kako dati voćni sok? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Uvođenje guste hrane

Poruka

tomi -> kako dati voćni sok? (12.5.2009 14:35:24)

bili kod pedijatrice danas i rekla nam je da možemo polako početi davati i voćne sokiće, Matej ima 5mjeseci i do sada je samo sisao, rekla nam je da mu pomalo dajemo da se navikne na okus jer u 6mj. krećemo sa kašicama, pa me sada zanima kako mu dati taj sok? Na žlicu? jednu do dvije za početak pa povećevati ili? Što je bolje kupiti ili iscjediti, mislim sada baš i nema nekog praaaaaaaaaaaavog voća pa mi je možda bolje da kupim ili............. koja su  vaša iskustva? znam da krećemo s sokom od mrkve , pa jabuke( prokuhane)..............ali kako od toga napraviti sok?????????[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image] imam sokovnok mogu nacjediti [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

vjerae -> RE: kako dati voćni sok? (12.5.2009 14:42:48)

Ja sam krenula sa hippovim sokićem prvo žlica  pa brzo na boćicu a počela sam sredinom 3 mjeseca

anaxx -> RE: kako dati voćni sok? (12.5.2009 14:43:16)

mi smo od jabuka radili kompot, prokuhali pa procijedili i na žličicu, i kupovali hippove sokiće, oni su ipak provjereni...

Thea -> RE: kako dati voćni sok? (12.5.2009 15:17:00)

Mi imamo tri mjeseca pa već jedemo kašice(naribana jabuka,banana i keksi) a i sokić si popijemo tu i tamo,frutek ili bebivita sok od 4 mj....Danas smo popapali juhicu(pileći file,mrkva,karfiol,krumpir)...[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Anoniman -> RE: kako dati voćni sok? (12.5.2009 17:18:22)

nas mali jos dandanas rijetko pije sokice; bolje mi je da pojede voce. sa cca. 6mj je poceo sam drzati voce u ruci i grickati ga, prije toga smo mu radili vocne kasice - pa ne vidim potrebe po tome da pije sok... za zed je po mom misljenju najbolja voda ili caj pa ga nisam niti htjela naviknuti na slatko...

Ruža -> RE: kako dati voćni sok? (12.5.2009 18:48:38)

Mi nismo krenuli sa sokićima, sa 5,5 mj smo probali uvesti rižine pahuljice ali nije išlo. Probaj malo prokuhati mrkvu i smiksati ju sa vodom u kojoj si kuhala, onako kao rijetku kašicu pa to na žlicu davati. To smo i mi prvo probali i prihvatio je bez beda. Sokići su mi bespotrebni, ili čaj ili voda. Jer ako se naviknu na sok, teško prihvate vodu, a štetan je kasnije za zubiće.

tomi -> RE: kako dati voćni sok? (12.5.2009 20:38:25)

puno hhvala na savjetima , probat ću sa kuhanom mrkvicom rijetkom, iako sam ju pitala za vodu ona mi je rekla da ne jer sisia pa pije, zato je rekla bolje sok da se navikne na okus, ma vidjet ćemo javim kako je prošlo.Pusa svima

njanja -> RE: kako dati voćni sok? (12.5.2009 22:56:29)

mi nismo krenuli sa sokovima, nego odmah sa voćem...

daj mu na žličicu, najbolje ti je izribati krušku i onaj sok koji kruška pusti, za 1. dan dati mu 1-2 žličice, sljedeći dan, 5-6, a sljedeći mu već daj malo i te izribane kruške...
isto tako ponovi i s jabukom nakon par dana.....

novamama -> RE: kako dati voćni sok? (12.5.2009 23:01:31)

svakako prirodni sok, probaj naći domaće voće....ili da znaš da je neprskano....

možeš i povrće?

ja sam prvo dala sok od mrkve iz sokovnika, svidjelo mu se....
pa sam probala sok od jabuke, ali obavezno te sokove treba razrijediti pola-pola...

i da, daj na žličicu...

kad se sjetim - ful slatko kako odguruju jezikom žlićicu - pa nije to sika!

Stranica: [1]