cokolada -> RE: Ribe (19.9.2008 14:50:19)
|
Najcesce radim oradu, ispecem na maslinovom, srdele, papaline mozes jesti cijele i pogotovo su zdrave za djecu. List, skarpina, grdobina na leso mi je najbolja riba (fino bijelo meso, bez kosti samo sredisnja). Na leso ju radim: narezes krumpir na ploskice i poslazes u rajnglu, pospes narezanim cesnjakom, persinom, bosiljkom, jedan lovor, narezes jedan limun na ploske i poslazes po krumpiru, posolis i popapris, na to stavis ribu i zalijes maslinovim uljem i vodom da je krumpir pokriven tekucinom (bijelo vino po zelji), zaklopis i kuhas na plinu oko 30 minuta. Na taj nacin mozes raditi i oslic, skarpinu i list. Cesto radim rizoto, npr. od sipe ili mijesano muzgavac, kozice, lignje, ponekad to isto radim na crveno na saft pa prilog tjesto ili palenta.
|
|
|
|