[Obrisani korisnik] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Uvođenje guste hrane

Poruka

Brisani uporabnik -> [Obrisani korisnik] (22.7.2009 0:17:46)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Vjeverica ST -> RE: Dohrana, što i kad? (22.7.2009 13:47:28)

okej...hvala! ma zanimalo me , pošto dojim, kada ću postupno izbacivati dojenje i zamijenjivat ga krućim obrocima na žličicu..Dakle, sad sam na 1 kašici dnevno, počet ću sa drugom. A kada se kod dojene djece dojenje svede na minimum, dakle 2 podoja dnevno? S koliko mjeseci? 9-10? to bude vjerojatno ujutro i navečer

inna -> RE: Dohrana, što i kad? (22.7.2009 17:52:45)

avo baš škicnula u knjigu od Jovančevića, tamo piše da već od 6.mj možeš imati 2 podoja od oko 250ml mlijeka, a ostalo kašice. Polako počni svakih tjadn-dva umjesto jednog podoja dodati drugu hranu pa kako prihvati. Ja nebi nikako naglo

Vjeverica ST -> RE: Dohrana, što i kad? (23.7.2009 10:53:43)

aha......dobro, ali svako govori pomalo a ja ne znam što to točno znači, moj je papio savako malo na ciki pa ni ne znam kad bi trebala uvodit te puste obroke.....to valjda znači svako par dana novi okus pa nakon par tjedana novi obrok.....

inna -> RE: Dohrana, što i kad? (23.7.2009 16:27:44)

računaj da ti je svaka kašica zasitnija od tvog mlijeka pa će biti duže sit. Procijeniš po njemu da li je gladan

Vjeverica ST -> RE: Dohrana, što i kad? (24.7.2009 12:13:41)

okej! a kad ste počeli s dvije kašice dnevno je li to bilo : npr. a) jabuka+jabuka, b) jabuka + banana ili c) jabuka+ povrće?

dominik -> RE: Dohrana, što i kad? (24.7.2009 12:15:16)

jedna vocna jedna povrtna...

Vjeverica ST -> RE: Dohrana, što i kad? (24.7.2009 14:30:18)

dooobrooooo! a ima li veze ako mi se kad sam mu dala jabuku i poslije mrkvu s jabukom, pokakao 5-6 puta u danu?? inače bude 2-3 puta

ZVRK -> RE: Dohrana, što i kad? (24.7.2009 14:34:46)

nema veze ako puno kaki.bolje nego da se mući

Vjeverica ST -> RE: Dohrana, što i kad? (24.7.2009 14:43:41)

pa da! thnx [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]

inna -> RE: Dohrana, što i kad? (24.7.2009 15:36:30)

meni ti isto Domi kaka i po 3 puta dnevno otkad jede kašice

Vjeverica ST -> RE: Dohrana, što i kad? (24.7.2009 15:51:13)

pa da, to je ustvari dobro! a meni se učinilo čudno pa zato....[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

inna -> RE: Dohrana, što i kad? (24.7.2009 15:52:20)

dobro je ali gadno i smrdi za popi... [sm=smiley36.gif]

Vjeverica ST -> RE: Dohrana, što i kad? (30.7.2009 13:11:03)

kakve mogu sve biti loše reakcije na neku hranu?

inna -> RE: Dohrana, što i kad? (30.7.2009 14:46:57)

osip, povračanje, zatvor, proljev...

Vjeverica ST -> RE: Dohrana, što i kad? (30.7.2009 16:00:14)

ajoooj, pitam zato jer mi ima osip ispod vrata već 10ak dana, ali to pripisujem vrućini tj. znoju, a nekidan je imao zatvor, nijeimao stolicu dan ipol, inače ima par puta dnevno, izgleda da je to od mrkvice! da odem u pedijatra ili? nekako mi se to ne čini toliko "bitno"?

angelica -> RE: Dohrana, što i kad? (31.7.2009 7:11:45)

Prvo da vas sve pozdravim. NIje me bilo dugo iako sam svakodnevno čitala što se događa. Molim vas za malu pomoć. Moja beba će za dva dana napuniti 4 mjeseca. Jako je veliki gladoš i non-stop bi nešto papao (pojede 210 ml bočice i poslije svakog obroka plače jer bi još). Prije par dana sam probala s kašicom od mrkvice za ručak. NIje mogao dočekati da mu stavim u usta, hvatao je žlicu i htio si sam stavljati u usta, a uz sve to još je cuclao i prstiće. Pojeo je 2 velike žlice (nisam se usudila dati mu više) i nakon toga još 90 ml bočice. E sad pitanje: koliko mu smijem dati kašice, da li je poslije toga potrebno još mlijeka (ne dojim), što mu smijem dati od povrća (prvo sam krenula s povrćem jer mislim da će se na voće lako priviknuti a većina mojih poznanica je imala problema s uvođenjem povrća) i u kojim količinama jer vidim da bi on papao sve, da li su mu povrtne i voćne kašice zamjena za obrok ili mu ih trebam dati kao međuobrok između dvije bočice? E da, probala sam mu dati i sokić od jabuke i popio je skoro cijelu bočicu (kupovnu). Unaprijed vam hvala

koka -> RE: Dohrana, što i kad? (31.7.2009 7:19:59)

ciao draga, baš sam prije čitala kako se jedna cura žali što joj puno jede(sad ne mogu naći temu), za početak ako hočeš povrće daj mu, mrvu, tikvicu, blitvu, mrkva -jabuka...a čuj količinu neznam pa probaj mu dati koliko traži neka te sam vodi...ima 4 mj, tad su moji bili samo na sisi...pa stvarno neznam..

angelica -> RE: Dohrana, što i kad? (31.7.2009 7:37:59)

hvala na brzom odgovoru. Pročitala sam sve i svašta o uvođenju guste hrane, ali nisam naišta na puno da je netko počeo prije 4 mjeseca pa nisam sigurna. Kaže mi mama da slobodno mogu dati bananu i petit keks, da sam i ja to jela prije 4 mjeseca, ali nekako nisam baš sigurna da mi je to pametno tako rano. 

curice -> RE: Dohrana, što i kad? (31.7.2009 7:44:56)

ja baš ne bi krenula sa tom kombinacijom,probaj prije jabuku,pa krušku,a tek onda bananu(bar sam ja tako mojima davala)

koka -> RE: Dohrana, što i kad? (31.7.2009 8:26:27)

a čuj, nekad su nas hranili i sa čvarcima[sm=smiley36.gif]...šalim se al stvarno ja sam izrasla na domačem kravljem mlijeku, grizu i keksima i to sa 3 mj mi počeli davati...sad, ja isto nebi s bananom i keksima, i zbog toga što petit ima glutena isto...

ZVRK -> RE: Dohrana, što i kad? (31.7.2009 8:38:06)

po meni za mjeru za jedan obrok mu je dosta ona manja kašica a poslije ćeš sama regulirati količine
mlijeko mu poslije ne treba nego čaj ili sokić za napiti se,a mlijeko(je za mene)obrok[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Obrisani korisnik] (31.7.2009 9:11:50)

[Sadržaj poruke je obrisan]

inna -> RE: Dohrana, što i kad? (31.7.2009 15:13:37)

moj savjet je da počneš točno kad napuni 4 mjeseca, nemoj prije. Od voća jabuka/kruška/banana, povrće korabica/mrkva/tikvica. To si kombiniraj. Možeš mu uzeti i hippove žitarice koje se rade s mlijekom od 4 mjeseca. Imaš ih više vrsta pa isto kombiniraj. ili rižine pahuljice koje isto možeš pomiješati sa voćem ili povrćem da bude zasitnije. Najvažnije je da ideš polako sa uvođenjem i da pratiš kako ti maleni reagira

angelica -> RE: Dohrana, što i kad? (31.7.2009 22:40:51)

Hvala još jednom na odgovorima. Evo danas za ručak sam skuhala malo cvjetače(pročitala sam da to može jesti) ali nije htio jesti pa je dobio svoju bočicu. Za popodnevni obrok sam dodala malo mrkvice i pojeo je malo, ali nakon 1,5 sat je tražio bočicu pa sam napravila manju mjericu.
Ništa, sačekati ću još par dana pa ću mu krenuti polako sa hipp žitaricama za ručak jer je u to vrijeme nekako najviše zainteresiran . Pred spavanje ne može dočekati bočicu i zaspi prije nego pojede pa neću ništa drugo davati jer bi ga odmah htjela hraniti na žlicu sve osim naravno mlijeka a i lijepo mi spava po noći ( od 21 do pola 6-6 ujutro)tako da mislim da nema potrebe trpati ga, ionako preko dana stalno traži ili jesti ili piti.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sljedeća stranica >   >>