Musaka (Puna verzija)

Forum >> [Obiteljski život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


koka -> Musaka (17.8.2008 21:35:36)

E cure, Anne mi je jedan dan dala ideju. Napravila je Musaku. Mm ju obožava, al svaki put kad ju napravim ne ispadne baš nešto. Kako ju vi radite?Kuhate krumpir ili ne? Tako bi mu htijela napraviti al neda mi se opet da ispadne bez veze. Mislim ,pojedemo mi to al ne liči na Musaku [image]http://www.ringeraja.com.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




mirna -> RE: Musaka (17.8.2008 21:40:44)

ja uvijek skuham krumpir (cijeli neoguljeni)... stavim krumpir na ulje, na njega bolonjez i onda pokrijem s krumpirom. krumpir uvijek malo posolim..sve skupa prelijem s vrhnjem s jajem i naribanim sirom.. na kraju jos stavim sira..




koka -> RE: Musaka (17.8.2008 21:42:31)

Odmah staviš jaje i vrhnje ili samo pri kraju? Na kojoj temperaturi  pečeš?




mirna -> RE: Musaka (17.8.2008 21:50:47)

na kraju prelijem s vrhnjem +jaje+ sir +sol+ papar, ali mozes i prije staviti.. ako imas tanju musaku, dovoljno je samo gore preliti..

pecem na 200...pola sata ili dok sir ne dobije boje.. ostalo je tak ili tak sve peceno osim jaja..




koka -> RE: Musaka (17.8.2008 21:56:49)

probat čemo [image]http://www.ringeraja.com.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Tnx.




BruMa -> RE: Musaka (17.8.2008 21:59:21)

Ja naprimjer musaku radim s tijestom,finija nam je.Skuham tijesto,i napravim to meso kao za bolonjez samo bez puno vode.U protvan stavljam tijesto-meso-naribani sir-tijesto.Na kraju razmutim dva jaja i dva vrhnja i sve zalijem.Peče se na 200 stupnjeva dok ne dobije lijepu boju,oko 20-30 min.[sm=smiley1.gif]




koka -> RE: Musaka (17.8.2008 22:02:10)

Može i lisnato[image]http://www.ringeraja.com.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. ili mora biti napravljeno? 




BruMa -> RE: Musaka (17.8.2008 22:03:12)

Tijesto,makaroni i slično[sm=smiley1.gif]




koka -> RE: Musaka (17.8.2008 22:03:25)

Ili si mislila na tjesteninu[image]http://www.ringeraja.com.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.com.hr/forum/smileys/smiley9.gif[/image]




BruMa -> RE: Musaka (17.8.2008 22:04:57)

[sm=smiley36.gif]




koka -> RE: Musaka (17.8.2008 22:05:42)

[image]http://www.ringeraja.com.hr/forum/smileys/smiley9.gif[/image][image]http://www.ringeraja.com.hr/forum/smileys/smiley9.gif[/image][image]http://www.ringeraja.com.hr/forum/smileys/smiley9.gif[/image]Da . To sam jednom probala i nije bilo loše[image]http://www.ringeraja.com.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Al baš bi probala s krumpirima, već kad ju toliko obožava.




BruMa -> RE: Musaka (17.8.2008 22:09:27)

Probavaj dok ti ne ispadne kak se tvom dragom sviđa.[sm=smiley27.gif]Učimo se dok smo mlade.Svako ima drugačiji ukus.
Pozz




anne -> RE: Musaka (17.8.2008 22:36:00)

IZVORNA PORUKA: koka..

E cure, Anne mi je jedan dan dala ideju. Napravila je Musaku. Mm ju obožava, al svaki put kad ju napravim ne ispadne baš nešto. Kako ju vi radite?Kuhate krumpir ili ne? Tako bi mu htijela napraviti al neda mi se opet da ispadne bez veze. Mislim ,pojedemo mi to al ne liči na Musaku [image]http://www.ringeraja.com.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .


Ja ti narežem krumpir na ploške i kuham ga 15 minuta. Posložim u protvan, bolonjez umak i gore još tura krumpira. Na vrh stavim jaje i vrhnje. Zadnji put sam probala sa bešamelom u koji sam naribala sir i bilo je još i bolje. Nekad napravim sa tijesto, ali s krumpirom mi je finije.
Pečem isto na 200 stupnjiva 20 minuta.
Javi kako ti je ispalo.




koka -> RE: Musaka (17.8.2008 22:40:15)

Baš ću probati ponovo pa javim[image]http://www.ringeraja.com.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image].




ZVRK -> RE: Musaka (18.8.2008 8:20:41)

ja ti radim ovako.krumpir narežem na ploškice i ispečem ih malo(blanširam)u fritezi.složim red krumpirća u tepsiju onda red mljevenog mesa izdinstanog bez puno šuga pa stavim na krumpire i na to stavim fetine sira pa sve pokrijem još sa krumpirićem.zalijem sa jajima i kiselim vrhnjem odmah i stavim sve to peći oko pola sata da dobije lijepu boju.prvih 15 min pokrijem sa folijom onda je maknem[image]http://www.ani3.dk/smiles04/smiles1/clock.gif[/image]




FIONA -> RE: Musaka (18.8.2008 9:46:42)

Ja više volim francuski krumpir.
Krumpir skuham sa korom, ogulim i narežem na kolute (bolji je crveni od bijelog za ovo). Narežem svega što imam u frižideru da počistim (ostaci piletine, salame, slaninu, šunku...) Na to stvaim kuhana jaja na tvrdo i opet red krumpira. Zalijem sa kiselimm vrhnjem ali ne za kuhanje već iz čašice koji malo razrijedim vodom. tek toliko da se može preliti (ili više razmazati). Što se začina tiče svaki sloj posolim i malo popaprim a u vrhnje stavim dosta vegete i papra. Na vrh stavim slanine i turnem u rol na 220 (predhodno zagrijan). Kada je slanina hrskava vadim van. Dobar tek!




Stranica: [1]