|
Ladina mama -> RE: spavanje djeteta po danu i po noći (2.3.2010 21:04:59)
|
Haj! Moja beba je u početku spavala samo kad nije jela, i po danu i noći, s tim da se prva 3 tj.noću budila oko 2 i oko 5h. S dva mjeseca je već spavala cijelu noć - od 20h do 7h i tad bi klopala pa onda još do 10h čorila. Po danu je znala spavati tek tri puta po 30min. Sad ima 5 mjeseci i danju spava jako malo, 2 puta po pol sata, no popodne, oko 17h ju ulovi neka fjaka i postane nervozna, a ne može se nikako uspavati. Onda se nanašamo, igramo, majmuniramo do 20h kad je strpamo iscrpljenu u krevetić i spava do 2 ujutro, tad si malo popapa i do 7h za nju nije znati. Ali kad odemo u šetnju, u stanju je odčoriti i po tri sata u komadu. Mislim da se bebama često mijenja ritam, tak da se ne treba uzbuđivati, no ako to potraje dugooooo, dugoooo, onda joj možda ipak nešt ne paše, no da te utješim... Pročitala sam na više mjesta da bebe u 8.mjesecu doživljavaju velike preokrete u svojim malim životima. Sve što prožive danju, intenzivno proživljavaju i noću kroz snove, a najveći im je strah u tom razdoblju odvajanje od mame, tak da je možda i to muči.
|
|
|
|