|
kan_ -> RE: trudna...ili možda ne (22.10.2011 16:04:08)
|
prije svega zelim sve da vas pozdravim nova sam na ovom forumu i imam jednu dilemu. naime, moji ciklusi nikada nisu bili redovni, traju izmedju 22 i 26 dana. prvi put kad sam zatrudnila ciklus mi je trajao 22 dana i zaista porodila sam se 7 dana ranije. dakle ovulacija je bila 8 dan ciklusa. vec tri mjeseca radimo na drugoj bebi, posto sam i prvi put kad sam ostala trudna a i drugi koji se zavrsio spontanim u 10 sedmici zatrudnila odmah iz prve, ova tri mjeseca nisam pratila ovulaciju uopste misleci da ce i ovaj put mozda upaliti iz prve kao predhodnih puta. medjutim nije uspjelo pa sam ovaj mjesec pocela sa trakicama za ovulaciju. i tako se meni pokazu dvije crtice na ovulacijskoj trakici iste boje odmah po zavrsetku mjesecnice dakle 7. dan ciklusa. ok bili smo aktivni, ali ja uradim test i sutradan i prekosutra itd ali svaki dan vec 7 dana na ovulacisjkom testu dvije debele linije. nije mi to bilo jasno pa potrazim na netu da li je neko imao slicno iskustvo i sta to znaci. i tako nadjem da se nekim zenima to desavalo kada su bile trudne. kontam, nigdje veze ali et hajd da uradim test na trudnocu. uradim ultra osjetljivi test koji je osjetljiv na 10 mlU i pokaze mi jako jako blijedu drugu crticu. to je bilo juce, jutros ponovim test i ponovo jako jako bliejda crtica. neznam sta da mislim. trebala bih dobiti najranije 29.10.2011 ( dakle za 7 dana) a najkasnije 02.11.2011. (za 11 dana) malo me boli stomak i grudi su mi pomalo osjetljive ali neracunam previse na te simptome jer znam da ih vrlo lako moze proizvesti psiha. sta vi mislite? jako sam zbunjena. bila bih jako zahvalna na bilo kakvom odgovoeu. pozzzzz
|
|
|
|