riDoris -> RE: kako ukrasiti tortu (24.11.2009 15:51:33)
|
Možeš napraviti čokoladnu čipku kao obruč torte: Na pari rastopiš cca 150 g čokolade za kuhanje. Krojačkim metrom izmjeri visinu i obujam torte i te mjere prebaci na alu foliju trostruko savijenu(da bude čvršća kao podloga). Otopljenu čokoladu odmah izlij u malo čvršću vrećicu za zamrzavanje i sa čačkalicom napravi rupicu na dnu. po foliji šaraj gore-dolje(kako hoće), samo da dobiješ nešto što će ličiti na čipku. Kad si gotova, pusti ju par minuta na radnoj površini da se čokolada stabilizira i nakon toga ju prebaci u zamrzivač na cca 10 min. da se skroz stvrdne. Kad je gotova, izvadi ju van, pusti minutu da omekša( toliko da se može na foliji savijati) i skupa ju s folijom omotaj oko torte na koju si već namazala neku kremu. Rubove folije spoji selotejpom i takvu tortu vrati u frižider. Nakon pola sata izvadi ju van, odlijepi selotejp i polako skidaj foliju. Ostat će ti predivan čokoladni obruč, tj. čipka.
|
|
|
|