njanja
|
IZVORNA PORUKA: bembo Žao mi je što te to toliko pogađa, nadam se da je samo faza i da ćeš ubrzo pozitivnije razmišljati. Ne znam hoću li zvučati grubo ili ne, to mi nije ni najmanja namjera.... ali trudim se razmišljati na slijedeći način i meni pomaže i pomoglo mi je nakon biokemijske i nakon svake dobivene u zadnjih godinu dana.Okreni se onome što imaš i budi iskreno zahvalna na tome, sjeti se koliko ljudi bi dali sve na svjetu za ono što ti sada imaš, a oni to (možda) nikada neće imati, sjeti se koliko ljudi prolazi kroz postupke MPO (bezuspješno), koliko je nesretnih brakova (pretpostavljam da je tvoj dobar ), koliko je bolesne dječice itd. U ljudskoj prirodi je uvijek težiti nečem većem, što je i naravno dobro u granicama, ali kada te to tjera u očaj ne može biti dobro.Možda mi nećeš vjerovati, ali ne sjećam se da sam ikada u ovo vrijeme dok pokušavamo napraviti bebu, ikada bila zavidna nekoj trudnici, možda ne bi bilo tako da u bliskoj okolini nisam imala primjer osobe koja prvo dijete nije baš priželjkivala (ali ga sad voli više od svega), nakon toga nije htjela ni čuti za drugo, bila pred razvodom, i dalje nije htjela ni čuti za drugo dijete, nakon dugo mukotrpnog vremena sredila je brak, promijenila mišljenje o drugom dijetetu, i u svojoj 35. ostala trudna čim su prvi put pokušali. Obje smo krenile u bitku za bebu isti mjesec, njena već guguće nekoliko mjeseci, moja nije ni na vidiku.... Svatko od nas ima svoj križ, netko se bori za bebu, neko za brak, neko za zdravlje... nikome od nas nije savršeno, ali smo jako skloni razmišljati kako je susjedova trava uvijek zelenija.Što se tiče pitanja A ZAŠTO BAŠ JA? pročitala sam na jednom drugom forumu tekst o tome koji je ostavio jak dojam na mene.... Uglavnom, odgovor je bio u stilu, a zašto se nikad ne zapitamo A ZAŠTO NE JA? Po čemu sam ja toliko posebniji od drugih da se meni to ne bi moglo dogoditi? naježila sam se na tvoj odgovor....