sanjalica -> RE: CB Moje grčko vjenčanje (31.10.2008 9:41:02)
|
ja ti ne mogu napisati recept, jer dizano tijesto uvijek radim na pamet , ne važem ga i sve mi je na istu foru , ali bude super.... dakle u meko brašno (ajd recimo neka je 1/2 kg ili malo više) stavim jedno jaje, oko 5-10 dkg otopljenog margarina, žličicu soli i svježi kvasac dignut sa malo šećera i mlijekom.... zamijesim (dodajem toplog mlijeka dok tijesto nije meko i glatko - u takvom stanju da možeš vladati s njim).... dignuto tijesto istresem na radnu plohu.... ako treba dodaješ maaalo brašna da ti se tijesto ne ljepi.... ja odvojim u loptice... razvaljam, izrežem, motam kifle... naravno da unutra možeš staviti šunkice ili bilo što drugo.... nekada ih razvaljam pa vadim čašom... kao pogačice.... ili pletenice pravim.... uglavnom složiš u tepsiju, premažeš jajetom, ostaviš još malo da se digne i pečeš.... isto takvo tijesto znam razvaljati u pravokutnik... kao za rolat... stavim kećapa, šunkice, sira... zamotam i režem na komade široke oko 2 cm... poslažem u tepsiju (kao ružice) isto premažem i pečem.....
|
|
|
|