Kompjuterski virus (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> O portalu



Poruka


Renata RR -> Kompjuterski virus (12.5.2008 20:35:55)

Kompjuterski virus se ne može dobiti gledanjem web stranica, pisanjem poruka ili slanjem slika. Kompjuterski virusi su programi koji imaju izvršni kod, koji se mora osobno aktivirati tj. kada korisnik skine s interneta neki program sa sumnjivih stranica ili otvori sumnjivi mail. Zbog toga je nemoguće dobiti virus preko Ringeraje, jer ona nema takve sadržaje. Napad na portal je mrežni napad i nije povezan s kompjuterskim virusima.




koka -> RE: Kompjuterski virus (12.5.2008 20:39:36)

Hvala Renata[image]http://www.ringeraja.com.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.com.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.com.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image].




Ruža -> RE: Kompjuterski virus (12.5.2008 20:48:51)

Ovo je stvarno korisna informacija, pogotovo za nas koje se baš i ne kužimo u te viruse. Hvala![image]http://www.ringeraja.com.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Tata -> RE: Kompjuterski virus (12.5.2008 20:51:51)

Renata, dala si dosta dobro objašnjenje. Bitno je da korisnici shvate da se virus mora izvršiti (pokrenuti)
tj. da ne može "sam od sebe" nešto napraviti. Ovaj problem koji imate je očito ciljani mrežni napad, što je sasvim druga kategorija. Iako mi je to struka neću trenutno naširoko debatirati. Uz dobru zaštitu to će se srediti.




Stranica: [1]