|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Mame pišulinaca, pomoć! 11.6.2010 9:50:39
|
|
|
|
njanja
|
ja u to vjerujem jer sma dobila istu informaciju iz 3 različita izvora:- trudnički tečaj u Rijeci kod patronažnih sestara u Domu Zdravlja
- KBC Ri ginekologija kod otpusta djeteta
- pedijatrica Obersnel
ako lažu, lažu svi....ako već netko ima informaciju o tome, mislim da je bolje voditi se njome....
|
|
|
RE: Mame pišulinaca, pomoć! 11.6.2010 10:06:16
|
|
|
|
mirna
|
ja je nisam dobila nigdje... znaci savjeti su u hr razliciti od onih u slo, no mislim da je fizionomija ista.... Mozda se to savjetuje u primjeru kada jaja nisu skroz spustena???
< Poruku je uredio mirna -- 11.6.2010 10:09:26 >
|
|
|
|
|
RE: Mame pišulinaca, pomoć! 11.6.2010 10:13:12
|
|
|
|
njanja
|
ne, mislim u svim slučajevima jer nam ne bi to rekli već na tečaju, a ne bi onda ni svim mojim prijateljicama koje imaju dečkiće rekli...
|
|
|
RE: Mame pišulinaca, pomoć! 11.6.2010 10:18:44
|
|
|
|
zvekica
|
Imam dva sina;stariji ima deset godina i malac od 6 mjeseci. Nisam uopće pridavala pažnju kako im pišo stoji u peleni i sve je OK.Mislim da je to još jedan od onih savjeta za kojima ne treba puno polaziti.Stariji se znao tako pokakati da je bilo do sredine leđa, ali smo to odmah očistili i nikad nije imao infekciju. Isto tako su prije savjetovali da se kožica obavezno poteže- pa sada se to nikako ne preporučuje jer ima više štete nego koristi. Kako god odlučiš; što je tebi lakše bit će Ok
|
|
|
|
|
RE: Mame pišulinaca, pomoć! 11.6.2010 10:31:23
|
|
|
|
S84
|
ja cula ovako- dok pupak ne otpadne piško prema dolje, a nakon sto otpadne- piško gore. Ajme trebat ce meni vremena da se ja naviknem na svog pišulinca kojeg očekujem. Do sad oko mene samo pišulinke...
|
|
|
|
|
RE: Mame pišulinaca, pomoć! 11.6.2010 11:24:29
|
|
|
|
pincirotvajler
|
nama nitko ništ nije rekao..pa je dolje
|
|
|
RE: Mame pišulinaca, pomoć! 11.6.2010 12:14:24
|
|
|
|
cuba
|
Ne! I u rodilištu i patronažna i pedijatrica su mi rekle da je to nepotrebno. Nikakva infekcija se neće dogoditi, pa ionako mijenaš dijete često, pišu mu svakako opereš jer se unutra skupi svega i to je to. A uostalom nebi da će stajat gore
|
|
|
RE: Mame pišulinaca, pomoć! 11.6.2010 12:17:38
|
|
|
|
njanja
|
IZVORNA PORUKA: cuba Ne! I u rodilištu i patronažna i pedijatrica su mi rekle da je to nepotrebno. Nikakva infekcija se neće dogoditi, pa ionako mijenaš dijete često, nije stvar infekcije, nego muškićima u trbuhu jajca stoje gore i onda se ona malo prije rođenja spuste. međutim postoji opasnost da se opet dignu gore i zato to treba tako raditi...pokušati ću nabaviti baš ispravnu stručnu informaciju o ovome pa vam pošaljem
|
|
|
RE: Mame pišulinaca, pomoć! 11.6.2010 12:25:17
|
|
|
|
cuba
|
IZVORNA PORUKA: njanja IZVORNA PORUKA: cuba Ne! I u rodilištu i patronažna i pedijatrica su mi rekle da je to nepotrebno. Nikakva infekcija se neće dogoditi, pa ionako mijenaš dijete često, nije stvar infekcije, nego muškićima u trbuhu jajca stoje gore i onda se ona malo prije rođenja spuste. međutim postoji opasnost da se opet dignu gore i zato to treba tako raditi...pokušati ću nabaviti baš ispravnu stručnu informaciju o ovome pa vam pošaljem Ako već postoji opasnost zašto se onda takve stvari ne naglašavaju u rodilištu ili da nam bar patronažna ili pedijatrica na prvom pregledu to ne napomene ...
|
|
|
RE: Mame pišulinaca, pomoć! 11.6.2010 12:27:31
|
|
|
|
njanja
|
na to ti pitanje ne mogu dati odgovor ja
|
|
|
RE: Mame pišulinaca, pomoć! 11.6.2010 12:30:23
|
|
|
|
cuba
|
Ma znam, više sam se onako zapitala baš ću pitati pedijatricu na sljedećem pregledu zašto nije ništa savjetovala... iako sam primjetila da dosta pedijatara ima različita stajališta oko nekih stvari pa opet zavisi od jednog do drugog..
|
|
|
RE: Mame pišulinaca, pomoć! 11.6.2010 12:33:59
|
|
|
|
njanja
|
evo zvala sam u Dom zdravlja ove naše patronažne da mi objasne pa da vam točno mogu prenjeti, ali sve su na terenu i nikoga ne mogu dobiti... kada saznam, javim
|
|
|
RE: Mame pišulinaca, pomoć! 11.6.2010 12:39:27
|
|
|
|
cuba
|
Ajde sad me baš zaintrigiralo
|
|
|
RE: Mame pišulinaca, pomoć! 11.6.2010 12:39:40
|
|
|
|
astrid
|
ni meni nitko nije to rekao od stručnih osoba, nego moja teta...ali ona je imala objašnjenje vezano za buduću potenciju . uglavnom, i ja bi mu prije stavila put gore pa bi mu pelena promočila. sad mu stavim pelenu i ne brinem u kojem je smjeru....ali moguće da je radi testisa jer se njemu još jedan nije spustio, pa će vjerojatno morat u doktora.
|
|
|
|
|
RE: Mame pišulinaca, pomoć! 11.6.2010 12:40:59
|
|
|
|
tikica_69
|
IZVORNA PORUKA: njanja IZVORNA PORUKA: cuba Ne! I u rodilištu i patronažna i pedijatrica su mi rekle da je to nepotrebno. Nikakva infekcija se neće dogoditi, pa ionako mijenaš dijete često, nije stvar infekcije, nego muškićima u trbuhu jajca stoje gore i onda se ona malo prije rođenja spuste. međutim postoji opasnost da se opet dignu gore i zato to treba tako raditi...pokušati ću nabaviti baš ispravnu stručnu informaciju o ovome pa vam pošaljem Eto, ja sam to uvijek radila pa mi je Dodo ipak isao na operaciju spustanja testisa
|
|
|
RE: Mame pišulinaca, pomoć! 11.6.2010 12:48:38
|
|
|
|
Anoniman
|
U Hercegovini, otkud sam ja rodom, uvijek stavljaju pišulince gore. Budući da moja mama ima samo cure, vidjela je kako strina uvijek pišu gore i kad je došla kod mene pita zašto ja ne. Nemam pojma, ja mislila da ne treba. Kaj sad? Ipak treba? Dr na pregledu je rekao da je sve ok s jajcima. nisam ni onu kožicu povlačila, on je to napravio s 4 i sa 6 mj. i rekao da je sve ok, čisto i da nema problema i da ne moram to dirati
|
|
|
|
|
RE: Mame pišulinaca, pomoć! 11.6.2010 12:55:06
|
|
|
|
BUMBI
|
Ja isto nisam,ustvari jesam dok je bio baš mali,ali ne dugo jer bi mi se svaki put propiškio
|
|
|
RE: Mame pišulinaca, pomoć! 11.6.2010 14:02:54
|
|
|
|
natalijax
|
nisam ni ja stavljala i moj se znao popišat,pa stavim prema dolje
|
|
|
|
|
RE: Mame pišulinaca, pomoć! 11.6.2010 16:17:32
|
|
|
|
MKata
|
Nama pedijatrica na tečaju rekla da ne treba jer im ni kad odrastu ne stoji prema gore pa je nepotrebno. Iako ni ne znam kako bih ja to uspjela...jednom sam pokušala, al nema šanse...
|
|
|
RE: Mame pišulinaca, pomoć! 11.6.2010 16:31:58
|
|
|
|
novamama
|
to prema gore je bila moda prije 18 godina (i prije 15, 13)....pa se vratilo na staro da stoji normalno - prema dolje... za infekcije mi je to bezveze...kako je tek curicama onda?!
|
|
|
RE: Mame pišulinaca, pomoć! 11.6.2010 21:51:47
|
|
|
|
boba125
|
mi to ne radimo,normalno ga povijam nisam ni cula za to a ni u skoli(med.) nismo to spominjali
|
|
RE: Mame pišulinaca, pomoć! 11.6.2010 21:59:26
|
|
|
|
FIONA
|
..ja sam malog od bivšeg obavezno tako prematala i žene mi rekle da je to radi jajčeka...mali dečkiči obavezno moraku imati pišu gore i ne bokserice...zapravo da bokserice uopće nisu zdrave...navodno se onda jajčeka spuštaju pa se kao nešto desi...uostalom, moj muž mi je u nekoliko navrata bio rekao da mu je tako prirodnije nego kad ima široke bokse...on ili uske un nogu ili ne želi gaće na sebe....da li ima s čime veze ne znam...
|
|
|
RE: Mame pišulinaca, pomoć! 11.6.2010 22:13:59
|
|
|
|
zg_cinik
|
neznam jel mi se čini... il kaj... al nekak mi zgleda da ste opsjednute "strojčekom"... il "kiflom"... a da otvorite temu: "moja sveki je MM stavljala gore-dole, i ja sam zato sretna-nesretna..."
|
|
|
RE: Mame pišulinaca, pomoć! 11.6.2010 22:15:34
|
|
|
|
novamama
|
IZVORNA PORUKA: zg_cinik a da otvorite temu: "moja sveki je MM stavljala gore-dole, i ja sam zato sretna-nesretna..." vidiš, dalo bi se razmisliti o tome
|
|
|
RE: Mame pišulinaca, pomoć! 12.6.2010 22:34:14
|
|
|
|
mama m
|
IZVORNA PORUKA: zg_cinik neznam jel mi se čini... il kaj... al nekak mi zgleda da ste opsjednute "strojčekom"... il "kiflom"... a da otvorite temu: "moja sveki je MM stavljala gore-dole, i ja sam zato sretna-nesretna..." Ne, nego da ne bi moja snaha za kojih tridesetak godina mene spominjala Ja bi zato to sa "strojčekom" voljela obavit kak treba- bez posljedica
|
|
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!