|
Leva -> RE: idem na IVF+ET (22.12.2011 22:46:05)
|
Drage moje virtuelene prijateljice evo i mene nakon dugo vremena... Trebalo mi je neko vrijeme da se saberem i skupim snagu da napisem post. Mi smo u 9. mjesecu imali jos jedan neuspjesan ICSI, imala sam 14 jajnih stanica, samo dvije su dosle do blastociti a ostale su se prestale razvijati. Vratili su mi te dvije blastice tako da nisam imala nista ni za zamrznuti...Nakon postupka mi se sve smucilo pa i sama pomisao na trudnocu. Bila sam jako depresivna cak sam zaglavila na lijekovima za smirenje. U jednom trenutku dodjete do pozicije da bez obzira koliko vas ljudi smatrali snaznima pucate po savovima i jedino sto zelite je da legnete u krevet i sutra se ne probudite. Ne znam da li bih sve to shvatila toliko tragicno, jer se covjek na zalost nakon silnih postupaka navikne i na neuspjeh da nisam dosla do tacke kada shvatite da je vase zdravlja zbog toga sto radite jako naruseno. Izmedju dva ICSI dobila sam 4 mioma, nakon ovog zadnjeg su sa nekoliko milimetara narasli na nekoliko centimetara i u medjuvremenu se pojavilo jos gomila malih. Prognoze su divne, ne smijem uskoro na postupak jer ce miomi rasti ko'' ludi od viska estrogena, ne smijem ni predugo cekati jer ce opet svejedno rasti i poceti praviti problem za zacece, ako uspije naredni postupak moracu uzimati injekcije Heparina i prelezati cijelu trudnocu jer mi zbog antifosfolipidnog sindroma i gomile mioma prijete hematomi i pobacaj, ako pak ne zatrudnim vjerovatno cu morati na operaciju za najdalje godinu dana. U jednom trenutku sam htjela i da odustanem i da podnesemo zahtjev za usvajanje. Ne znam u kom smjeru ce se moj zivot odvijati u narednom periodu. Nakon ovomjesecne narandzaste menstruacije jedino je sigurno da se u naredni postupak ne smijem upustati barem do ljeta naredne godine. Pokusavam naci neku staru sebe prije MPO i vjerovati da cu sutra moci napisati kako je sve ovo bilo vrijedno truda. Puno pozdrava svima. Leptir tebi iskrene cestitke i nadam se da ce trudnoca biti ona lijepa skolska [sm=smiley1.gif] Crvenkapice tebi od sveg srca kao rodjenoj sestri zelim da uspijes [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
|
|
|
|