RE: koje pelene,kremice,kozmetika??? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Što mi treba za novorođenče?

Poruka

Bebys -> RE: koje pelene,kremice,kozmetika??? (14.2.2010 11:44:29)

kelma fala i DOBRO NAM DOSLA..

Ladina mama -> RE: koje pelene,kremice,kozmetika??? (14.2.2010 21:10:25)

Mislim da bi svaka mama pri povratku iz bolnice sa svojom bebicom trebala imati Sunce moje malo - fiziološku otopinu, kapi za nos, Deflamol - kremica za guzu, a odlična je kod pelenskog osipa ako, ne daj Bože zatreba, toplmjer (zlu ne trebalo), Octenisept - spray i za mamu i za bebin pupak, sterilne komprese.
Moja Lada ima 4 i pol mjeseca i ja još ne koristim nikakve vlažne maramice, već pri svakom previjanju guzu operem kompresicom umočenom u toplu vodu. Vlažne dolaze u obzir samo kad smo negdje na putu.
U početku smo je kupali Niveinom kupkom (toplo preporučam sve iz Niveinog rukska za njegu), a sad koristimo Bubchen Bad Traum kupku koja božanstveno miriši. Za lice koristimo Avent Magic cream.

tina0310 -> RE: koje pelene,kremice,kozmetika??? (8.1.2011 16:18:27)

mi koristimo sve od penatena(preporuka baka) a pelene Libero,koristili smo i pampers al kako smo rasli tako su nam propuštale,a ža mi ga je bilo budit po noći radi pelene,libero nas je spasija ijako i on nekad popusti(al stvarno ritko kad)[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

Leluška -> RE: koje pelene,kremice,kozmetika??? (8.1.2011 18:48:36)

Mi ćemo sada za redovnu njegu uzeti Pavlovićevu mast. Prije sam Nivea kremu za guzu. Kupke - ništa, eventalno sapun i u vodu kantarionovo ulje tako da kasnije ne treba lickati losionima. Lice - Nivea. Pelene su mi najbolje od Muellera BABY LOVE i duplo su jeftinije od pampersice. Guzu ćemo prati toplom vodom i što manje maramica (osim kad smo vani).
Pupak - onako ćemo kak će mi reći pedijatar u bolnici a još ćemo pitati i sadašnjeg nam pedijatra jer je super i uvijek je davao odlične savjete. Za sebe nebum bivacyn sprej nego budem ispirala što više, jer vele da tak prije opadnu konci (isto ću pitati ginekologa kaj je najbolje - ALI navijam da me ne režu!)
Naravno, imam baby lupocet čepiće, toplomjer i ostale đinđe minđe kaj i inače imam radi klinca...
Dudu i flašicu mu uopće neću davati; nastojat ću to izbjeći! Vidjet ću da li ću uspjeti.

cuba -> RE: koje pelene,kremice,kozmetika??? (8.1.2011 20:48:06)

Od samog početka pelene - Pampers, kremu - JGL dječja mast a od kozmetike šampon i kupka te krema za tijelo A-derma.

Točkica28 -> RE: koje pelene,kremice,kozmetika??? (8.1.2011 21:07:37)

Pampers pelene i maramice, johnsons ulje, niveina kupka za kupanje, melem za ličeko kad nam je suho

Leluška -> RE: koje pelene,kremice,kozmetika??? (9.1.2011 10:26:31)

Potpisujem melem za ličeko i ručice!

pincirotvajler -> RE: koje pelene,kremice,kozmetika??? (9.1.2011 10:31:36)

pelene pampers
maramice,šampon,kupka,ulje becutan
lice melem
krema za guzu ona kaj se radi u ljekarnama

Meduza -> RE: koje pelene,kremice,kozmetika??? (16.1.2011 13:23:09)

Evo ovako...mi smo obavili naš šoping (kako moram mirovati, iskrala sam se neki dan da obavim sve što trebam da morgu na miru odležati do poroda), i kupili sve što smatram da mi treba za bebu i mene...

Prikupljeni podaci s foruma i iz literature su nam znatno olakšali izbor tako da smo bez previše razmilšljanja uzeli:

- Babylove jednokratne pelene za novorođenče
- tetrapelene s trokut pelenama (za prevoj preko jednokratnih)
- JGL dječju mast
- Sudocrem za eventualni pelenski osip, iritacije, oštećenja kože, ekceme i novorođ. prištiće (s cinkom je, i odlična!)
- Nivea šampon/kupku, Nivea intenzivnu kremu za kožne nabore(laktovi, prepone, pazusi), Nivea baby ulje i mlijeko (za masažu bebe i evenetualnu ljuskavu kožu)
- Octenisept sprej za pupak i njegu epiziotomije
- Maramice vlažne isto Nivea "Soft&cream", no ne mislimo ih koristiti osim u nuži kad smo van kuće...inače ga mislim prati gazicom i običnom toplom vodom

Etogac. Neke od nabrojanih stvari ni ne moramo koristiti, no, bitno je da ih imamo uz sebe, da se nađe, ukoliko zatreba...[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]

modesty blaise -> RE: koje pelene,kremice,kozmetika??? (16.1.2011 13:49:33)

mi koristimo Musteline šampon i body losion, te kremu za lice
-JLG kremu za guzu(nama najbolja)
-pampers premium za dan
-libero samo za noć

mišica 666 -> RE: koje pelene,kremice,kozmetika??? (16.1.2011 16:01:44)

samo da pohvalim kremu za guzu od bekutana sa nevenom odlična je za stalnu njegu guze i ako je slučajno guza nakon kakanja crvena do sljedećeg previjanja nema ništa. 

modesty blaise -> RE: koje pelene,kremice,kozmetika??? (16.1.2011 16:04:46)

od mokrih maramica vam se najviše isplati kupiti pampers pakiranje od 6 kom . Dođe 59.50kn , što ispada manje od 10kn po paketu. To jedino nude u DM-u

Gianna -> RE: koje pelene,kremice,kozmetika??? (16.1.2011 16:51:04)

Huggies pelene i vlažne maramice, Johnsons baby kupka i losion za njegu tijela (onaj na bazi maslinova ulja) , Pavlovićeva krema za guzu, Mustela krema za lice [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]