|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Epiduralna-da ili ne?
25.6.2010 7:37:24   
nemammaste
Ja bi u vodu ili na stolčić jer bi htjela izbjeći epiz.i pucanje ako je moguće, pa ne mogu epiduralnu, ali ako završim na stolu definitivno ću je tražiti

(Odgovor članu adryosijek)
Neposredna veza do poruke: 26
25.6.2010 8:32:35   
Bebys
sve su ti vec rekle..
sretno

(Odgovor članu MiniMama)
Neposredna veza do poruke: 27
25.6.2010 8:45:55   
novamama
enana welcome i od meneuser posted image

ja sam za epiduralnu jer nisam baš od boliuser posted image
prvi put sam rodila tako, drugi put bez i zaista je razlika velika...

o tome sam pisala i tu na rr...
ipak, da ti napomenem, brže sam se oporavila nakon prirodnog poroda, bila sam šivana samo 4 punta, a sa epi mi nisu ni rekli, nego samo da šiju u 3 razine...bilo je toga dosta, jer ne kužiš kada ti je trud pa tiskaš i na slijepo (tiskala sam samo dva puta na epi i beba je izašla...)...

evo ti linkovi sa mojim iskustvom, da se ne ponavljam, a tebi želim lak i školski porod, kako god da odlučišuser posted image

http://www.ringeraja.hr/forum/m_12355/mpage_4/key_/tm.htm

http://www.ringeraja.hr/forum/Moja_dva_poroda_-_sa_i_bez_epiduralne/m_475695/tm.htm

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 28
25.6.2010 9:02:14   
Točkica28
mene na momente copi neka luda snaga kao ja to mogu sve, onda pak dode moment kad se totalno uspaničim da kak bum ja to...
hm... u globalu jesam za epiduralnu...
i mislim da je nas toliko strah jer smo prvorotkinje pa ne znamo sta nas ceka, ali kak ste sve tak bumo i mi...

i da welcome user posted image

Točka do točke točkica...
11.10.2010.Šimac <3, 17.1.2013. Mini Šimac <3
Naše sve <3 <3

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 29
25.6.2010 11:40:53   
martina33
Meni doktor nije htio dati epiduralnu ...on je inače bio ginekolog kirurg i rekao mi je:"Svaka bolnica ti je štala.Samo ti još fali to da ti sad ufuram neku bakteriju u mozak preko leđne moždine...Kak sve tak buš i ti rodila..."
Naravno,odmah sam se usrala,lijepo se zahvalila,stisla zube i rodila bez ičeg...
Treći dan sam umirala od bolova od epiziotomije,a peti dan sam sjedila kao da nikad nisam rodila (hvala ti Bože na bivacin spreju :) )
Sad sam drugi put trudna i 11 godina starija...Naravno,htjela bih to sve proći što bezbolnije jer mi se čini da sam sada s 35 godina veća kukavica nego kaj sam to bila s 24,ali ne mogu lagat i reći da mi još uvijek ne zvone njegove riječi u ušima...
A najradije bi da me puknu toljagom po glavi i bok,a kad se probudim kao da se ništa nije dogodilouser posted image

(Odgovor članu Točkica28)
Neposredna veza do poruke: 30
25.6.2010 14:50:17   
Miau
IZVORNA PORUKA: martina33

..."Kak sve tak buš i ti rodila..."

I ja se tjesim s ovim, kako drugima, tako i meni, pa sta cu sad! user posted image

(Odgovor članu martina33)
Neposredna veza do poruke: 31
   [Brisano sporočilo]
25.6.2010 18:12:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(Odgovor članu MiniMama)
  Neposredna veza do poruke: 32
   [Brisano sporočilo]
25.6.2010 18:14:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(Odgovor članu Točkica28)
  Neposredna veza do poruke: 33
25.6.2010 18:46:35   
martina33
Ja sam rodila u 11.mjesecu...Na sebi sam imala njihovu (Petrova) tanku spavačicu,a u boksu je cijelo vrijeme bio otvoren prozor...Nakon svega su me stavili da ležim na hodniku još dva sata..prekrivena samo s tankom plahticom..Tresla sam se užasno-valjda od šoka,gubitka krvi,poroda,povraćanja,šivanja skoro na živo i hladnoće...sva sreća da je tata bio pored mene ( doktor) pa je na mene stavio moj bademantl,svoju jaknu i još na to sve moju jaknu..tek mi je onda bilo malo lakše..N znam kak bi mi bilo da sam bila sama...A izgleda da ću ovaj put opet u isto vrijeme biti sama...I najviše se bojim te epiziotomije,tresavice,hladnoće i samoće...E da,još da tata nije bio sa mnom,rodila bi sama jer su me ostavili samu kao psa...Bila je noć i dežurstvo...Isuse,kad se toga sjetim,sva se naježim..I to sve uz debele veze..Tamo te stvarno nitko ne doživljava ni pol posto...

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 34
25.6.2010 21:25:26   
boba125
i ja sam za epi.
doduse ne znam kak je bez ali rodila sam jednom s ,cekala 8 sati u trudovima s razmakom 2 min da mi dodju dati epi.ja sam uzas zivi kad me nesto boli,a trudovi me rasturali tak da uopce nije bilo pitanje sa ili bezuser posted image
kad je pocelo djelovati mogla bi bila plesati,no kad sam bila spremna za porod tj. kad je moje dijete odlucilo ipak proviriti i oni su mi smanjili analgeziju da osjecam trudove i da mogu lakse sudjelovati u porodu bila bi grizla svakog blizu mene,blebetala kak me oni mrze kaj me sad opet boli i jedva cekala da konacno zavrsi
porod mi je bio tezak,na vakuum,i bogovskih 6 savova
ali ja sam nakon toga bila spremna samostalno sve obavljati(da su me pustili)
relativno sam se brzo oporavila(imala sam nekih drugih problemcica ali to nije imalo veze s epi)
ako ikad budem rodila nadam se da ce isto biti uz epi i brze gotovouser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 35
25.6.2010 21:28:09   
Nika 24052006
S obzirom da sam oba puta rodila brzinom munje,ne bi epiduralnu.Ustvari,ne bi mi ju stigli ni datiuser posted image ...Ali,nemam ništa protiv nje,zašto bi se žene patile,ako im se može pomoći,niti jednu koja želi,ili je rodila uz epi,ne smatram kukavicom.

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

Neposredna veza do poruke: 36
1.7.2010 18:18:53   
enana
E sada opet imama neko novo pitanje...u vezi epiduralne sam samo dobro čula i svi mi je preporučaju iz iskustva a u ponedjeljak idem kod doktorice pa ćemo krenuti sa temom poroda i ostalih detalja.

Sinoć usred noći me probudila jaka bol...kao menstrualna,možda malo jača...Nije dugo trajala...cca pola sata a u to vrijeme sam trčala i dva puta na wc, (proljev i podražaj na povraćanje a da nisam povraćala)...legla sam i nakon tih serija na wc-u opet je boljelo.
Danas je bilo sve ok....otišla u grad ujutro...e kada sam se vratila...lakša bol nego sinoć i kraća...ali opet...tu je!
Ne znam da li netko ima sikustva sa time? Čitala sam da je to neka vrsta kontrakcija...normalno sve samo se ne smije pojaviti krv:
Nisam zvala doktoricu ili hitnu jer ne volim paničariti...u ponedjeljak mi je pregled pa ću sve reći..
Nekako sam se skoncentrirala na najbitinije a to je da je beba i dalje živahna i udara user posted image

(Odgovor članu Nika 24052006)
Neposredna veza do poruke: 37
1.7.2010 18:47:23   
njanja
meni je najbolja bila anja79 kada je rekla da zubari daju odmah anesteziju, a ginkolozi ne user posted image  zašto se danas ne operira koljeno na živo= zato jer postoji anestezija...  ja sam za to da se ženama olakša....naravno ako nekome super ide, nema potrebe za epiduralnom, npr moja frendica je 2. bebu rodila točno za 30 minuta... ali mislim da je mučenje kada ti u 12 pukne vodenjak, a do 24 h ne rodiš, nego si u tridovima, na dripu, a olakšanja nema....  zato ja jesam da se MORA OMUGUĆITI epi onima koji žele i ne smatram da je žena kukavica ako ju traži....  

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu enana)
Neposredna veza do poruke: 38
1.7.2010 22:36:27   
Kika8
Večer cure!
I meni se lagano bliži .... 20.09.
I polako me počinje hvatati strah.
Odjednom se javlja milijun pitanja! Stolčić? Epiduralna? Šta ako rodim u kombiju hitne na putu za Rijeku?!user posted image
Da li ima tko na forumu iskustva sa Riječkim rodilištem?
Kakava je tamo procedura za epiduralnu?

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 39
1.7.2010 22:38:22   
joszde
definitivno epiduralna .

(Odgovor članu Kika8)
Neposredna veza do poruke: 40
2.7.2010 0:08:15   
njanja
IZVORNA PORUKA: Kika8

ima nas puno iz ri pa ako hoćeš, možeš otvoriti temu RI rodilište pa ćmo ti svi mi dati svoje priče....svakakvih ima  što se epi u RI tiče, oni tvrde da su na raspolaganju, bla bla bla, ali par meni bliskih osoba nije dobilo, iako je trebalo jer kao prvo je bilo premalo prsti otvorena, a kasnije previše....da nisam čula tu priču 5 x, još bi i bila naivna...naime,oni daju isključivo na 4 prsta što je nebuloza, ne vidim razloga da se neda na 5 ako se sljedećih 3 sata niš ne odvija.....

-Tagore-

(Odgovor članu Kika8)
Neposredna veza do poruke: 41
2.7.2010 10:47:10   
Nana15
hey enana.-) ne vidim razloga zašto ne bi uzela epi ???!!!!

ja sam u 16 tjednu i razmišljam da uzmem! Kažu koje su uzele da porod prođe bez bola i muke, mama odmorna i sve 5!

(Odgovor članu enana)
Neposredna veza do poruke: 42
2.7.2010 10:52:40   
ejmama
IZVORNA PORUKA: njanja

IZVORNA PORUKA: Kika8

ima nas puno iz ri pa ako hoćeš, možeš otvoriti temu RI rodilište pa ćmo ti svi mi dati svoje priče....svakakvih ima  što se epi u RI tiče, oni tvrde da su na raspolaganju, bla bla bla, ali par meni bliskih osoba nije dobilo, iako je trebalo jer kao prvo je bilo premalo prsti otvorena, a kasnije previše....da nisam čula tu priču 5 x, još bi i bila naivna...naime,oni daju isključivo na 4 prsta što je nebuloza, ne vidim razloga da se neda na 5 ako se sljedećih 3 sata niš ne odvija.....

Ja sam došla s 4 prsta i tražila je i nisam je dobila, doslovno me zeznuo dr., ali bio je u ptavu jer mi nije trebala.

H 07 E 09

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 43
2.7.2010 10:54:12   
mariola
prvi put je niam ni tražila pa je nisam ni dobila ali drugi put ću sigurno tražit i nadam se da će mi je dati.
Mislim da to nije nimalo kukavički.

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu ejmama)
Neposredna veza do poruke: 44
2.7.2010 14:40:49   
enana
Hej Nana,

od početka sam bila ZA epiduralnu, poljuljali su me neki članci Roda (u par stvari sam shvatila da idu pomalo ekstremno) a i mišljenja par frendica...
Ali prizemljila sam se i definitvno ću je tražiti jer kako u vezi epiduralne tako vezano za druge stvari u trudnoći naslušala sam se dosta "pametovanja"...naravno ne zlonamjernih ali eto..
Forum mi je dosta pomogao..da se vratim početnom mišljenju user posted image

Nadam se da dobro podnosiš trudnoću....uživaj u ovim tjednima koliko god možeš user posted image Meni se bebica već neko vrijeme miče...rita pa sam presretna...predivan osjećaj! user posted image

(Odgovor članu Nana15)
Neposredna veza do poruke: 45
2.7.2010 15:59:37   
Zubica
Kika8, imam ista pitanja kao i ti, osim ovoga s kombijem jer sam u Rijeci.
Meni je termin 18.9 pa se možda i vidimo.

U načelu nisam bila za epi, ALI sad kad sve ovo čitam... možda ipak zatražim.

Naš mali mišić R. dolazi 18. 9. 2010.

(Odgovor članu Kika8)
Neposredna veza do poruke: 46
2.7.2010 16:07:15   
njanja
IZVORNA PORUKA: enana

od početka sam bila ZA epiduralnu, poljuljali su me neki članci Roda (u par stvari sam shvatila da idu pomalo ekstremno)
  Nije ni čudo da ako si bila tamo da si se malo zagubila, ali dočim si ti našla RAJU, vidim da si s snašla...DOBRODOŠLA!!! 

-Tagore-

(Odgovor članu enana)
Neposredna veza do poruke: 47
2.7.2010 16:11:05   
ninolina
IZVORNA PORUKA: njanja

IZVORNA PORUKA: enana

od početka sam bila ZA epiduralnu, poljuljali su me neki članci Roda (u par stvari sam shvatila da idu pomalo ekstremno)
  Nije ni čudo da ako si bila tamo da si se malo zagubila, ali dočim si ti našla RAJU, vidim da si s snašla...DOBRODOŠLA!!! 

user posted image user posted image SLAŽEM SE S NJANJOM

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 48
5.7.2010 15:06:15   
Suzn
Što se tiče epiduralne, u Zagrebu je u svim rodilištima dobiješ bez obzira i ako dođeš ponoći?? Čula sam da u VŽ nema epiduralne ako rađaš ponoći jer nema anesteziologa... Jel to istina? Možda do kad je trebam rodit zaposle još kojeg, imaju vremena do 3.2011. user posted image

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 49
17.7.2010 21:14:55   
@pple
Moj prvi porod je prosao bez epidurala, trajao je relativno kratko (oko 6 sati), al sam se ipak odlucila za epidual drugi put, a to je kroz nekih mjesec i po. Nadam se da ce sve biti ok.
Zanima me samo, da mi kazu ove koje su prosle kroz to, da li boli ono ubadanje igle u ledja? user posted image

(Odgovor članu Suzn)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!