Kontrakcije u 29.-om tjednu (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

mama m -> Kontrakcije u 29.-om tjednu (10.3.2010 21:25:52)

Već neko vrijeme učestalo osjećam kontrakcije, u stvari ni ne znam jesu li to kontrakcije jer ih u prvoj trudnoći nisam imala, a rodila sam na carski tako da ne znam ni što su trudovi[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Naime, s vremena na vrijeme (a u zadnje mi se vrijeme čini podosta često) trbuh mi se jako stvrdne i osjećam veliku napetost, kao da imam kamen unutra. Ništa me ne boli i traje po 30-ak sekundi. Ne bih tome ni pridavala preveliku važnost da nisam razgovarala s prijateljicom koja je upravo zbog tvrdog trbuha morala mirovati, trbuh nije smjela ni taknuti i redovito je pila normabele. Da se umirim, otišla sam na pregled, i dr. je ustanovio da nisam otvorena (još), ali da se maternica lagano spustila, da trebam mirovati i piti normabele po potrebi. Sad ni sama ne znam bih li paničarila ili bila mirna. Je li koja od vas imala/ima slično iskustvo?

ninolina -> RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu (10.3.2010 21:27:44)

samo polako draga, sve su to pripreme koje počinju. Uspori tempo svakako ali ne moraš paničariti

Nika 24052006 -> RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu (10.3.2010 21:28:25)

Ja sam sada u 32.tj i takve kontrakcije osjećam od 28 t,otprilike.Nije to ništa strašno ako nisu bolne i u redovnim intervalima.To ti samo organizam poručuje da trebaš usporiti.Nisam te dosada sretala ovdje,pa ti želim dobrodošlicu!

mama m -> RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu (10.3.2010 21:36:49)

Hvala za dobrodošlicu, do sad sam bila samo nijemi promatrač i upijala... Ovo mi je druga trudnoća i toliko različita od prve u kojoj je sve bilo savršeno. Zato me ovo toliko zabrinulo. Tješim se činjenicom da je beba jako aktivna, a i poprilično velika ( u 27.-om tj. oko 1300 g!) pa valjda nema puno mjesta i zato tako pritišće.. Samo da ostane unutra još bar dva mjeseca (termin je 24.5.) 

Nika 24052006 -> RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu (10.3.2010 21:45:50)

I meni je druga trudnoća,i isto potpuno drugačija od prve.Ma bit će sve u redu,samo nemoj pretjerivati u poslovima,kad osjetiš da ti je dosta,lezi,i sve četiri u zrak,neće posao pobjeći[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...Ne brini,dogurat ćeš do kraja.Vidiš termin ti je na Nikin rođendan,baš super...A sada mi je termin 05.05.

natalijax -> RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu (11.3.2010 0:37:51)

draga dobrodošla,samo polako[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

gljiva -> RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu (11.3.2010 7:33:23)

Draga mama m dobro došla.
Ja sam u prvoj trudnoći imala takve kontrakcije, samo uspori tempo i malo više odmarai i bit će sve ok[sm=smiley1.gif]

xxl -> RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu (11.3.2010 8:22:31)

Uzmi magnezij i pitaj ginića dal bi mogla i Normabel

mama m -> RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu (11.3.2010 12:27:18)

Hvala, curke, na podršci i dobrodošlici! U zadnja tri dana popila sam 2 normabela. Čini mi se da se stezanja ne događaju tako često, ali nisu ni prestala. Magnezij pijem mjesec dana (zbog grčeva u listovima), ali baš i ne pomaže. Vidjet ću još do kraja tjedna što će biti, ako ne prestane, opet ću u posjet giniću. Nego, jučer me zabrinula bol u donjem dijelu trbuha i križima. Sad opet ne znam je li i to normalno ili što..[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]   Pripremala sam ručak; nisam predugo stajala, kojih pola sata, kad me lagano počelo frkati kao za vrijeme menstruacije. Da brinem ili[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image]?

Nika 24052006 -> RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu (11.3.2010 14:29:48)

A ne znam što da ti kažem,mene je cijelu prvu trudnoću tako bolio stomak,pa mi dr rekao da je to normalno i da se tijelo priprema.Sad me isto tako ponekad boli,baš kao pred mengu.Ali ne jako,onako,samo malo osjetim.Ne znam koliki ti je intenzitet boli...Najbolje odi do ginekologa ako te strah.

adryosijek -> RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu (11.3.2010 14:40:35)

i mene isto vec 2 mj ko pred mengu boli meni moj reko doktor da ssam se prehladila hmm a sad sam 35 tedan sad me krsta vataju i ramena bole i sva sam troma[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mama m -> RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu (12.3.2010 11:23:25)

Hvala vam svima! Čini mi se da su se u zadnja dva dana stezanja prorijedila. Valjda djeluju normabeli i mirovanje. Sad mi se trbuh stvrdne samo kad ustanem, pa izgleda da stvarno moram samo ležati[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image] A bitno je i kako si to posložim u glavi. Moram samo čvrsto vjerovati da će sve biti u redu. Jedino me sad od ležanja još više rasturaju leđa, i kad ustanem, jedva pokrenem noge- počela mi se i zdjelica rastavljati valjda[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden2.gif[/image]. Bitno je samo da se još ne počnem otvarati, drugo je sve podnošljivo. Na kontrolu ću 22.3., nadam se da prije neće biti potrebno. 

lidac0605 -> RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu (12.3.2010 11:34:39)

I meni ti se pojavilo prvi put sa nekih 17.tj-kao menstrualni grčevi + neki pritisak vaginalno,dobila Normabel 2x2mg redovno da pijem i mirovanje,na kaj mi se to za 2-3 dana smirilo...Sa 20 tjedana mi je gin smanjio Normabel na 1x dnevno i reko da se kao mogu kretat-tipa šetnje,skuhat nekaj i tak laganini...ja ga poslušala i za tjedan dana se sve ponovo vratilo-opet 2x dnevno Normabel + magnezij i ležanje...Sad sam u 26.tj,ležim većinu dana,šljokam lijekove i dobro mi je zasad-osim kaj mi je na pr.pregledu reko da mi se grlić skratio na 1/2 članka,uloživ za vrh prsta...
Bumo nekak zdurali do kraja..sve za [sm=duda.gif]

adryosijek -> RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu (12.3.2010 11:37:04)

mani je isto tako kad se trebam dici boli me zdjelica svaki put ali sve se da izdrzat nikakve umjetne pripravke neuzimam za boove i slicno jer sam puno veca i jaca od bebe . nezelim moje maleno sopat kakim tabletama samo da bi meni bilo bolje. sve je izdrzljivo za sad [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]ponekad me kidaju  zglobovi i vata me po bubrezima i malo u kicmi ali to je sve ok jer je i vrijeme za takvo sta ipak se beba sprema na svijet

mama m -> RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu (12.3.2010 11:52:12)

Ne mislimo na lijekove protiv bolova, adry, već normabele i magnezij za opuštanje mišića maternice da ne počnu trudovi! Protiv bolova mi nije ni palo napamet bilo što uzeti! I normabel mi je muka popit nakon što sam pročitala sve moguće i nemoguće nuspojave i posljedice za bebu. Ali, ak je dr. prepisao, valjda on zna. A i smire kontrakcije. Ništa, lidac, zajedno smo u horizontali, drž' se!

adryosijek -> RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu (12.3.2010 14:35:41)

normabel isto mogla sam ga piti pa nisam htjela jel sve sto pise nesvida mi se nije bas naj za bebu .. sve ce brzo proc .. a zivcana budem i svakakva ..al najbolje je bez ikakvih tableta.. moja mama je 1 bebu rodila mrtvu jer je imala visok tlak i pila tablete za tlak zato ja pazim na bebu ko na svoje oci[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/duda.gif[/image]  nema tih tableta koje cu ja gutat da meni bude bolje a bebi da naskodi

mišica 666 -> RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu (12.3.2010 16:46:19)

IZVORNA PORUKA: adryosijek

normabel isto mogla sam ga piti pa nisam htjela jel sve sto pise nesvida mi se nije bas naj za bebu .. sve ce brzo proc .. a zivcana budem i svakakva ..al najbolje je bez ikakvih tableta.. moja mama je 1 bebu rodila mrtvu jer je imala visok tlak i pila tablete za tlak zato ja pazim na bebu ko na svoje oci[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/duda.gif[/image]   nema tih tableta koje cu ja gutat da meni bude bolje a bebi da naskodi

nekad tvrdoglavo ne uzimanje ljekova može više naštetiti bebi nego  sami lijek. ako želiš najbolje svojoj bebi izaberi liječnika kojemu vjeruješ i slušaj ga šta ti kaže.

ZVRK -> RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu (12.3.2010 16:48:29)

IZVORNA PORUKA: mišica 666

ako želiš najbolje svojoj bebi izaberi liječnika kojemu vjeruješ i slušaj ga šta ti kaže.

sa ovim se slažem

lidac0605 -> RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu (12.3.2010 17:04:46)

IZVORNA PORUKA: adryosijek

normabel isto mogla sam ga piti pa nisam htjela jel sve sto pise nesvida mi se nije bas naj za bebu .. sve ce brzo proc .. a zivcana budem i svakakva ..al najbolje je bez ikakvih tableta.. moja mama je 1 bebu rodila mrtvu jer je imala visok tlak i pila tablete za tlak zato ja pazim na bebu ko na svoje oci[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/duda.gif[/image]  nema tih tableta koje cu ja gutat da meni bude bolje a bebi da naskodi

Nemoj baš bit tak samouvjerena...pitam se samo kak bi onda tvoja trudnoća završila da si na mom mjestu i da MORAŠ i dalje u trudnoći pit tbl.za hipotireozu,3x dnevno pit tbl za hiperinzulinemiju,plus kaj sam već napisala za Normabel i magnezij...To sad možeš tak tvrdit zato jer imaš sreće kaj si zdrava...al u životu nije sve baš tak jednostavno...
I by the way,uzimanje Normabela u trudnoći ima NAJMANJE veze sa živčanosti...

sara1 -> RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu (19.3.2010 21:18:50)

IZVORNA PORUKA: lidac0605

...I by the way,uzimanje Normabela u trudnoći ima NAJMANJE veze sa živčanosti...

oprosti moram pitati,zašto ti misliš da normabel nema veze u trudnoći sa živčanošću?

mišica 666 -> RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu (19.3.2010 21:38:48)

IZVORNA PORUKA: sara1

...I by the way,uzimanje Normabela u trudnoći ima NAJMANJE veze sa živčanosti...

oprosti moram pitati,zašto ti misliš da normabel nema veze u trudnoći sa živčanošću?

ja bi ti odgovorila na ovo pitanje znam dosta žena a i sama sam jedna od njih koja je u trudnoći pila normabel i nijedna nije ga pila zbog živaca već zbog drugih problema.

lidac0605 -> RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu (20.3.2010 10:15:10)

IZVORNA PORUKA: mišica 666

IZVORNA PORUKA: sara1

ja bi ti odgovorila na ovo pitanje znam dosta žena a i sama sam jedna od njih koja je u trudnoći pila normabel i nijedna nije ga pila zbog živaca već zbog drugih problema.

Potpisujem te Mišice...Prvenstveno se daje zbog prijevremenih kontrakcija jer je Normabel miorelaksans-što znači da opušta glatku muskulaturu,pa time i mišiće maternice...

mama m -> RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu (21.3.2010 17:15:38)

Upravo tako; u slučaju trudnoće normabel nema veze sa živcima već opušta mišiće maternice koji se prijevremeno kontrahiraju i kad postoji opasnost od otvaranja i prijevremenog poroda. Meni su dva dr rekla da pijem 2 mg po potrebi, tj. kad osjetim stezanja i da bi se kontrakcije trebale prorijediti bez posljedica za bebu. Ja se jedino bojim otvaranja, ako su kontrakcije normalne i predstavljaju pripremu za porod, ok, onda su dobrodošle. Samo mi se to sve činilo malo prerano. Uglavnom, sutra idem na kontrolu kod ginića oboružana hrpetinom pitanja i nadam se dobrim vijestima- da se nisam počela otvarati! 

sara1 -> RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu (21.3.2010 22:20:49)

...NORMABEL(benzodiazepam)-moram se opet nadovezati kao zdr.djelatnik u kojim slučajevima ga dajemo pacijentima! U pravu ste kad kažete da se daje kod opuštanja mišića-mišićno relaksirajuće djelovanje,ali također i anksiolitičko(tjeskoba),sedativno-hipnotičko(djeluje na sred.živčani sustav) tj.uspavljuje te antikonvulzivno(grča mišića)! Samo sam to htjela objasniti da ga liječnici daju u više svrha.

lidac0605 -> RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu (22.3.2010 9:18:29)

Ok,ok...i ja sam medicinar...znam ja kaj je Normabel[sm=smiley1.gif]

Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>