koka -> RE: Torta od jagoda i sira (9.5.2008 23:05:45)
|
TORTA OD JAGODA I SIRA: Tijesto: 4 jaja, 15dag šećera, 15dag brašna, malo više od pola vrečice praška za pecivo, 1dcl ulja. Krema: 300-350 dag posni sir(zagrebački), 1/2l vrhnje za šlag, 20dag šećera, 1vanilin šećer, 500-600dag jagoda. Pečnicu zagrijati na 180 c. TIJESTO: jaja i šećer izmiksati pa postepeno dodati ulje i brašno promješano s praškom za pecivo. Smjesu staviti u pleh obložen papirom za pečenje. Kad je tjesto gotov (oko 20- 25min) pustiti da se ohladi pa prerezati na pola. KREMA: Izmiksati šlag. Procjediti sir pa dodati šećer i vanilin šećer. Sve zajedno izmiksati. Ako je tijesto pre suho prokuhati malo vode, šećer i limun pa poprskati po tijestu (može se i s malo mlijeka ili nekim vočnim kompotom). Šlag i smjesa sira se promješa pa se namaže na tijestu, I onda se slažu izrezane jagode. Nakon toga se poklopi i ponovi postupak, smjesa pa dekoracija s izrezanim jagodama. Pošto ima puno smjese ja sam zadnji put gornji sloj stavila samo šlag i jagode, znaći kad sam promješala smjesu sa šlagom nisam stavila cijeli šlag, nego samo pola čak i manje. I ta kombinacija bila je OK. Hajde u slast pa javite kako je prošlo[image]http://www.ringeraja.com.hr/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
|
|
|
|