maminangel
|
Evo i mog iskustva,koliko sam protiv toliko sam i za epiduralnu.Bila sam uvjerena da ću normalno roditi ali prenijela dva tjedna,otvorena samo prst,naručena na inducirani porod,bušili vodenjak,prikopčana na drip ne otvaram se ni cm,a boli li ga boli,dođe mi babica da me pita hoču li epi,HOĆU naravno vičem i onda kaos,, došla anesteziologica sa još jednom stažisticom da se žena nauči,,pikali me PET puta da dobro ste pročitali,peti put ja vičem dosta je ako ne uspijete neču više,nije mogla pogoditi kao koščata sam,seru neznaju kako da se opravdaju i konačno ova stara me peti put pogodi točno,sad se ne sjećam ali vremenski mi se tad činilo unedogled.Slijedi BLAŽENO stanje,ne osjećam ništa i od silnog mrcvarenja ja zaspim,probudi me kao nagon na ka-ka i zovem babicu da mi donese tutu,kad ona ženo!!!glavica ide van!!! tiskaj!!! kaj da tiskam niš ne osjećam,nikakve trudove,zabetonirana ja tiskam na silu tj.kad je ona zabilježila da dolazi trud ja kao tiskam,još jenput i eto ti moje ljepotice.Kasnije posteljica izašla raščupana,i šalju me na kiretažu,pod općom anestezijom,sreća jer nisam osjetila šivanje nakraju ali nesreća jer su me od tih silnih anestezija jedva probudili,bila sam ko zombi,anemična,rodila u 14 sati a došla ksebi tek navečer kad su mi malu stavili na prsa,e da ne zaboravim toliko sam popucala da 3 mjeseca nisam mogla sjediti kako treba..EPIDURALNA DA ILI NE??? Pitam ja vas?? da jer nisam fakat ništa osjetila,ali koliko je nebitno ovo sve ostalo,tješim se da je to bio slijed loših okolnosti..
|