Ismijavanje djeteta (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Odgoj



Poruka


cokolada -> Ismijavanje djeteta (16.4.2009 11:04:20)

Cure, mozda sam u krivu, ali... kako biste ovo opisale?
Moj mis ima 3 god, zabavan je jako, znate i same, sto puta u danu mu se nasmijem bilo na izjave, igru i sl., nasmijem se normalno, ponekad da i ne vidi da ne bi ispalo da ga ismijavam.
E sada, kada smo kod mm-ovih, mali sto god napravi oni krenu urlikati od smijeha i presavijati, to izgleda kao predstava a dijete se doslovno zbuni i prekine u igri i obavezno pogleda mene u stilu "kaj se dogada?"
To me pocelo smetati, oni to rade dobronamjerno, smijesno im je a zapravo ne shvacaju da dijete zbunjuju na taj nacin i strah me da dijete ne bude pomislilo da ga ismijavaju.
Sto vi mislite?




tikica_69 -> RE: Ismijavanje djeteta (16.4.2009 11:10:40)

Nisam sigurna da dijete sa 3 godine zna sto je ismijavanje, prije bi rekla da ce se preplasiti ili tako nesto. Mozda grijesim....ne znam [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Ja bi im rekla da to moje dijete malo plasi i da malo smire dozivljaj, naravno na kulturan nacin da se ne uvrijede jer su dobronamjerni.....




anaxx -> RE: Ismijavanje djeteta (16.4.2009 11:14:56)

slažem se, i ja moram stalno opominjati roditelje i brata od mm, mojim roditeljima je to već 3. unuk pa nekako nisu tako napadni s tim, a i općenito su mirniji ljudi (nije da sad hvalim moje, a napadam muževe, ali tako je), ali od mm ponekad nemaju mjere i uopće ne razmišljaju o tome kako njih dijete doživljava.

u početku sam šutila i bila dobra i razmišljala ''ono dođu i odu, malo mogu potrpit'', ali.....
zašto bi i sad im kažem u facu čim pretjeraju neka se umire ili šta već, bolje da se oni malo ljute na mene nego da dijete zbunjuju....

[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley20.gif[/image] bravo ja!




zaba -> RE: Ismijavanje djeteta (16.4.2009 11:17:05)

čoksi,i ja mislim da nije ismijavanje,klinci to ne kuže.Al svakako ih zamoliti ako tebe smeta,da malo stanu na loptu.A da je tvoj mišić krasan-prekrasan je!




koka -> RE: Ismijavanje djeteta (16.4.2009 11:52:04)


IZVORNA PORUKA: zaba

čoksi,i ja mislim da nije ismijavanje,klinci to ne kuže.Al svakako ih zamoliti ako tebe smeta,da malo stanu na loptu.A da je tvoj mišić krasan-prekrasan je!

tu se slažem s zabom, al ako tebi smeta reci im, jer sad je moj Rokić(4,5) počeo govoriti da mu se ne smijem jer se nesmije rugati[sm=zmeden.gif], pa mu onda mora objašnjavat da se smijem jer je zabavan a ne zato što mu se rugam.




cokolada -> RE: Ismijavanje djeteta (17.4.2009 11:55:20)

Hvala cure, mozda on jos i ne dozivljava to kao ismijavanje ali s vremenom sigurno hoce. Uvijek ga trgne iz igre, sto mi je alarm da nesto nije kak bi trebalo, nije naucen, jer ja vodim racuna o takvim stvarima.
Morat cu ih upozoriti.




Stranica: [1]