|
njanja -> Svećenici-stavovi oko krštenja i slično (19.3.2010 12:11:36)
|
Sad ste me na temi oko razvoda i ovih priča oko svećenika sjetile na 1 drugu temu..... MM i ja nismo oženjeni u crkvi (neke od vas znaju da smo se ženili u grčkoj na santoriniju, matičar nas je vjenčao, brak nam je verificiran u RH i imam vjenčani list koji je ispostavio matični ured Rijeka samo mi na mjestu vjenčanja piše Thira, umjesto Rijeka).... Vjernici smo, ali deklariram se kao vjernik u BOga, a ne u crkvu i kada je Jan imao 6 mj smo ga išli krstiti...Uglavnom, svećenik nas je nagovarao da se vjenčamo u crkvi, kako bi bilo lijepo da to obavimo isti dan kada i Jana krstimo, mi smo raspravljali i mogu reći da je bila ugodna rasprava jer je svatko "tupio" svoj stav, ali sa poštovanjem stava 2. strane....Međutim, jedino što me totalno bacilo iz takta ( a sad sam se toga sjetila jer mi se to nedavno i frendici desilo) je kada je rekao da je Jan nezakonit jer nismo oženjeni u crkvi....Taj stav mi je odvratan, dapače, smatram se OŽENJENIJOM od onih koji su se ženili u crkvi sa trbuhom do brade nakon par mjeseci veze jer su ostali trudni (bez ljutnje ako se netko prepozna u tome)....Jan je planirana i željena beba, zatrudnila sam nakon 1,3 mj braka, a nakon 7 godina veze i TKO JE ON DA KAŽE DA JE MOJE DIJETE NEZAKONITO?????
|
|
|
|