Ribe (Puna verzija)

Forum >> [Obiteljski život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


mirna -> Ribe (18.9.2008 20:57:15)

Cure ja sam skroz zelena sto se tice pripreme riba... oslic je vrhunac mog kuharskog umjeca.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zardeva.gif[/image] Puno vas je z mora, pa valjda imate neke super jednostavne recepte za pripremu riba..  Ja bi neke ribe sa sto manje  kostiju (osim fileja oslica[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), tako da ih moze i malac jesti bez da mama pol sata prije prcka po ribi i trazi kosti..[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




FIONA -> RE: Ribe (18.9.2008 21:13:04)

jedino riblji štapiči!![image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ili male papaline...ja isto ne zna, niš drugo...[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




tikica_69 -> RE: Ribe (18.9.2008 21:13:37)

Pastrve su ti recimo OK. Mozes ih samo ocisiti i prziti onako umocene u brasno, a mozes ih na staviti na posoljeni krumpir narezan na ploske u pecnicu i na njih poredati malo slanine i kriske limuna, preko toga foliju i nek se peku tako jedno 45 min.Eto, mozda sam malo pomogla....jednostavno je za napraviti [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




Puli -> RE: Ribe (18.9.2008 21:21:18)

list nema kosti
skup je ali je mljac mljac
ispečeš ga na kapi maslinjaka i to je to

iverak često papamo pohani u vrtiću
isto nema kosti ali ga nisam vidjela u ribarnicama

morska mačka i pas imaju bijelo meso i hrskavicu u sredini

orada  ima velike kosti koje se lako čiste

gavune ili papaline uvaljaš u brašno i ispržiš u ulju i papaš cijele




troubled -> RE: Ribe (18.9.2008 21:25:52)

u brašno i pržiš.....
ako već nema nekog raspoloženog za roštilj u blizini....[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
ja jedino tako volim....
ili na poparu....to ti je lešo s krumpirom....pa bude odlična juha za one koji vole juhu (ja nisam među njima)
ili brodet....e to nikako ne volim....ali mogu nabaviti recept za vrhunski (operacija - halo, mama) [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
ili fratri - tradicionalni veloluški recept - male ribice, gere ,papaline, inčuni se uvaljaju u tijesto pa se prže....
eto....
jesam s mora ali ljubitelj pripremanja ribe nisam....
zato ima tko je [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




zg_cinik -> RE: Ribe (18.9.2008 21:28:18)

probaj OVO s brancinom il oradom...
lako se izvadi srednja kost...drugih nema...
(pazit na peraje i rebra kad raspolavljaš)
garantiram uživanciju za sve riboljupce...[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley16.gif[/image]





MILLA -> RE: Ribe (18.9.2008 21:29:39)

najviše volim srdele. lijepo ih očistim,otvorim kao list,izvadim kost,posolim.onda ih umočim u smjesu koju napravim kao za palačinke i pržim. to mi je najfinije,ukusno,zdravo i jeftino. uz to kao prilog što god bilo i puno salate. mm voli svu ribu ali meni nekako srdela najviše paše, a i zdravija je od večine onih skupih




mirna -> RE: Ribe (18.9.2008 21:29:41)

brodet: to je u umaku zar ne? mislim da sam jednom jela hobotnicu u brodetu i bila mi je prva liga..

fratri: kakvo je to tijesto?




mirna -> RE: Ribe (18.9.2008 21:31:38)

IZVORNA PORUKA: MILLA

najviše volim srdele. lijepo ih očistim,otvorim kao list,izvadim kost,posolim.onda ih umočim u smjesu koju napravim kao za palačinke i pržim. to mi je najfinije,ukusno,zdravo i jeftino. uz to kao prilog što god bilo i puno salate. mm voli svu ribu ali meni nekako srdela najviše paše, a i zdravija je od večine onih skupih


da li se mogu negdje nabaviti vec ociscene?[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley9.gif[/image] 




troubled -> RE: Ribe (18.9.2008 21:32:19)

IZVORNA PORUKA: mirna

brodet: to je u umaku zar ne? mislim da sam jednom jela hobotnicu u brodetu i bila mi je prva liga..

fratri: kakvo je to tijesto?


brodet je posebna vrsta prireme...bude nekakav crveni umak [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
za fratre, da se sad ne gađam, ujutro pitam mamu pa javim [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




zg_cinik -> RE: Ribe (18.9.2008 21:44:55)

IZVORNA PORUKA: mirna



da li se mogu negdje nabaviti vec ociscene?[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley9.gif[/image]  


na dolcu možeš dat da ti očiste kupljenu ribu...(naplačuje se)
[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley16.gif[/image]




mirna -> RE: Ribe (18.9.2008 21:46:27)

Dolac mi je predaleko, ali cu pitati na nasem placu, samo moram staviti suncana naocala da me ne prepoznaju..[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




koka -> RE: Ribe (18.9.2008 21:50:10)

Orade i brancine radim ovako:očistim i dobro osušim, posolim izvana i unutra , u utrobu stavim jedan češnjak i peršin  stavim na pleh pa polijem s maslinovim uljem i malo bijelog vina. Sve to pečen na 200-220 stupnjeva oko pola sata. Prije posluživanja izvadim peršin i češnjak.  ILI: Na ribu stavim tanko narezane krumpire na kolutove i začinjene, prekrijem ribu i pečem malo duže radi krumpira. najviše koristimo filet od lista( smrznuti), njega odmrznem i poham za dečke a sebi stavim samo na malo maslinovog ulja i odmah je gotovo. A  isto tako su mi super juhice kad radim. Dečko ju obožava[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]




anne -> RE: Ribe (18.9.2008 22:18:49)

Mirna i na Kvatriću ti očiste ribu od organa. Ne moraš platiti.
ja bi ti preporučila gavune ili papaline. Male su i ne čistiš kosti. Vladek ih može jesti rukama - skoro su kao štapići. Petra ih voli. Malo u brašno i staviš na ulje, posoliš i to je to.




tonkica -> RE: Ribe (18.9.2008 22:34:19)

[image]http://www.cosgan.de/images/midi/sportlich/r030.gif[/image] za tebe Mirna. Ne znam koja je vrsta, al pitaj stričeka u ribarnici kad će ti ju čistit, on ziher zna! [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Šala mala! Ribu obično sprema moj mm, zadnje smo škarpinu papali finu. Kupili smo smrznutu, mm očistio, speko u rolu i bila je super fina! A ja kad radim, obično se držim oslića. Ziher je ziher!
Iako volim i salatu od hobotnice. Morat ću i to napravit, nisam dugo jela...




cokolada -> RE: Ribe (19.9.2008 14:50:19)

Najcesce radim oradu, ispecem na maslinovom, srdele, papaline mozes jesti cijele i pogotovo su zdrave za djecu. List, skarpina, grdobina na leso mi je najbolja riba (fino bijelo meso, bez kosti samo sredisnja). Na leso ju radim: narezes krumpir na ploskice i poslazes u rajnglu, pospes narezanim cesnjakom, persinom, bosiljkom, jedan lovor, narezes jedan limun na ploske i poslazes po krumpiru, posolis i popapris, na to stavis ribu i zalijes maslinovim uljem i vodom da je krumpir pokriven tekucinom (bijelo vino po zelji), zaklopis i kuhas na plinu oko 30 minuta. Na taj nacin mozes raditi i oslic, skarpinu i list.
Cesto radim rizoto, npr. od sipe ili mijesano muzgavac, kozice, lignje, ponekad to isto radim na crveno na saft pa prilog tjesto ili palenta.




Florijan Jakov -> RE: Ribe (19.9.2008 15:05:53)

Ribu volim svakako..najviše pečenu. Imam jedan supe recept, istina nije riba, nego lignje.
Lignje očistiš i narežeš na kolutiće, krumpir oguliš i isto narežeš na ploške, slažeš red krumpira, red lignji i tako dok ne potrošiš sastojke, sve zaliješ sa mješavinom vine i vode (pola pola, može crno ili bijelo vino)....posoliš, popapriš, povegetiš, staviš list lovora i sve kuhaš  3/4 sata do sat....meni je to genijalno [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mlada mama -> RE: Ribe (19.9.2008 15:34:52)

ja volim lignje,ali samo pecen kolutice[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image] recept ti ide ovako:das muzu da ocisti,ti uvaljas u brasno  i stavis pec na ulje(u fritezu) ja sam ih danas papala za rucak,a mm i sincic su jeli kuhanog kovaca i jos nesto ne kuzim se koja je jos bila riba i krompirice....to je muz kuhao,ja ribu ne znam praviti,a nisam bas ni ljubitelj...pa zar to nije tuzno neki vole ribu i placaju veliku cjenu da ju nabave,a ja svaki dan mogu imati frisku ribu,a ne volim ju[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




cokolada -> RE: Ribe (19.9.2008 15:39:52)

Lignje očistiš i narežeš na kolutiće, krumpir oguliš i isto narežeš na ploške, slažeš red krumpira, red lignji i tako dok ne potrošiš sastojke, sve zaliješ sa mješavinom vine i vode (pola pola, može crno ili bijelo vino)....posoliš, popapriš, povegetiš, staviš list lovora i sve kuhaš 3/4 sata do sat....meni je to genijalno


Ja to isto radim ali stavim minimalno vode, dosta maslinovog, češnjak i peršin, ostalo sve isto kao ti. A može se peci i u pecnici.
na taj nacin radim i hobotnicu i muzgavce.




zg_cinik -> RE: Ribe (12.10.2008 17:55:56)

IZVORNA PORUKA: mlada mama

ja volim lignje,ali samo pecen kolutice[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  recept ti ide ovako:das muzu da ocisti,ti uvaljas u brasno  i stavis pec na ulje(u fritezu) ja sam ih danas papala za rucak,a mm i sincic su jeli kuhanog kovaca i jos nesto ne kuzim se koja je jos bila riba i krompirice....to je muz kuhao,ja ribu ne znam praviti,a nisam bas ni ljubitelj...pa zar to nije tuzno neki vole ribu i placaju veliku cjenu da ju nabave,a ja svaki dan mogu imati frisku ribu,a ne volim ju[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


je tužno...
al nisi kriva...
jednostavno nisi bila u priliki probat ribu spremljenu na pravi način...
[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley16.gif[/image]




Stranica: [1]