|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
Kontrakcije u 29.-om tjednu 10.3.2010 21:25:52
|
|
|
|
mama m
|
Već neko vrijeme učestalo osjećam kontrakcije, u stvari ni ne znam jesu li to kontrakcije jer ih u prvoj trudnoći nisam imala, a rodila sam na carski tako da ne znam ni što su trudovi Naime, s vremena na vrijeme (a u zadnje mi se vrijeme čini podosta često) trbuh mi se jako stvrdne i osjećam veliku napetost, kao da imam kamen unutra. Ništa me ne boli i traje po 30-ak sekundi. Ne bih tome ni pridavala preveliku važnost da nisam razgovarala s prijateljicom koja je upravo zbog tvrdog trbuha morala mirovati, trbuh nije smjela ni taknuti i redovito je pila normabele. Da se umirim, otišla sam na pregled, i dr. je ustanovio da nisam otvorena (još), ali da se maternica lagano spustila, da trebam mirovati i piti normabele po potrebi. Sad ni sama ne znam bih li paničarila ili bila mirna. Je li koja od vas imala/ima slično iskustvo?
|
|
|
RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu 10.3.2010 21:27:44
|
|
|
|
ninolina
|
samo polako draga, sve su to pripreme koje počinju. Uspori tempo svakako ali ne moraš paničariti
|
|
|
RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu 10.3.2010 21:28:25
|
|
|
|
Nika 24052006
|
Ja sam sada u 32.tj i takve kontrakcije osjećam od 28 t,otprilike.Nije to ništa strašno ako nisu bolne i u redovnim intervalima.To ti samo organizam poručuje da trebaš usporiti.Nisam te dosada sretala ovdje,pa ti želim dobrodošlicu!
|
|
|
RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu 10.3.2010 21:36:49
|
|
|
|
mama m
|
Hvala za dobrodošlicu, do sad sam bila samo nijemi promatrač i upijala... Ovo mi je druga trudnoća i toliko različita od prve u kojoj je sve bilo savršeno. Zato me ovo toliko zabrinulo. Tješim se činjenicom da je beba jako aktivna, a i poprilično velika ( u 27.-om tj. oko 1300 g!) pa valjda nema puno mjesta i zato tako pritišće.. Samo da ostane unutra još bar dva mjeseca (termin je 24.5.)
|
|
|
RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu 10.3.2010 21:45:50
|
|
|
|
Nika 24052006
|
I meni je druga trudnoća,i isto potpuno drugačija od prve.Ma bit će sve u redu,samo nemoj pretjerivati u poslovima,kad osjetiš da ti je dosta,lezi,i sve četiri u zrak,neće posao pobjeći ...Ne brini,dogurat ćeš do kraja.Vidiš termin ti je na Nikin rođendan,baš super...A sada mi je termin 05.05.
|
|
|
RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu 11.3.2010 0:37:51
|
|
|
|
natalijax
|
draga dobrodošla,samo polako
|
|
|
|
|
RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu 11.3.2010 7:33:23
|
|
|
|
gljiva
|
Draga mama m dobro došla. Ja sam u prvoj trudnoći imala takve kontrakcije, samo uspori tempo i malo više odmarai i bit će sve ok
|
|
|
|
|
RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu 11.3.2010 8:22:31
|
|
|
|
xxl
|
Uzmi magnezij i pitaj ginića dal bi mogla i Normabel
|
|
|
RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu 11.3.2010 12:27:18
|
|
|
|
mama m
|
Hvala, curke, na podršci i dobrodošlici! U zadnja tri dana popila sam 2 normabela. Čini mi se da se stezanja ne događaju tako često, ali nisu ni prestala. Magnezij pijem mjesec dana (zbog grčeva u listovima), ali baš i ne pomaže. Vidjet ću još do kraja tjedna što će biti, ako ne prestane, opet ću u posjet giniću. Nego, jučer me zabrinula bol u donjem dijelu trbuha i križima. Sad opet ne znam je li i to normalno ili što.. Pripremala sam ručak; nisam predugo stajala, kojih pola sata, kad me lagano počelo frkati kao za vrijeme menstruacije. Da brinem ili ?
|
|
|
RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu 11.3.2010 14:29:48
|
|
|
|
Nika 24052006
|
A ne znam što da ti kažem,mene je cijelu prvu trudnoću tako bolio stomak,pa mi dr rekao da je to normalno i da se tijelo priprema.Sad me isto tako ponekad boli,baš kao pred mengu.Ali ne jako,onako,samo malo osjetim.Ne znam koliki ti je intenzitet boli...Najbolje odi do ginekologa ako te strah.
|
|
|
RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu 11.3.2010 14:40:35
|
|
|
|
adryosijek
|
i mene isto vec 2 mj ko pred mengu boli meni moj reko doktor da ssam se prehladila hmm a sad sam 35 tedan sad me krsta vataju i ramena bole i sva sam troma
|
|
|
RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu 12.3.2010 11:23:25
|
|
|
|
mama m
|
Hvala vam svima! Čini mi se da su se u zadnja dva dana stezanja prorijedila. Valjda djeluju normabeli i mirovanje. Sad mi se trbuh stvrdne samo kad ustanem, pa izgleda da stvarno moram samo ležati A bitno je i kako si to posložim u glavi. Moram samo čvrsto vjerovati da će sve biti u redu. Jedino me sad od ležanja još više rasturaju leđa, i kad ustanem, jedva pokrenem noge- počela mi se i zdjelica rastavljati valjda . Bitno je samo da se još ne počnem otvarati, drugo je sve podnošljivo. Na kontrolu ću 22.3., nadam se da prije neće biti potrebno.
|
|
|
RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu 12.3.2010 11:34:39
|
|
|
|
lidac0605
|
I meni ti se pojavilo prvi put sa nekih 17.tj-kao menstrualni grčevi + neki pritisak vaginalno,dobila Normabel 2x2mg redovno da pijem i mirovanje,na kaj mi se to za 2-3 dana smirilo...Sa 20 tjedana mi je gin smanjio Normabel na 1x dnevno i reko da se kao mogu kretat-tipa šetnje,skuhat nekaj i tak laganini...ja ga poslušala i za tjedan dana se sve ponovo vratilo-opet 2x dnevno Normabel + magnezij i ležanje...Sad sam u 26.tj,ležim većinu dana,šljokam lijekove i dobro mi je zasad-osim kaj mi je na pr.pregledu reko da mi se grlić skratio na 1/2 članka,uloživ za vrh prsta... Bumo nekak zdurali do kraja..sve za
|
|
|
RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu 12.3.2010 11:37:04
|
|
|
|
adryosijek
|
mani je isto tako kad se trebam dici boli me zdjelica svaki put ali sve se da izdrzat nikakve umjetne pripravke neuzimam za boove i slicno jer sam puno veca i jaca od bebe . nezelim moje maleno sopat kakim tabletama samo da bi meni bilo bolje. sve je izdrzljivo za sad ponekad me kidaju zglobovi i vata me po bubrezima i malo u kicmi ali to je sve ok jer je i vrijeme za takvo sta ipak se beba sprema na svijet
|
|
|
RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu 12.3.2010 11:52:12
|
|
|
|
mama m
|
Ne mislimo na lijekove protiv bolova, adry, već normabele i magnezij za opuštanje mišića maternice da ne počnu trudovi! Protiv bolova mi nije ni palo napamet bilo što uzeti! I normabel mi je muka popit nakon što sam pročitala sve moguće i nemoguće nuspojave i posljedice za bebu. Ali, ak je dr. prepisao, valjda on zna. A i smire kontrakcije. Ništa, lidac, zajedno smo u horizontali, drž' se!
|
|
|
RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu 12.3.2010 14:35:41
|
|
|
|
adryosijek
|
normabel isto mogla sam ga piti pa nisam htjela jel sve sto pise nesvida mi se nije bas naj za bebu .. sve ce brzo proc .. a zivcana budem i svakakva ..al najbolje je bez ikakvih tableta.. moja mama je 1 bebu rodila mrtvu jer je imala visok tlak i pila tablete za tlak zato ja pazim na bebu ko na svoje oci nema tih tableta koje cu ja gutat da meni bude bolje a bebi da naskodi
|
|
|
RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu 12.3.2010 16:46:19
|
|
|
|
mišica 666
|
IZVORNA PORUKA: adryosijek normabel isto mogla sam ga piti pa nisam htjela jel sve sto pise nesvida mi se nije bas naj za bebu .. sve ce brzo proc .. a zivcana budem i svakakva ..al najbolje je bez ikakvih tableta.. moja mama je 1 bebu rodila mrtvu jer je imala visok tlak i pila tablete za tlak zato ja pazim na bebu ko na svoje oci nema tih tableta koje cu ja gutat da meni bude bolje a bebi da naskodi nekad tvrdoglavo ne uzimanje ljekova može više naštetiti bebi nego sami lijek. ako želiš najbolje svojoj bebi izaberi liječnika kojemu vjeruješ i slušaj ga šta ti kaže.
|
|
|
RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu 12.3.2010 16:48:29
|
|
|
|
ZVRK
|
IZVORNA PORUKA: mišica 666 ako želiš najbolje svojoj bebi izaberi liječnika kojemu vjeruješ i slušaj ga šta ti kaže. sa ovim se slažem
|
|
|
RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu 12.3.2010 17:04:46
|
|
|
|
lidac0605
|
IZVORNA PORUKA: adryosijek normabel isto mogla sam ga piti pa nisam htjela jel sve sto pise nesvida mi se nije bas naj za bebu .. sve ce brzo proc .. a zivcana budem i svakakva ..al najbolje je bez ikakvih tableta.. moja mama je 1 bebu rodila mrtvu jer je imala visok tlak i pila tablete za tlak zato ja pazim na bebu ko na svoje oci nema tih tableta koje cu ja gutat da meni bude bolje a bebi da naskodi Nemoj baš bit tak samouvjerena...pitam se samo kak bi onda tvoja trudnoća završila da si na mom mjestu i da MORAŠ i dalje u trudnoći pit tbl.za hipotireozu,3x dnevno pit tbl za hiperinzulinemiju,plus kaj sam već napisala za Normabel i magnezij...To sad možeš tak tvrdit zato jer imaš sreće kaj si zdrava...al u životu nije sve baš tak jednostavno... I by the way,uzimanje Normabela u trudnoći ima NAJMANJE veze sa živčanosti...
|
|
|
RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu 19.3.2010 21:18:50
|
|
|
|
sara1
|
IZVORNA PORUKA: lidac0605 ...I by the way,uzimanje Normabela u trudnoći ima NAJMANJE veze sa živčanosti... oprosti moram pitati,zašto ti misliš da normabel nema veze u trudnoći sa živčanošću?
|
|
|
|
|
RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu 19.3.2010 21:38:48
|
|
|
|
mišica 666
|
IZVORNA PORUKA: sara1 IZVORNA PORUKA: lidac0605 ...I by the way,uzimanje Normabela u trudnoći ima NAJMANJE veze sa živčanosti... oprosti moram pitati,zašto ti misliš da normabel nema veze u trudnoći sa živčanošću? ja bi ti odgovorila na ovo pitanje znam dosta žena a i sama sam jedna od njih koja je u trudnoći pila normabel i nijedna nije ga pila zbog živaca već zbog drugih problema.
|
|
|
RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu 20.3.2010 10:15:10
|
|
|
|
lidac0605
|
IZVORNA PORUKA: mišica 666 IZVORNA PORUKA: sara1 IZVORNA PORUKA: lidac0605 ...I by the way,uzimanje Normabela u trudnoći ima NAJMANJE veze sa živčanosti... oprosti moram pitati,zašto ti misliš da normabel nema veze u trudnoći sa živčanošću? ja bi ti odgovorila na ovo pitanje znam dosta žena a i sama sam jedna od njih koja je u trudnoći pila normabel i nijedna nije ga pila zbog živaca već zbog drugih problema. Potpisujem te Mišice...Prvenstveno se daje zbog prijevremenih kontrakcija jer je Normabel miorelaksans-što znači da opušta glatku muskulaturu,pa time i mišiće maternice...
|
|
|
RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu 21.3.2010 17:15:38
|
|
|
|
mama m
|
Upravo tako; u slučaju trudnoće normabel nema veze sa živcima već opušta mišiće maternice koji se prijevremeno kontrahiraju i kad postoji opasnost od otvaranja i prijevremenog poroda. Meni su dva dr rekla da pijem 2 mg po potrebi, tj. kad osjetim stezanja i da bi se kontrakcije trebale prorijediti bez posljedica za bebu. Ja se jedino bojim otvaranja, ako su kontrakcije normalne i predstavljaju pripremu za porod, ok, onda su dobrodošle. Samo mi se to sve činilo malo prerano. Uglavnom, sutra idem na kontrolu kod ginića oboružana hrpetinom pitanja i nadam se dobrim vijestima- da se nisam počela otvarati!
|
|
|
RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu 21.3.2010 22:20:49
|
|
|
|
sara1
|
...NORMABEL(benzodiazepam)-moram se opet nadovezati kao zdr.djelatnik u kojim slučajevima ga dajemo pacijentima! U pravu ste kad kažete da se daje kod opuštanja mišića-mišićno relaksirajuće djelovanje,ali također i anksiolitičko(tjeskoba),sedativno-hipnotičko(djeluje na sred.živčani sustav) tj.uspavljuje te antikonvulzivno(grča mišića)! Samo sam to htjela objasniti da ga liječnici daju u više svrha.
|
|
|
|
|
RE: Kontrakcije u 29.-om tjednu 22.3.2010 9:18:29
|
|
|
|
lidac0605
|
Ok,ok...i ja sam medicinar...znam ja kaj je Normabel
|
|
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!