|
tikica_69 -> RE: Femara vs. Klomifen (12.3.2010 21:59:22)
|
Femara je prvenstveno lijek koji koriste zene sa karcinomom dojke. Naknadno se ustanovilo da njezini sastojci stimuliraju ovaulaciju. Lijecnici su dosta podijeljeni oko tog lijeka. Primijetila sam da je u CITU dosta "guraju", dok su recimo dr. Bauman i dr. Radoncic dosta suzdrzani oko tog lijeka, ali ga prepisu na zenino inzistiranje. Sama cinjenica da na njemu pise - ne uzimati prije klimakterija - govori da je vrlo vjerojatno stetniji od Klomifena. Takodjer izaziva puno vise nuspojava nego sam Klomifen. Ja ih recimo uopce nisam imala, ali sam reagirala na nju gore nego na Klomifen (skoro pa uopce nisam reagirala) i endometrij mi je bio katastrofalno tanak. Iskreno, ne bih je se usudila uzeti sa manjim razmakom od 6 mjeseci. A za Klomifen recimo moj lijecnik kaze najvise 3 mjeseca koristenja (ako se koristi kao stimulator ovulacije, a ne kao podrska u terapiji kod PCOS-a), pa 3 mjeseca pauze. A doziranje, rekla bi da je bitno da uzmes propisanu dozu bilo kad u danu kao kod Klomifena jer citajuci po drugim forumima neke cure su uzimale 1 tbl dnevno, druge 2 tbl dnevno, neke u isto vrijeme, neke dva puta dnevno (kao ja recimo).
|
|
|
|