Mjerenje temperature - obavezno rektalno (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba >> Bebe i zdravlje

Poruka

Ruža -> Mjerenje temperature - obavezno rektalno (17.6.2009 16:58:18)

Do druge godine obavezno se temperatura mora mjeriti rektalno, tako me upozorila sestra u bolnici. Kao da pod rukom nije toliko pouzdano kad su mali, a i velikom brzinom im može skočiti pa je najpouzdanije mjerenje rektalno.
Nisam to znala .[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ja sam Đurcu mjerila ispod ruke.
Kako vi mjerite vašim klincima?

Nika 24052006 -> RE: Mjerenje temperature - obavezno rektalno (17.6.2009 17:20:54)

Mi smo mjerili do 2. godine rektalno,a sada imam onaj toplomjer s kojim se prijedje prko cela,od sljepoocnice do sljepoocnice,jako je pouzdan,i izmjerimo za cas... Najprakticniji mi je za po noci,ne moram ju probuditi za mjerenje.

tikica_69 -> RE: Mjerenje temperature - obavezno rektalno (17.6.2009 17:36:33)

Rektalno....

dominik -> RE: Mjerenje temperature - obavezno rektalno (17.6.2009 17:56:41)

guza

NikeNane -> RE: Mjerenje temperature - obavezno rektalno (17.6.2009 18:01:21)

Uho-i(mamo super toplomjer koji provjereno  pokazuje 0.5 više nego u guzi) pa ako je velika u uhu, potvrdimo i s guzom al je ne moramo maltretirati non stop bockanjem u guzu ako nema potrebe.

Brisani uporabnik -> [Obrisani korisnik] (17.6.2009 18:29:19)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Anoniman -> RE: Mjerenje temperature - obavezno rektalno (17.6.2009 18:37:59)

IZVORNA PORUKA: tikica_69

Rektalno....

isto...

inna -> RE: Mjerenje temperature - obavezno rektalno (17.6.2009 19:44:41)

u guzi. Kad sam bila u bolnici s Domijem žicala sam ih dal mogu mjeriti sa svojim jer je digitalan, a ne onaj na živu i sestra me odmah pitala jel to onaj za uho? Ja rekla ne, nego za guzu, a ona će onda ok jer da su ovi za uho nepouzdani. [sm=zmeden.gif]

mirna -> RE: Mjerenje temperature - obavezno rektalno (17.6.2009 20:58:33)

Mjerim s digitalnim (braun) u uhu, izmjerim uvijek dva puta i kada je visoka temp prije snižavanja s lijekom izmjerimo još ispod pazuhe (prije to nije bilo moguće jer nije bio pri miru). Digitalni obično pokazuje malo više...

BUMBIKA -> RE: Mjerenje temperature - obavezno rektalno (17.6.2009 21:03:12)

u guzu

bomboncic02 -> RE: Mjerenje temperature - obavezno rektalno (17.6.2009 21:03:25)

kontroliramo s digitalnim, u uho..a ako bude preko 38,5 u uhu provjeravamo u guzi, tako radimo i Luki i Mateju. nadražila bi mu guzu stalnim mjerenjem..sad kad je bio Luka bubani, mjerila sam svakih 15 min temp u uhu da ne bi rasla!

dikac -> RE: Mjerenje temperature - obavezno rektalno (17.6.2009 21:04:01)

IZVORNA PORUKA: mirna

Mjerim s digitalnim (braun) u uhu, izmjerim uvijek dva puta i kada je visoka temp prije snižavanja s lijekom izmjerimo još ispod pazuhe (prije to nije bilo moguće jer nije bio pri miru). Digitalni obično pokazuje malo više...

potpisujem.

u početku sam joj mjerila rektalno. jednom mi je zakurila tijekom noći i bilo mi je nespretno rektalno pa sam upotrijebila digitalni i dala joj čepić da bih ujutro otišla pedijatrici. nakon 2 sata sam joj opet izmjerila dok je spavala jer me je bilo strah da joj se opet ne digne kako još nisam otišla kod pedijatrice i baš mi je digitalac bio zgodan. ona nana a ja provjeravam temperaturu.

Ruža -> RE: Mjerenje temperature - obavezno rektalno (17.6.2009 21:55:16)

IZVORNA PORUKA: Nika 24052006

Mi smo mjerili do 2. godine rektalno,a sada imam onaj toplomjer s kojim se prijedje prko cela,od sljepoocnice do sljepoocnice,jako je pouzdan,i izmjerimo za cas... Najprakticniji mi je za po noci,ne moram ju probuditi za mjerenje.

Kakav je to i gdje ga ima za kupiti? Dali pokazuje točno kolika je temperatura ili samo njezino prisustvo?

BUMBIKA -> RE: Mjerenje temperature - obavezno rektalno (17.6.2009 21:56:37)

I ja bi takav,nisam nigdje vidjela?

Zvonki -> RE: Mjerenje temperature - obavezno rektalno (17.6.2009 22:06:50)

Rektalno.
Koliko dugo držite toplomjer?

Nika 24052006 -> RE: Mjerenje temperature - obavezno rektalno (17.6.2009 22:07:42)

Digitalni,marka braun,pokazuje tocnu temperaturu,nesto manje nego u guzi,znaci da je pouzdan. Mi smo ga kupili u Njemackoj,kod nas ga nisam vidjela,kostao je nekih 20 eura,nije tako puno...

twitty -> RE: Mjerenje temperature - obavezno rektalno (17.6.2009 22:25:35)

ispod ruke zivinim toplomjerom

uciteljica -> RE: Mjerenje temperature - obavezno rektalno (18.6.2009 8:42:15)

Ispod ruke živinim toplomjerom, a sada smo kupili neki digitalni. Meni rektalno strah mjeriti temperaturu, [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

koka -> RE: Mjerenje temperature - obavezno rektalno (19.6.2009 5:35:48)

rektalno, tek kasnije ispod pazuha. imamo jedan digitalni al niš ne valja svaki put pokaže drugu vrijednost.

miha -> RE: Mjerenje temperature - obavezno rektalno (19.6.2009 11:26:14)

na odjelu djeci do godine,godine i pol isključivo rektalno živinim toplomjerom,tako ću i svome kad se rodi,čini mi se kao najpouzdanija metoda.

Stranica: [1]