|
Krky -> RE: Žene i majke kućanice (11.3.2010 13:01:14)
|
Elena, draga, sve mi je jasno, iako sam ja privremena kućanica na malo duže vrijeme i kako stvari sada stoje ne mislim se skoro vraćati na posao koliko got mi nedostajao. I MM je imao iste "probleme" tipa:"Ja sam za svojih 8-10 radnih sati napravio to i to, a tebi veš stoji i bla...bla....bla" .Nisam to baš shvaćala kao da me manje cijeni, već samo da ne razumije, a to da mu je moj posao (profesionalni) manje težak, bilo je i takvih mišljenja. Stvari su se bitno promijenile nakon što smo dobili B5 i kad su zaredale boleštine, pa i on završio doma na bolovanju. Sad čak pristaje da dio posla obavljaju servisi (peglanje) i kad vidi da mi za njega ne preostaje ni mrvica energije navečer, postao je manje prigovaralo. Srećom, nikad me nije častio ružnim riječima i čak me "podiže" kad se ja osjećam "bljak" s ++ kg, s mirisom kuhanja uvučenom u odjeću, kosom pod špangicama i trenirkama "za po kući". A kak da ja to hodam po kući inače: da se "nabodem" na štikle (u kojima ionak ne znam hodat, da klincima dijelim pusice u boji (ruževa koje ionak rijetko koristim), fiklerima pod maramom kako bi imala frizuricu za njega navečer (koje ionak ne znam sama stavit). Ali GLUPA, heeej, pa nije mi baš jasno kak to neko može reć svojoj ženi, mi se znamo posvađat ali ne vrijeđamo, to mi stvarno nisko. Ali GLUPA: pa da, ako nastojiš sve dovest u red, navališ svu brigu oko malaca i velikih (i njega) na sebe, ne uzmeš si vremena ni da u kavi uživaš u svojih 5 minuta, razgovaraš bebi-jezikom i čitaš slikovnice umjesto da se kulturno uzdižeš čitajući neku knjigu - to se valjda ne računa pod nesebičnost ili požrtvovnost nego pod GLUPOST
|
|
|
|