nogice u "oks" (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba >> Bebe i zdravlje

Poruka

zozo1 -> nogice u "oks" (27.5.2010 9:52:14)

Imam bebu od tri mjeseca i od rođenja sam primijetila da su mu nogice malo više savinute od potkoljenica prema unutra. Odmah sam pitala pedijatre u bolnici i oni mi rekli da to nije ništa da će se to ispraviti. Pitala i svoju pedijatricu na kontroli isto nije reagirala na to. Kada smo snimali kukove u bolnici opet pitala doktora kaj misli o tome i da mi da neki savijet da li postoje kakve vježbice da ne bude kasno. On mi rekao da do godine dana, dok dijete prohoda,  da bi se to samo trebalo ispraviti, a ako ne da bi trebao nositi cipelice sa posebnim uloškom. Da li su vaše bebe imale isto tako nogice i kakose to ispravilo?

ninolina -> RE: nogice u "oks" (27.5.2010 9:55:52)

stvarno mislim da na bebi tako maloj ne možeš primjetiti oks noge...ne brini kad počne hodati sve ćče se to ispraviti....sada je definitivno premali

Brisani uporabnik -> [Obrisani korisnik] (27.5.2010 9:59:05)

[Sadržaj poruke je obrisan]

plavka -> RE: nogice u "oks" (27.5.2010 10:57:02)

nemoj se sekirati radi toga i moja je imala okserice i u prvih par mjeseci kak je bila sitnija nekak je to više dolazilo do izražaja ista pitanja sam postavljala ortopedu kad smo išli na uzv kukića te mi je rekao da će se znati kad djete počne hodat, mm mi je rekao da nisam normalna da je još mala [sm=zmeden.gif] što je rasla to se ispravljalo sad imamo punih 11 mj. i već se skroz zravnalo!!!

mala pcelica -> RE: nogice u "oks" (27.5.2010 11:30:21)

mi i dalje imamo okserice [sm=smiley13.gif]

adryosijek -> RE: nogice u "oks" (27.5.2010 11:45:10)

moja mala je od rodenja imala tabanice prema gore i sad smo stavljali 5 gipseve i jos cemo jedne i onda ce nositi cipelice i ic ce na vjezbe i ja cu ju kuci vjezbat al hvala bogu doktor je reko da nece trebati operacija.. super su joj sad izravnane kakve su bile[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

pincirotvajler -> RE: nogice u "oks" (27.5.2010 12:03:57)

IZVORNA PORUKA: ninolina

stvarno mislim da na bebi tako maloj ne možeš primjetiti oks noge...ne brini kad počne hodati sve ćče se to ispraviti....sada je definitivno premali

ZVRK -> RE: nogice u "oks" (27.5.2010 12:30:35)

IZVORNA PORUKA: mala pcelica

mi i dalje imamo okserice [sm=smiley13.gif]

niste sigurni kakve će nogice biti dok me skinete pelene.one isto''rade''okserice'' pogotovo ako je beba ''jača-deblja''

moj ima ikserice (lagane)i zato ima spuštene tabane-rekao doktor

mala pcelica -> RE: nogice u "oks" (27.5.2010 12:33:54)

nekako mi se cine da joj od kukova idu o oks,pogotovo kad hoda [sm=smiley13.gif][sm=zmeden.gif]

ZVRK -> RE: nogice u "oks" (27.5.2010 12:34:49)

tako bilo mojoj frendici maloj a kada je skinula pelene tako lijepe nogice ima tako da netreba se još ''brinuti''

dominik -> RE: nogice u "oks" (27.5.2010 15:12:15)

IZVORNA PORUKA: zozo1

Imam bebu od tri mjeseca i od rođenja sam primijetila da su mu nogice malo više savinute od potkoljenica prema unutra. Odmah sam pitala pedijatre u bolnici i oni mi rekli da to nije ništa da će se to ispraviti. Pitala i svoju pedijatricu na kontroli isto nije reagirala na to. Kada smo snimali kukove u bolnici opet pitala doktora kaj misli o tome i da mi da neki savijet da li postoje kakve vježbice da ne bude kasno. On mi rekao da do godine dana, dok dijete prohoda,  da bi se to samo trebalo ispraviti, a ako ne da bi trebao nositi cipelice sa posebnim uloškom. Da li su vaše bebe imale isto tako nogice i kakose to ispravilo?

dora ima tako noge, jos joj i prti idu prema unutra, njena pedijatrica ne reagira iako je dr u bolnici (kada je bila zbog sasvim druge stvari) napisala na povijest bolesti da ima potkoljenice u VARUS POLOŽAJU[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

zozo1 -> RE: nogice u "oks" (28.5.2010 22:30:43)

Ma znam da je još rano i da se ne bi trebala brinuti, al ipak nije mi svejedno .... nije to tak strašno ali se od koljena prema tabanima vidi malo da je kost "svinuta" prema unutra. Beba je jača .... mada mi se činilo kod rođenja da je bilo ipak malo jače savinuto nego sad. Prilikom poroda objasnili mi da su to utisnute nogice zbog položaja bebe u trbuhu i da će se to s vremenom ispraviti, pogotovo kad beba prohoda. Hvala cure na informacijama [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 

sufi -> RE: nogice u "oks" (10.5.2011 11:54:09)

IZVORNA PORUKA: dominik

IZVORNA PORUKA: zozo1

dora ima tako noge, jos joj i prti idu prema unutra, njena pedijatrica ne reagira iako je dr u bolnici (kada je bila zbog sasvim druge stvari) napisala na povijest bolesti da ima potkoljenice u VARUS POLOŽAJU[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

jel ima kakvih novosti vezano za okserice vaših bebača??? meni je isto ortoped napisao varus potkoljenica i rekao kao da će se to samo ispravit,al moj mišek je sad već 15 mj. i ne djeluje mi ništa da se ispravlja [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image] čudno mi je da nam nije ni neke vježbe prepisao il slično...jel netko od vas dobio kakve vježbice "protiv" okserica??

ema55 -> RE: nogice u "oks" (10.5.2011 12:16:59)

uz ostalo i nama piše varus položaj, mi idemo 16.05. u splt u bolnicu na detaljnu obradu. ne zbog toga, nego zbog asimetrije koja se ne vidi baš prostim okom nas laika. da se otkrije uzrok. a ortopedu smo išli u biograd, za malo djete nema baš vježbi treba pustiti kako će se to sve razvijati. to nam je rekao ravnatelj biogradske ortopedske bolnice i jedan njemački ortoped. u splitu bi trebala dobiti točnu dijagnozu cjelog stanja, mišljenje od ortopeda koji će je tamo pregledavati i snimati ti javim.

bubaMaja -> RE: nogice u "oks" (13.5.2011 15:03:04)

za okserice lagano masrati s vanjske strane kao da ravnate odozgo prma dolje do vrhova nožnih prstića te s unutarnj strane tabanića lagano "gurati " prema van... kao masaža ujedno i maženje i jača mišiće... odmoći neće sigurno

Gunguli -> RE: nogice u "oks" (21.5.2013 15:40:24)

Pozdrav svima!

Nisam uspijela poslati privatnu poruku maloj pčelici pa ću ovako probati podignut temu iako je prošlo 3 god. Imamo dječaka starog 23 mj i ima poprilične okserice, i to baš ovako kako je mala pčelica rekla nekako od kukova idu u "O". Nakon svih pregleda rečeno nam je da je za očekivati da će se spontano ispraviti do 3 god., i da preventivno nosi tzv. noćne udlage (uskoro idemo da mu uzmu mjere za izraditi te udlage). Zanima me šta je s djetetom male pčelice, odnosno jesu li se noge ispravile i kad je počelo ispravljanje? Također, ako ima još koja mama da može podijeliti iskustvo s krivim nogicama i njihovim ispravljanje molim nek se javi! Unaprijed hvala!!!

Stranica: [1]