|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Epiduralna-da ili ne?
17.7.2010 21:40:21   
MiniMama
IZVORNA PORUKA: Nana15

hey enana.-) ne vidim razloga zašto ne bi uzela epi ???!!!!

ja sam u 16 tjednu i razmišljam da uzmem! Kažu koje su uzele da porod prođe bez bola i muke, mama odmorna i sve 5!

tko god ti je to rekao, laže ko pas user posted image

nikad (bar je meni anesteziolog u petrovoj tako rekao) ti ne daju epi nakon sto si 7 cm otvoren. znaci ako dobis epiduralnu ko ja kad si 2 cm otvoren, sestra ti mozda da drugu dozu a mozda i ne  (kao meni sta nije grrr..) pa prodisavas trudove ko i sve ostale rodilje dok se ne otvoris 10 cm i porod isto tako tiskas ko i sve ostale rodilje.
znaci epi ne olaksa porod, olaksa trudove prije poroda.

(Odgovor članu Nana15)
Neposredna veza do poruke: 51
17.7.2010 21:43:04   
MiniMama
IZVORNA PORUKA: @pple

Zanima me samo, da mi kazu ove koje su prosle kroz to, da li boli ono ubadanje igle u ledja? user posted image

ne. bocnu te odmah nakon truda kad te ionako sve boli ko vrag pa tu iglicu jedva i osjetis. user posted image

(Odgovor članu @pple)
Neposredna veza do poruke: 52
17.7.2010 21:57:29   
mamice
Ja kod zubara imam anesteziju al za porod cu stisnuti zube i vristatiuser posted image  al nebi htjela epiduralnu. Kad sam ja rodila u sobi do mene curi je pozlilo nakon epiduralne zatim se malo smirilo i kad  je dosla doma nakon par dana opet joj nije bilo dobro zavrsila u bolnici i nakon par dana umrla cak je i u novinama bilo. Tako da je mene strah boli ali i posljedica sto nosi ta inekcija

Veliki braco Mihael-14.06.2008
Seka Valentina dosla 20.10.2011

(Odgovor članu MiniMama)
Neposredna veza do poruke: 53
17.7.2010 22:19:11   
MiniMama
IZVORNA PORUKA: mamice

Ja kod zubara imam anesteziju al za porod cu stisnuti zube i vristatiuser posted image  al nebi htjela epiduralnu. Kad sam ja rodila u sobi do mene curi je pozlilo nakon epiduralne zatim se malo smirilo i kad  je dosla doma nakon par dana opet joj nije bilo dobro zavrsila u bolnici i nakon par dana umrla cak je i u novinama bilo. Tako da je mene strah boli ali i posljedica sto nosi ta inekcija

i kazes da je umrla zbog epiduralne ili se nesto drugo zakompliciralo?

(Odgovor članu mamice)
Neposredna veza do poruke: 54
17.7.2010 23:22:00   
happy future mum
što se mene tiče, niti mi ju je itko ponudio niti sam ju tražila, ali da sam znala i upola što me čeka, ne bih se mislila ni sekunde, odmah bih ju tražila.

11.4. 2010, voli mama svoga malenog anđela najviše
24.6.2011., dolazi nam braco

(Odgovor članu MiniMama)
Neposredna veza do poruke: 55
17.7.2010 23:41:04   
mamice
Zakompliciralo se od epiduralne mislim da joj je slucajno pomaknula se igra pa se igla zapiknula i mozdanu ovojnicu i

(Odgovor članu happy future mum)
Neposredna veza do poruke: 56
18.7.2010 0:29:36   
mamice
Tek sad vidim da sam nepismenauser posted image user posted image IGLA joj se zapiknula u ledjnu mozdinu i pustila se neka tekucina u mozak i od toga ak se ne varam je umrla

(Odgovor članu mamice)
Neposredna veza do poruke: 57
18.7.2010 7:22:17   
.dada.
Ako žena zna da ne može trpjeti jake bolove...zašto ne. Ja nisam dobila ama baš ništa jer su mi user posted image menstrualni bolovi bili jači od trudova tak da sam to super izdržala.user posted image

(Odgovor članu mamice)
Neposredna veza do poruke: 58
18.7.2010 8:28:54   
Gianna
Prvi put sam rodila 100% prirodno, bez bilo kakvih analetika ( došla u bolnicu otvorena 8 ccm), a tako namjeravam i drugi put, ne iz razloga što sam protiv epiduralne, nego čisto jer se grozim igala ( kad idem vaditi krv gotovo svaki put se srušim u nesvjest user posted image ) i sama pomisao na onu igletinu u meni izaziva panični strah....

Tako da nema mi druge, nego ponovno stisnut zube i "odraditi" sve šta me čeka, doduše ovaj put će mm biti sa mnom, a pored njega mi epi niti ne treba user posted image user posted image user posted image user posted image

Nebo strpljive voli....
Dino 06.07.2004.
Kiara 25.11.2010.

(Odgovor članu .dada.)
Neposredna veza do poruke: 59
   [Brisano sporočilo]
18.7.2010 8:33:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(Odgovor članu Gianna)
  Neposredna veza do poruke: 60
26.7.2010 13:06:48   
Leluška
Joj, curke moje... nikako ne podnašam bol, i zanoktica mi je prestrašna! I puno sam čitala u prvoj trudnoći. Pa sam davila Duića (6-7.mjesec) jel bi mi mogao dati pudendalni blok (to se kao pikne lokalna anestezija u vaginu - u SAD-u) i razne bedarije... Kaj će reći - ha ha ha! Ajde ti manje čitaj! user posted image Epi mi nije padala na pamet jer su mi za spinalnu anesteziju frendicu pikali 3 ili 4 puta i sve fulali tako da je naposlijetku išla na carski sa full anestezijom. Dakle - VEEEELIKI strah od igle!!!
No, najviše me je bilo strah boli u kak da velim... međunožju, jel...
Da bi tijekom posljednjeg mjeseca pročitala da sve protiv bolova direkt ide i bebi i da je omami. Onda sam prije poroda (2 tjedna ranije) rekla Duiću da neću ništa - ni za bolove niti nikakve lijekove. "E, to već nisam jako dugo čuo!, Svaka čast!", veli on (što mi je dalo još više snage; znate kakvi su ovnovi!user posted image ).Tak je i bilo; samo drip. Srećom kratko je trajalo i, kao što rekoh frka me je bila samo boli "dolje", ali tam se ništa niti ne osjeti. Jedino se bubrezi raspadaju i nelagoda veeelika oko mjehura. Samo sam čekala kada će mi se "samo kakati" - i to je to; onda ide van!!!
Sve u svemu, bilo je onako kako sam si i mislila - najgore i najbolnije mi je bilo oporaviti se od epiziotomije!

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 61
26.7.2010 13:13:24   
Točkica28
ajd onda ovak...
koliko su jaki ti bolovi na porodu?
i koliko dugo traju ti bas najjaci bolovi
jel najvise bole trudovi ili sam izlazak ramena i glavice bebine?
ajd prosvjetlite nas da se riješimo straha...

Točka do točke točkica...
11.10.2010.Šimac <3, 17.1.2013. Mini Šimac <3
Naše sve <3 <3

(Odgovor članu Leluška)
Neposredna veza do poruke: 62
26.7.2010 13:15:16   
BUMBI
Točkice nemoj se zamarati s time,kod svake žene je to drugačije,tako da nema smisla da ti mi to doćaravamouser posted image user posted image user posted image

DINO I LUKA-mamine najveće sreće!!!!!
Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu Točkica28)
Neposredna veza do poruke: 63
26.7.2010 13:16:40   
Točkica28
ma ima smilsla, ja sam vizualni tip, cak sam ledala na netu sve porode da vidim kaj me ceka user posted image user posted image user posted image

Naše sve <3 <3

(Odgovor članu BUMBI)
Neposredna veza do poruke: 64
26.7.2010 13:19:03   
BUMBI
Ma nemoj,opustiti se i uživaj još malouser posted image user posted image

DINO I LUKA-mamine najveće sreće!!!!!
Stigla i princeza ANA!!!

Neposredna veza do poruke: 65
26.7.2010 13:19:32   
maja

IZVORNA PORUKA: Točkica28

ajd onda ovak...

trebala sam ti ja snimiti svoj da te prođe strah
ne znam kako bi ti dočarala tu bol...dođe prođe
mene su uhvatili odmah jaki trudovi sa kojima sam se porodila, a kad glava izađe van znaš da je to kraj, još jedan mali stisak i evo bebe van

"Dok je prije postojalo samo jedno bez čega ne mogu živjeti, sada je nastalo dvoje.
Nije bilo diobe - moja se ljubav nije sada podijelila između njih; nije to bilo tako. Prije kao da mi je srce naraslo, nabujalo do dvostruke veličine u tom trenutku."

Neposredna veza do poruke: 66
26.7.2010 13:21:44   
Leluška
IZVORNA PORUKA: Točkica28

ajd onda ovak...

Evo ovak: trgaju te križa stravično, fakat stravično! I osjećaš jaki pritisak na mjehur, želiš ići pi-pi, ali nema mrdanja; beba se spušta u kanal. Pa ti se pi-pi i ka-ka, ali to još nije to - užasno neugodan osjećaj, ne bolan, neugodan, nekaj jako smeta. Križa trgaju prestrašno. E, onda ti se samo ka-ka i ako nema osoblja - hitno zovi da dolete, jer je to to i reći će ti kada da tiskaš. Iskreno, kad je došao taj čas, kada sam imala osjećaj da ću pokakakti ogromnu lubenicu, bila sam uzbuđena, nisam kužila kada trebam stisnuti, jel imam trud ili nemam, ma nisam imala blage dume!, već mi je babica rekla TISKAJ - i ajde - pitam ja jel glava vani??? Nije ništa! A u PM! i ajde drugi put - TISKAJ - doktor mi se nalego na trbuh i gurao ga - jel glava vani, pitam???! Sve je vani! Zletio mali ko iz rakete!!!!! Nisam ni znala da su me cvaknuli, šivanja me bilo strah, ali lokalnu ne osjetiš, a radi nje kasnije ni šivanje... Samo rana je zaheb kasnije...

Eto, to je moje iskustvo... Tako sam ja to sve osjetila...

< Poruku je uredio Leluška -- 26.7.2010 13:24:29 >

Neposredna veza do poruke: 67
26.7.2010 13:25:07   
Točkica28
pa znaci da se prezivjeti i bez epiduralne...
meni veli mama da a nije rekla na porodu tak da se uzdam u genetsku moć tolerancije na bol user posted image user posted image user posted image

Naše sve <3 <3

(Odgovor članu Leluška)
Neposredna veza do poruke: 68
26.7.2010 13:27:15   
Leluška
Meni je mama rekla - ma ne boli to, a i zaboravi se začas. A da čuješ njenu sestru nakon toga: PM ne boli! Boli, BOLI! Ja i danas nakon 30 godina pamtim!!
Tak da je to individualno.
Ja se sjećam i teško će mi biti ponoviti jer nije ugodno, ali s druge strane, kakve muke žene prolaze, molim Boga da i drugi prođe kao prvi...

Neposredna veza do poruke: 69
26.7.2010 13:28:10   
njanja
IZVORNA PORUKA: MiniMama

IZVORNA PORUKA: Nana15

hey enana.-) ne vidim razloga zašto ne bi uzela epi ???!!!!

ja sam u 16 tjednu i razmišljam da uzmem! Kažu koje su uzele da porod prođe bez bola i muke, mama odmorna i sve 5!

tko god ti je to rekao, laže ko pas user posted image

nikad (bar je meni anesteziolog u petrovoj tako rekao) ti ne daju epi nakon sto si 7 cm otvoren. znaci ako dobis epiduralnu ko ja kad si 2 cm otvoren, sestra ti mozda da drugu dozu a mozda i ne  (kao meni sta nije grrr..) pa prodisavas trudove ko i sve ostale rodilje dok se ne otvoris 10 cm i porod isto tako tiskas ko i sve ostale rodilje.
znaci epi ne olaksa porod, olaksa trudove prije poroda.

po riječkim iskustvima znam da od dobivanja epiduralne doslovno ne osjetiš više bol, sve ostalo osjetiš, dakle i kada beba izlazi, ali ne osjetiš bol....to je i poanta epiduralne, ona prolazi neki živac u leđnoj moždini koja šalje mozgu informaciju da ne boli (tako su nam na tečaju objasnili)...ja znam curu koja je spavala pod epiduralnom dok se otvarala jer ju niš nije bolilo.....

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu MiniMama)
Neposredna veza do poruke: 70
26.7.2010 13:31:45   
njanja
IZVORNA PORUKA: Leluška

Ja se sjećam i teško će mi biti ponoviti jer nije ugodno

ja nisam došla do kraja jer sam završila na carskom, ali sijećam se da sma mužu rekla da osijećam trudove kao da mi je netko gurnuo veslo u maternicu i unutra vesla....nije neizdrživo, naravno, ali užasno neugodan osjećaj i u tom trenutku stvarno misliš da nikada više nećeš rađati....ako jednoga dana budemo išli na 2. dijete, nadam se ugodnom vaginalnom porodu da znam kako je to do kraja...

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu Leluška)
Neposredna veza do poruke: 71
29.7.2010 23:25:02   
enana
Evo cure započela sam ovu temu i imam za podjeliti neka nova mišljenja...Nažalost stekla sam ih u bolnici, brojim 20-ti dan na Sv. Duhu. Primljena zbog jakog krvarenja u 26-tom tjednu trudnoće... Prva prognoza carski rez jer je bilo kritično....hvala Bogu pričekalo se i tu počinju prva tri dana u bolnici-boksu gdje sam se naslušala poroda. Sada na odjelu čuvam trudnoću...beba lijepo napreduje, ima čak 1300 grama user posted image što me posebno veseli jer je skoro izašla sa samo 900 g user posted image . Neka je curka na sigurnom...neka naraste ... jer do 7.10. ima još punooooo. Eto tako počinje moje bolničko iskustvo....
Epiduralna...e pa i da i ne! Ali opet to je moje skromno mišljenje kao promatrača....
Puno je slučajeva bilo skroz prirodnog poroda koji su relativno kratko trajali (6-7 sati prvorotke), bez pucanja-rezanja pa samim time i šivanja....boli naravno ali kažu preživi se ako dobro prodišeš trud. user posted image Svaka čast cure! Slušala sam jedan porod sa epiduralnom - 11 sati, nije se činilo da toliko boli jer je žena lijepo pričala sa mužem o svakodnevnim temama user posted image i kad je došlo vrijeme opet uz bol se djete rodilo. Mišljenja sam da jednostavno porod jako boli i tako se psihički pripremam (lakše mi je podnijeti ideju da će boliti strašnooooo pa neka me iznenadi ako bude lakše)...da je priroda tako htjela i da sve to vrijedi za to malo stvorenje....
Tražit ću epiduralnu jer nisam čula ništa kontra nje....ali pripremat ću se kao da je neću dobiti...pa šta bude!
A sada lagano spavanje u mom dražesnom bolničkom krevetu.... jer bolnički tempo nije nimalo lagan....prerano buđenje i jako sadržajni dani user posted image

(Odgovor članu MiniMama)
Neposredna veza do poruke: 72
2.9.2010 20:57:23   
maminangel
Evo i mog iskustva,koliko sam protiv toliko sam i za epiduralnu.Bila sam uvjerena da ću normalno roditi ali prenijela dva tjedna,otvorena samo prst,naručena na inducirani porod,bušili vodenjak,prikopčana na drip ne otvaram se ni cm,a boli li ga boli,dođe mi babica da me pita hoču li epi,HOĆU naravno vičem i onda kaos,, došla anesteziologica sa još jednom stažisticom da se žena nauči,,pikali me PET puta da dobro ste pročitali,peti put ja vičem dosta je ako ne uspijete neču više,nije mogla pogoditi kao koščata sam,seru neznaju kako da se opravdaju i konačno ova stara me peti put pogodi točno,sad se ne sjećam ali vremenski mi se tad činilo unedogled.Slijedi BLAŽENO stanje,ne osjećam ništa i od silnog mrcvarenja ja zaspim,probudi me kao nagon na ka-ka i zovem babicu da mi donese tutu,kad ona ženo!!!glavica ide van!!! tiskaj!!! kaj da tiskam niš ne osjećam,nikakve trudove,zabetonirana ja tiskam na silu tj.kad je ona zabilježila da dolazi trud ja kao tiskam,još jenput i eto ti moje ljepotice.Kasnije posteljica izašla raščupana,i šalju me na kiretažu,pod općom anestezijom,sreća jer nisam osjetila šivanje nakraju ali nesreća jer su me od tih silnih anestezija jedva probudili,bila sam ko zombi,anemična,rodila u 14 sati a došla ksebi tek navečer kad su mi malu stavili na prsa,e da ne zaboravim toliko sam popucala da 3 mjeseca nisam mogla sjediti kako treba..EPIDURALNA DA ILI NE??? Pitam ja vas?? da jer nisam fakat ništa osjetila,ali koliko je nebitno ovo sve ostalo,tješim se da je to bio slijed loših okolnosti..

(Odgovor članu enana)
Neposredna veza do poruke: 73
3.9.2010 8:38:10   
Leluška
IZVORNA PORUKA: MiniMama

znam da nije tema, ali zaboravila sam reci.. nakon poroda sam se ja nenormalno tresla, bas se nisam mogla kontrolirati. babica rekla da me to puko adrenalin user posted image ali to mi nitko nije rekao i bila sam totalno sokirana. tresle su mi se ruke dok mi bebu nisu dali na ruke, onda su se ruke smirile, a noge pocele plesati.. jedan jako cudan osjecaj jer ne mozes kontrolirati tu drhtavicu.. samo da te ne iznenadi ako se dogodi user posted image ne znam jel se i drugim curama to dogodilo...

I ja sam se tresla! Kad su bebača odnjeli, ja pisala prije šivanja svima sms da sam rodila i odjednom ruke počele štrikati sve u 16!!! Pukla sam od smijeha!

A za sve vas koje bi epiduralnu nikako ne mogu reći da ste kukavice, kako ste neke od vas navele. Moje mišljenje je da trebaš biti jako hrabar za epiduralnu ili za bilo koju injekciju u leđa. Ja sam odustala od epiduralne i na zadnjem sam pregledu čak rekla Duiću da ne želim nikakve lijekove, čak ni protiv bolova jer to sve ide na bebača. Pohvalio me. A velim još jednom - epi nisam htjela radi straha od pikanja u kičmu i te boli od uboda! Mislim da mi je sada ne bi ni nudili i još bi je manje htjela (ni ne razmišljam!) jer sam operirala kičmu u tom dijelu...
Eto, toliko od mene!

(Odgovor članu MiniMama)
Neposredna veza do poruke: 74
3.9.2010 8:40:33   
Leluška
eto - i kako je maminangel napisala - 5 puta su je pikali! Kao i moju frendicu - to je još jedan razlog moj za ne bi havala!

(Odgovor članu Leluška)
Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!