Cipelice sa ili bez uloška (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Dječja oprema



Poruka


Ruža -> Cipelice sa ili bez uloška (10.5.2009 9:34:27)

Taman nađem cipelicu sa uloškom u koju sam mu uspjela ugurati nogicu i sad čitam kako novija istraživanja pokazuju da uopće ne treba uložak u dječjoj cipelici. Da se mišić sam mora vježbati i da je veća vjerojatnost spuštenog stopala, ako se nosi cipelica sa uloškom. Ima logike?[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Pa ti budi pametan?




tikica_69 -> RE: Cipelice sa ili bez uloška (10.5.2009 9:38:02)

Ma daj...to su gluposti. Ja sam zbog platfusa morala 2 godine nositi Mungosice i tek tad mi se platfus ispravio, a prije toga nikada nisam nosila nikakve uloske u cipelama.
Ma sto jos danas nece izmisliti. Jedino sto je u svemu zasigurno istina, da su ljudi bili najzdraviji dok su hodali bosi.




Nika 24052006 -> RE: Cipelice sa ili bez uloška (10.5.2009 9:39:48)

Joj,Ruzo,ne znam sta da ti kazem,mi UVIJEK kupujemo obucu sa anatomskim uloskom,jos joj se nogica nje formirala,a 3 su joj godine.Ne znam do kad se uopce treba formirati[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. A imam sestricnu koja je uvijek imala najskuplju obucu koju su mogli pronaci,njoj je sada 15 godina,i ima spustena stopala,tako da...nism pametna sto da ti kazem..




koka -> RE: Cipelice sa ili bez uloška (10.5.2009 9:52:36)

ma večinom te cipelice bambi, frodo i ciciban su sa uloškom. mi nikad nismo trežili isključivo sa al sve su ih imale. ako ortoped ne kaže da treba mogu slobodno biti i bez.




Anoniman -> RE: Cipelice sa ili bez uloška (10.5.2009 10:19:57)

fizioterapevti kazu, da sva ta "pomagala" zapravo stete djetetu... sa hodanjem - sto vise moguce bez cipela ili papucica - mora noga sama ocvrsnuti da misici podignu luk... (tako su barem nama objasnili)
stara skola pa suprotno uci da moraju biti cipelice sa uloskom i sto tvrđe.

ma, ja se ne sekiram previse oko toga - i mi smo prohodali... [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image] a bas jucer je baka insistirala na kupnji bambica koje su po mom misljenju apsolutno preskupe (350kn - ma toliko ni ja ne dam za svoje cipele...)




Brisani uporabnik -> [Obrisani korisnik] (10.5.2009 15:34:22)

[Sadržaj poruke je obrisan]




Lady3 -> RE: Cipelice sa ili bez uloška (10.5.2009 15:48:37)

i ja sam Lauri uvijek kupovala cipele sa uloškom i sada ima  tj.gazi mi cipele na petama,troši ih ..i sada ima uloške za cipele koji joj odgovaraju i koji su joj napravljeni po mjeri..Pa si ti sada misli pametno..[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Dječje stopalo se samo razvija do 3 godine života,ako nakon treće godine primjetite da dijete loše hoda treba otići kod ortopeda na pregled.Ja trebam P.kupiti sandale i patike i već sad kontam da ću mu kupiti cbez uloška,po kući mi hoda bos..tako se stopalo najbolje formira .Mislim da sva ta buka oko uložaka je da se kupuju skupe cipele koje koštaju kao suho zlato,sad ti računaj za dvoje djece mi treba oko skoro 2-3000 kn za cipele,sandale i čizmice .godišnje.svaka cipela košta s uloškom oko 300-400 kuna..[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley7.gif[/image]Ma to je da poludiš..ima neke logike oko tih uložaka,uvijek kupujemo cipele za broj veće zar ne?ako ima uložak to im ne koristi jer im se nogica skliže prema naprijed pa im taj uložak i ne koristi pretjerano jer ne sjeda ondje gdje bi trebalo.Mislim da bi trebalo kupiti cipele bez uloška ali da cipela bude im taman koliko treba..a ne za broj veći..




kitty -> RE: Cipelice sa ili bez uloška (10.5.2009 15:52:37)

slazem se lady
i moj ivan je nosio samo cicibanke i isto trosi cipelice na jednu stranu
i da cipelice treba kupovat po mjeri a ne za broj vece




cokolada -> RE: Cipelice sa ili bez uloška (11.5.2009 9:53:03)

gledala sam prosle godine na tv, kakve cipelice kupiti djetetu? pricali su pedijatri. Ulozak nije bitan, preporuka je da đon bude savitljiv jer na taj nacin se jacaju misici stopala i da podrucje pete bude cvrsto da je noga fiksna.




dominik -> RE: Cipelice sa ili bez uloška (11.5.2009 12:18:19)

pa ima logike da se izbjegavaju ulosci do cca 3 godine jer stopalo nece samo razviti misice...a i kad ortopedi preporuce uloske onda je to po mjeri...jer ako samo za pola broja bude prevelika cipela djaba ti ulosci




koka -> RE: Cipelice sa ili bez uloška (31.5.2009 13:01:30)


IZVORNA PORUKA: dominik

pa ima logike da se izbjegavaju ulosci do cca 3 godine jer stopalo nece samo razviti misice...a i kad ortopedi preporuce uloske onda je to po mjeri...jer ako samo za pola broja bude prevelika cipela djaba ti ulosci
eto baš tako, rekla mi pedijatrica da ako ortoped ne preporuča ( iz određenih razloga) ulošci ne trebaju.




lueman -> RE: Cipelice sa ili bez uloška (31.5.2009 13:07:46)

dječije stopalo formira se između 4 i 5 godine. onda je preporuka otići kod ortopeda koji vidi da li je sve u granicama normale, ako nije zna se[sm=smiley36.gif](ovo me sjetilo na politiku)a ako je sve 5.cipele s anatomskim uloškom iz dućana obično su samo psihološka podrška roditelju, a zapravo nemaju neku vrijednost za stopalo. samo ulošci rađeni po mjeri su zapravo važeći.eto to su moj saznanja.a vježbe stopala možete raditi u svakoj dobi.i hodati bo po kamenčićima(po savjetu naših baka)[sm=bravo.gif]




Stranica: [1]