|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Epiduralna-da ili ne?
24.6.2010 22:11:06   
enana
Trudna sam 25 tjedana i u fazi prevelike samoanalize. Da li sam kukavica ako želim epiduralnu da olakša porod i mnoga druga pitanja!user posted image
Vaša iskustva sa epiduralnom..please?user posted image
Neposredna veza do poruke: 1
   [Obrisani korisnik]
24.6.2010 22:13:45   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu enana)
  Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Epiduralna-da ili ne?
24.6.2010 22:25:21   
enana
Hvala user posted image
Uživam u trudnoći i prvim micanjima...boksanjima bebe user posted image ali naravno tu je i mali strah od poroda..previše pročitanih članaka, pogledanih slika a u zadnje vrijeme često nailazim na članke tipa "..to je prirodan proces...epiduralna šteti bebi...pa žene su prije u polju rađale...itd".
Puno prijateljica mi je rodilo sa epiduralno i sve bi opet....
Pomalo sam zbunjena i previše samokritična možda...Znam samo da jedva čekam 7.10.
Još jednom puno ti hvala na javljanju jer buljim u ekran kao ova...tako da si pomogla..vjeruj!user posted image

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 3
24.6.2010 22:54:29   
cuba
enana dobrodošlauser posted image
nisam od velike pomoći jer je kod mene bio carski ali san isto razmišljala i odlučila da ću tražiti epiduralnu pri porodu, međutim u našem predivnom rodilištu to nije moguće jer "nemaju anesteziologa trenutno" čitaj: nemaju ga nikada.
Naravno da nisi kukavica ako sebi želiš olakšati bolove pri porodu...a što se tiče bakica i rađanja u polju pa nećemo se valjda vraćati u prošlo stoljeće...
Ugl, sretno ti kako god odlučila, uživaj u user posted image !

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu enana)
Neposredna veza do poruke: 4
24.6.2010 23:08:43   
enana
Tnx user posted image
Ma znam da epiduralna već jako dugo nije tabu niti enigma...niti sam mislila da ću ikada pokleknuti "...pričama od prahistorije..." ali eto...previše foruma i nekada previše svakakvih gluposti!
A hvala Bogu u fazi sam gdje se rasplačem na slatku reklamu user posted image ....tako da me lako poljuljati!
Načitala sam se i naslušala iz prve ruke o epiduralnoj i uvijek je bilo user posted image
i dragi mi kaže da sam opsjednuta porodom ali to su valjda faze....za mjesec dana ću vjerovatno jedva čekati da legnem na stol! A pomisao na bebicu...curku...uhhhhh jedva čekam sada! user posted image

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 5
24.6.2010 23:14:39   
MiniMama
enana, dobrodosla!!  (ukrala sam nekome tu foru i bzobrazno cesto ju koristim) Dugo se tipkali jos user posted image

ja sam rodila s epiduralnom i opet bi. ne smatram da sam kukavica. olaksala mi je jednu fazu trudova, ali sam porod je i dalje na tebi. epiduralna nije magicna inekcija s kojom ces pljucnuti bebu van. nazalost.

kad dođeš u rodlište, daju ti papir koji trebas potpisati i koji sam ja jedno 5 puta procitala prije nego sam potpisala. postoji rizik, ali brate mili koliko me bolilo da mi je je netko u tom momentu ponudio lajnu kokaina i rekao da ce mi biti lakse, u sekundi bi je usmrkala. 

epiduralna je super, olaksa ti puno i ja osobno nisam imala nikakve negativne posljedice. s druge strane, trudovi te iscrpe jako, s epiduralnom se bar malo oporavis za sam porod i vrijeme tiskanja. a samim time ti je uz babice koje te vode i porod puno laksi. ja toplo preporucam jer znam da i s epiduralnom boli ko vrag, i ne idem uopce opet u rodiliste dok ne budem bila ziher da me epiduralana ceka.

sta je najbolje od svega, ginekologica me 9 mjeseci uvjeravala da prihvatim epiduralnu ako ponude, a ja sam bila strogo protiv. kao, sta ce mi to, to je prirodan proces, mlada sam.. bla bla bla... user posted image

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 6
24.6.2010 23:27:37   
enana
Hvalaaaa user posted image
Super si me nasmijala user posted image a opet realno prikazala!
Znam da nije čarobni štapić...i sjećam se frendice koja je isto sa epiduralnom pa poslije poroda slala sms - Ej ovo fakat nije tak strašno! user posted image
U biti sam već odlučila za epiduralnu ali kao što sam već pisala poljuljana sam raznim člancima...
Kažeš boli ko vrag? Ha?...Uhhh! user posted image Tako nekako si i kontam...daj please pošto sam jakoooo znatiželjna..koji dio baš najviše boli? Možda ispadam smješna (sama sebi jesam ) ....ali šta ću..
Mama mi radi u bolnici i fakat nije da sam sa kruške pala...ali znatiželja me ubija user posted image

(Odgovor članu MiniMama)
Neposredna veza do poruke: 7
24.6.2010 23:52:15   
MiniMama
uh, ja sam ti specijalan slucaj. bila sam dva dana u trudovima i kada sam drugi put dosla u rodiliste htjeli su me opet poslat doma jer nisam otvorena. na to sam se ja sjela i rekla da ja iz ove zgrade ne izlazim u jednom komadu i da me izvole poroditi kako god znaju jer da vise ne mogu trckarati po doma s trudovima.
nakon toga ti je velebno vijece zakljucilo da ja trebam na carski. onda sam ja malo negodovala i poslali su me u rađaonu da cekam anesteziologa za dogovor o epiduralnoj. a njega nikad docekat.tada su mi trudovi bili grozni. dosao je stricek, malo samo se porazgovaril, ja sam malo psovala zbog trudova, dosla sestra i boc. osjetis hladnocu u leđima. i nakon toga je bio mir nekih pola sata.. osjetis trudove ali se daju prodisati i nije strasno. e nakon tih pola sata, kao da je netko zatvorio pipu s drogom i pocinje prava bol. tih sat vremena nakon epiduralne (nisu mi dali drugu polovicu doze jer sam se otvorila) je zbilja bolilo. iskreno nisam sigurna jel me toliko boliko ili me uhvatila panika sta cu uskoro roditi a oko mene nema nikoga. cujem samo stravicne skrikove zena oko sebe, a mene nitko ne dozivljava. i taj dio je bio GROOOZAN. ali ponavljam ne toliko zbog bolova koliko zbog panike jer naravno da nisam bila na trudnickom tecaju i nisam znala disati pravilno. primjenjivala tehnike disanja s joge koje sam naucila na prvoj godini faksa. bolje da ne znas kakva sam bila na toj prokletoj jogi. a nigdje nikoga. NIKOGA. nakon nekog vremena sam se ja okrenula na leđa i krenula tiskati. tada uljece babica i urla na mene da sta ja radim i ja joj fino rekla da rađam. kakvo rađanje, bla bla bla.. dolazi druga babica i s vrata vice, da je glavica vani.. iduca dva truda i sunce moje je bilo vani. mogla sam sama roditi koliko su me pazili. jedva da su stigli montirati stol do kraja. tako da je najtezi dio bio taj pred porod, dok jos ne tiskas nego samo dises. ali nije ni to toliko strasno, vjeruj mi. da je ne bi ja (niti) 5 sati nakon poroda sebi u kupaoni peglala kosu s cetkom user posted image

boli, ali vjerujem da bi me puno manje bolilo da sam znala disati pravilo. zapravo sam mozda i disala pravilno ali nije bilo nikog da mi to kaze..  zato nije lose da vuces muza sobom na porod. ja svog muza ne bi mogla jer cvilidreta i znam da bi mi samo dizao tlak tamo..  ali navodno postoje muzevi koji to mogu user posted image

npr. mene brazilka bolila vise od samog poroda.

(Odgovor članu enana)
Neposredna veza do poruke: 8
25.6.2010 0:03:57   
Miau
Ja sam definitivno za epiduralnu, ne vidim zasto se muciti ako postoji nesto sta ti moze olaksati. Te price - bolje prirodno su mi totalno bezveze! To ti je meni kao da dodes u zubara i ne zelis inekciju jer zelis da ti "prirodno" popravi zub!
Mene jedino muci sta cu roditi u ST, a kao sta je Cuba rekla ovdje dobiti epiduralnu je ravno dobitku na lotu! user posted image user posted image user posted image Sramota za rodiliste!!!

(Odgovor članu MiniMama)
Neposredna veza do poruke: 9
25.6.2010 0:11:50   
enana
Čitam....pa mi je aaaaaaaaa ...pa malo uhhhh ok ovaj dio ne zvuči strašno...pa ha haaaaaaaa....pa opet aaaaaa- to mora boliti!
Stvarno hvala na vjernom prikazu user posted image
Stvarno je dobro pripremiti vježbe disanja...svi kažu..Imam knjigu i svaki dan kontam da ću početi i naravno uskoro na trudnički ali mislim si---jaoooo pa gdje je taj 07.10. Ima vremena! Ziher! Trbuh raste...a ko jučer mi se čini da sam saznala....brzo vrijeme curi!
Ohrabrila si me....jer ipak jednostavno se shvati iz svega -ok...boli jakooo...epiduralna pomaže....i za ne vjerovati opet možeš stajati i hodati (pa i peglati kosu) a da brazilka jače boli me jako razveselilo! user posted image

Kada se vratim unazad i sjetim...menga kasni....dečko i ja presretni!!!
Test-negativan...prođu dva dana-opet negativan...odem gin, vadim krv-beta-trudna!!!! WOW! Ipak nije poremećaj! Dolazim doma...test urin opet negativan! Čekaj ....šta sam alien??? I na kraju potvrda ultrazvuka ...mali jedva vidljivi balončić koji je sada mala beba! user posted image
Pa krvarenje....strogo mirovanje...terapija....i kako Bog da (svi kažu) i sada je sve super beba se prekrasno razvija!
A ja? Kontam hoće li boliti....i epiduralna....pa zato mi je ...daj da malo uživam i opustim se. Uhhhh!
Dragi će biti samnom ....nisam ga htjela potezati za rukav.....pitala-izrazio da želi i oboje sretni!
Vjerujem da će mi to pomoći....Ne bi htjela biti solo (barem to ne ako nemoram) user posted image
Milijun pitanja i strahova.....a najveći da sve bude ok sa bebom...
Optimista sam mada ne zvučim tako...već kao grlica (uplašena) a opet na kraju sretna sam što postoje ovakvi forumi i curke poput tebe koje djele iskustva i stvarnoooo pomažu!
Tnx!

(Odgovor članu MiniMama)
Neposredna veza do poruke: 10
25.6.2010 0:14:30   
enana
Pa ne mogu vjerovati....šta nije običaj već da se pita za epiduralnu? Ne kužim.... Zašto? Pod kojim glupim izgovorom se ne daje ili lijepše rečeno lutrijski daje?
Kada ti je termin?

(Odgovor članu enana)
Neposredna veza do poruke: 11
25.6.2010 0:26:49   
Miau
Termin mi je 11.08., a zasto ne daju...to znaju samo oni! Prestrasno! Ja isto nisam mogla vjerovati kad sam cula. A na trudnickom tecaju nam napricali bajke, ako si zdravstveno sposobna i zelis je - no problemo! Samo pitaj i dobiti ces! Sve zene koje su ovdje rodile kazu da uvijek imaju isti odgovor - "Anesteziolog trenutno nije tu pa ne mozes dobit!". Ne kuzim tu njihovu politiku, ali tako je! A kad pomislim da sam ja iz ZG dosla sad pred porod ovdje dode mi da se bacim prascima!!!

(Odgovor članu enana)
Neposredna veza do poruke: 12
25.6.2010 0:37:23   
mala pcelica
enana dobrodošla user posted image
ja sam u vinogradskoj rodila uz epiduralnu i opet bi....potpisujem sve sto je minimama rekla da boli onaj dio pred porod i mene je dosta bolio sam izgon bebe dok me nisu malo "capnili",,,naravno da osjetis i dalje trudove,ali vjerujem da nisu ni upola jaki kao bez epiduralne...nije me bilo briga ni za rizike koje sam procitala na netu o epiduralnoj i ne mislim da sam bila kaukavica sto sam ju trazila(čitaj-doktoricama cjelo vrijeme disala za vratom da ne zaborave da mi daju epiduralnu,tj da paze da se previse ne otvorim jer onda mi nebi mogli dati user posted image )...jedino sto me je bio strah poslje poroda jeste da mi je lijeva strana popustila skroz,a desna strana i noga su ostale utrnute još 12 sati poslje epiduralne i onda me neka panika uhvatila da necu vise nikad moci normalno stati na nogu user posted image ali naravno to je normalna reakcija tako su mi barem dr rekli ....i da jaaaaako vazno ti je disanje i koncentracija disanja i to mi je puno pomoglo,a i muž sto je bio pored mene user posted image

?"Često čovjek trpi i nekoliko godina, smiruje se, podnosi i najokrutnije kazne, i odjednom se slomi na nekoj sitnici, na nekoj gluposti, gotovo ni zbog čega."

(Odgovor članu enana)
Neposredna veza do poruke: 13
25.6.2010 0:40:09   
enana
Stvarno grozno!!!user posted image Nikada neću niti želim shvatiti taj njihov ne-ljudski tretman....pogotovo na najosjetljivijim odjelima! Ostaje vjera u sebe....i biti će sve dobro!
Ja ću rađati na Sv. Duhu- Zg za koje sam čula da bi nakon poroda žene najradije u tenisice i šprint doma sa bebom...da su jako neljubazni nakon poroda... Ne zamaram se jer ipak je to samo tri dana (ako sve bude ok). Grozno ali danas moraš nekog poznavati ili ipak nešto malo caltati!
Ali na kraju sve se svodi da ćemo plakati od sreće kada male anđele primimo u ruke... user posted image
A nije zanemariva stvar da porod ide od slučaja do slučaja...možeš biti u bolnici gdje ziher daju epiduralnu pa bude prekasno....ili znam jednu curu kojoj baš nije puno značila...
Moja šogorica je skroz prirodno jer isto nije bilo anesteziologa (olfo) ..i nikada neću zaboraviti kada su je vozili van sa šivanja...smijala se ko napušena i ponavljala -predivan je user posted image Nije šivanje ni osjetila....kaže sve utrnulo...
Ma uglavnom...sve će biti super....to je samo par sati boli u cijelom životu....za najljepši dar koji imamo cijeli život!user posted image

(Odgovor članu Miau)
Neposredna veza do poruke: 14
25.6.2010 0:44:50   
mala pcelica

IZVORNA PORUKA: enana

Ma uglavnom...sve će biti super....to je samo par sati boli u cijelom životu....za najljepši dar koji imamo cijeli život!user posted image

tako je!! i samo da znas da čim djete izadje vise nista ne boli user posted image ,ali ozbiljno,barem mene nije...a nisam vjerovala zenama koje su rodile prije mene kad su mi to rekle,al istina je...

?"Često čovjek trpi i nekoliko godina, smiruje se, podnosi i najokrutnije kazne, i odjednom se slomi na nekoj sitnici, na nekoj gluposti, gotovo ni zbog čega."

(Odgovor članu enana)
Neposredna veza do poruke: 15
25.6.2010 0:47:36   
Miau
IZVORNA PORUKA: enana

Ovo si lijepo rekla! Slazem se s tobom, na kraju je jedino vazno da mama i beba budu dobro! user posted image

(Odgovor članu enana)
Neposredna veza do poruke: 16
25.6.2010 0:47:57   
enana
Hvala mala pčelica user posted image
mislim da ću i ja ovdje dočekati prve zubiće bebača i to me veseli!user posted image
Blesava sam što odmah nisam tu došla i pričala sa curama koje su to prošle...nego sam guglala i svakave propovjedi čitala... ali eto me sada i znam da ću već večeras mirnije spavati! user posted image
Vjerujem da ti je puno značilo što je muž bio sa tobom...?
Koji su njegovi dojmovi poslije bili i kako je podnio? Kažu da je najteže mužu gledati bespomoćno kako mu žena pati...

(Odgovor članu mala pcelica)
Neposredna veza do poruke: 17
25.6.2010 0:56:14   
mala pcelica
a čuj,ja se nisam uopće puno napatila na porodu,vjerujem da je to zbog epiduralne i nisam ni jedan urlik pustila i samim tim ni njemu nije bilo uzasno gledati me kako se borim sa trudovima user posted image samo me je drzao za ruku i ja sam ga stiskala kad mi je dosao trud...a on je inace poslje toga svega bio odusevljen sto je prisustvovao porodu i svakome preporucuje da bude uz svoju zenu jer je to nesto najljepse...i jos se zna zezati kako se on vise namucio nego ja user posted image

(Odgovor članu enana)
Neposredna veza do poruke: 18
25.6.2010 0:57:58   
enana
Ne sjećam se kada sam bila ovako dugo budna a definitivno potpisujem da ću sjediti i tipkati sa vama od sada nadalje user posted image
Lijepo spavajte!!! Mislim da idem vježbati disanje...sviđa mi se pozitiva na ovom forumu ...user posted image

(Odgovor članu Miau)
Neposredna veza do poruke: 19
25.6.2010 0:58:49   
mala pcelica
puno mi je znacilo sto je samnom jer nisam bila sama,babice te dodju malo obidju i odu negdje,a ovako je on tu pa kad je nesto trebalo on bi otisao po njih,a da nije bilo njega mogla sam se i sama poroditi user posted image ....brze prodje vrijeme,a i sve je nekako lakse kad imas nekog uz sebe user posted image

Neposredna veza do poruke: 20
25.6.2010 1:00:22   
mala pcelica
enana user posted image
tipkamo se sutra idem i ja u krpe user posted image
samo se opusti i mirno spavaj,nema potrebe da se plasis jer sve ce to biti ok....

Neposredna veza do poruke: 21
25.6.2010 1:03:12   
enana
Mislim da bi ovo trebala isprintati svom mužu ...samo kao mali dodatni poticaj user posted image iako ga ima dovoljno! Drago mi je da ima muževa koji su spremni stisnuti zube i ohrabriti se (jer ipak nije mala stvar) mada ne osuđujem one koji ne mogu...Nismo svi isti!

Neposredna veza do poruke: 22
25.6.2010 1:04:29   
enana
Hvala user posted image
Tipkamo i dalje....također lijepi snovi uz mali Maju! user posted image

Neposredna veza do poruke: 23
25.6.2010 1:34:33   
adryosijek
ja sljedeci porod nec u razmisljat ako treba platit cu epidularnu jel moj porod je bio jako jako tezak nedaj boze nikome viseuser posted image

moja mala cura je moje sve...

(Odgovor članu enana)
Neposredna veza do poruke: 24
25.6.2010 7:37:08   
MiniMama
znam da nije tema, ali zaboravila sam reci.. nakon poroda sam se ja nenormalno tresla, bas se nisam mogla kontrolirati. babica rekla da me to puko adrenalin user posted image ali to mi nitko nije rekao i bila sam totalno sokirana. tresle su mi se ruke dok mi bebu nisu dali na ruke, onda su se ruke smirile, a noge pocele plesati.. jedan jako cudan osjecaj jer ne mozes kontrolirati tu drhtavicu.. samo da te ne iznenadi ako se dogodi user posted image ne znam jel se i drugim curama to dogodilo...

(Odgovor članu adryosijek)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!