog muza. on je tata i na kraju dana je preumoran da bi bio i muz. i zato ce dva dana u godini biti samo muz.

lako je pametovati mamama kojima muz dolazi svaki dan u 5-6 s posla, a k tome i im djeca idu u vrtic ili mogu na sat-dva ostaviti dijete bakama i didama i otic u shoping. ja ne znam sta je to. svaka litra mlijeka, ulja, svega je prosla korz moje ruke i tri stanice tramvaja jer nisam vozac. i svoje sate koje ste vi proveli u shopingu ja sada mijenjam za dva dana spavanja do podne, kruha i pastete i seksa na plazi.

onaj slucaj gdje je mama ostavila dijete i otisla na more u potpunosti osuđujem.. tako nesto nikad ne bi napravila. ali smatram da sam obzirom na sve sta nas je snaslo ipak ja zena zmaj koja na svojim leđima nosi daleko više od prosjeka  i da sam svom djetetu savrsena majka. sto u ostalom moje dijete jako dobro i prezentira. ktome sam u zadnjih 13, skoro 14 mjeseci i odgojila jednog malog djecaka koji jako malo prica ali jako puno kuzi. i koji zna da ga mama voli najvise na svijetu i da je uvijek tu za njega. nikad se nisam odvajala bezveze od svog sina, uvijek je samnom, i na razgovoru za posao i kod zubara i na faksu. uvijek, a opet nije mutavo sramezljivo dijete koje se ne odvaja od mamine suknje. zasto? jer sam mu 365 dana u godini dobra i strpljiva majka na koju moze racunati i ima dovoljno povjerenja u mene da zna da cu se vratiti brzo.. i kladim se u onaj zdravi bubreg koji imam da nece glasa pustiti dok me nema. prvenstveno zato sto ce baka i dida raditi isto sto i ja pa mu nece poremetiti rutinu, a drugo sta je mali prefriganac pa ce jos dva dana maslati jadne starce da mu dopuste sve sta ja inace ne dopustam pa ce imati tulum na kvadrat.
pa popljujte me ako hocete, ali nitko mi nece reci da sam losa majka ako trebam malo odmora.  uostalom, moj sin ce ponajvise svojim ponasanjem pokazati da ste u krivu.

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 63
21.7.2010 15:22:23   
Anoniman
MiniMama, kužim te, tvoja situacija je drugačija i samo odi, za 2 dana malome neće biti ništa a tebi će super doći da se malo opustiš.
Drugo je ostaviti dijete cijeli godišnji i otići.

(Odgovor članu MiniMama)
  Neposredna veza do poruke: 64
21.7.2010 22:16:27   
ninolina
IZVORNA PORUKA: Mariachi

MiniMama, kužim te, tvoja situacija je drugačija i samo odi, za 2 dana malome neće biti ništa a tebi će super doći da se malo opustiš.

slažem se...odmori se zaslužila si...
ah zaboravila sam kako je imati jedno dijeteuser posted image user posted image

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 65
21.7.2010 22:18:16   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ninolina

i ja isto! user posted image

(Odgovor članu ninolina)
  Neposredna veza do poruke: 66
21.7.2010 22:19:10   
ninolina

IZVORNA PORUKA: ninolina

i ja isto! user posted image

user posted image user posted image jel da....sa mnom je bar dvoje uvijekuser posted image

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 67
21.7.2010 22:24:42   
Anoniman
sa mnom su svi, uvijek user posted image user posted image user posted image user posted image
svi idemo na plažu, svi idemo u grad na sladoled, mislim ono "omnia mea mecum porta" user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu ninolina)
  Neposredna veza do poruke: 68
21.7.2010 22:35:26   
anne
Ovisi o varijanti.
Da mi dođu prijatelji iz Londona na par dana htjeli bi im pokazati Hrvatsku pa bi napravili malu turneju. Teško bi bilo s djecom tako nešto. U tom slučaju bi išli sami.
Ali da ja uživam na moru sama ili sa M, a djeca kod mojih to mi je ludo.

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 69
21.7.2010 22:37:39   
ninolina

sa mnom su svi, uvijek user posted image user posted image user posted image user posted image
svi idemo na plažu, svi idemo u grad na sladoled, mislim ono "omnia mea mecum porta" user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ma i kod nas sladoled...kolač...pizza idemo svi...meni knedla stoji ako dođemo jesti bez njih...ali u šoping nejdu jer kad se razbježe i svaki uzme nešto....bankrot...to obavljamo s najmlađima

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 70
21.7.2010 22:51:35   
mare i gogo
tvojih 2 dana u godini su naših 365 dana što ostavimo svoje dijete na sat vremena nekome na čuvanje ali ja primjer koji sam spomenula je žena koja ni ne odgaja svoje dijete već joj odgaja svekrva i žive 30kuća udaljeno jedna drugoj a mala i spava kod bake i dide i jede i živi tamo ona je amam samo na papiru to je za osudu ne ti

31.10.2008
02.05.2010god.

(Odgovor članu MiniMama)
Neposredna veza do poruke: 71
21.7.2010 22:54:26   
ninolina
IZVORNA PORUKA: mare i gogo

tvojih 2 dana u godini su naših 365 dana što ostavimo svoje dijete na sat vremena nekome na čuvanje ali ja primjer koji sam spomenula je žena koja ni ne odgaja svoje dijete već joj odgaja svekrva i žive 30kuća udaljeno jedna drugoj a mala i spava kod bake i dide i jede i živi tamo ona je amam samo na papiru to je za osudu ne ti

imam i ja takvu u obitelji...ima dvije curice...zna se dogoditi da ih ne vidi po dva mjeseca jer ih baka vodi u hrvatsku jer u nju nema povjerenja....i onda kaže kako je umorna i teško joj je...ahhh odma mi kosa na glavi raste od takvihuser posted image user posted image

(Odgovor članu mare i gogo)
Neposredna veza do poruke: 72
21.7.2010 23:04:41   
mamice
Opet ja al fakat se osjecam ko losa mama jer miki spava kod bake 2-3 dana u tjednu   al sta da radim kad tako imam raspored a i mm radi sasave smijene.  Nebi volila biti doma a da ga netko drugi cuva i svaki slobodan trnutak njemu posvetim koliko god umorna bila. Ali i volim da ode u vikendicu i bude na svjezem zrakuuser posted image

< Poruku je uredio mamice -- 21.7.2010 23:05:43 >

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 73
21.7.2010 23:06:02   
ninolina
IZVORNA PORUKA: mamice

Opet ja al fakat se osjecam ko losa mama jer miki spava kod bake 2-3 dana u tjednu kod bake  al sta da radim kad tako imam raspored a i mm radi sasave smijene.  Nebi volila biti doma a da ga netko drugi cuva i svaki slobodan trnutak njemu posvetim koliko god umorna bila. Ali i volim da ode u vikendicu i bude na svjezem zrakuuser posted image

ma zašto bi bila loša mama...jel on tamo žedan, gladan...jel plače za tobom...ma opusti se ženo djetetu sigurno ništa ne fali a ti ionako moraš raditi...nejdeš na more bez njega

(Odgovor članu mamice)
Neposredna veza do poruke: 74
21.7.2010 23:13:42   
natalijax
ma daj zašto misliš tako,ženo ako radiš i moraš ostavit dijete nekom to nije bed,ja čitam malo poruke i boli me srce,ne zbog vas i vaše djece nego zbog nekih drugih ljudi iz mog okruga,nije uopče u pitanju more,nego ostavljanje djece kod drugih,a mati lapi po cjele dane,baš me zanima što ce takvoj ženi djeca,

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!