| 
				  ejmama ->  RE: Ferrero torta  (10.10.2009 20:28:35)
			   | 
			 
	        
			   
		          
				   Evo ja sam je napravila, sutra degustacija pa vam javim, radila sam ovako:      Sastojci                                                                                                                                                 Biskvit "cokoladni san"                                                                                                       2 salice (od 200 ml)                                     smedega secera                                                                                                       1 salica                                     ostroga brasna                                                                                                       1 salica                                     mekoga brasna                                                                                                       1 i pol zlicica                                     praska za pecivo                                                                                                       1 i pol zlicica                                     sode bikarbone                                                                                                       3/4 salice                                     kakaoa                                                                                                       2                                     jaja                                                                                                       1 salica                                     mlijeka                                                                                                       1/2 salice                                     ulja                                                                                                       2 zlicice                                     arome vanilije                                                                                                       1/2 salice                                     kljucale vode                                                                      Krema "rocher"                                                                                                       400 gr                                     nutelle                                                                                                       400 gr                                     mascarponea                                                                                                       250 gr                                     poprzenih ljesnjaka                                                                                                       100 gr                                     napolitanki od ljesnjaka   Priprema                     Napraviti biskvit prema uputama iz recepta Violet-Love: pomiješati sve suhe sastojke u jednoj zdjeli i sve mokre sastojke (osim vrele vode) u drugoj zdjeli.Postepeno dodavati mokre sastojke u suhe, a kad se sjedine, miksati 2 minute.Dodati vrelu vodu, promiješati, izliti u kalup za pečenje (promjera 26cm) premazan maslacem i posut krušnim mrvicama.Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva.Peći oko 40-45 minuta. Ako je potrebno (i ovisi o jačini pećnice), slobodno peci dulje.Ohladiti tortu i prerezati ju na pola.Za kremu by Gaia pomijesati nutellu s mascarponeom. Ljesnjake preprziti (paziti da ne zagore!), pa polovicu samljeti, a polovicu isjeckati na sitne komadice (ili grubo samljeti) i dodati kremi.Kremu ostaviti da se stegne u frizideru.  
				  
	           | 
	         
	         
	           
			  	   | 
	         
		   
		 | 
	   
	 	  
	 |