Cybermama -> RE: Američki Pit Bul terijer (17.4.2009 0:35:26)
|
to je strašno što su ljudi napravili od te pasmine,uglavnom su ih odgajali za borbe.a to je prestrašno,drže ih u mračnim prostorima-podrumima,velične 1 kvadrata,tuku ih sa malim psima,izgladnjuju i od njih prave pobješnjele zvjeri.zatim ih puste u ring gdje se psi bore do smrti,a onaj koji ostane živ izađe sa groznim ozljedama i velikim ranama.slike tih pasa sam vidila i to je nešto stravično.jadni psi,sve su to ljudi krivi! znam podosta o toj vrsti psa,jer su moji susjedi imali američkog stafforda(nova mama je stavila sliku,na kojoj su mu uši kupirane,što je kod nas zakonom zabranjeno),o kojem su se loše brinuli,nakon nekog vrimena sam se ja počela brinuti o njihovoj staffordici i sve svoje slobodno vrime sam posvećivala njoj.mogu vam iskreno reći da je to bilo jedno predivno stvorenje,na prvi pogled strašno i većini ružno,a tako dobrog srca.nikad nije pokazivala znakove agresivnosti,vodila sam je di god sam išla,a di sam nju mogla povesti.ljudi su je se uglavnom bojali i to mi je bilo razumljivo i zbog toga je u područjima s ljudima i malom dicom nisam puštala s uzice.volila je malu dicu,pogotovo moju malu sestru(koja se s njom igrala čim je prohodala i nikad se nisam bojala da bi je donina ugrizla). fiona je stavila i snimku kako se stafford igra s macom isto tako se i donina igrala s mojim mačkom. smatram da je svaki pas onakav kakvim ga vlasnik odvoji.ali na žalost činjenica je da takvog psa uglavnom nabavljaju agresivni i iskompleksirani vlasnici. smatram da bi svi vlasnici pasa(neovisno koje pasmine,visine i težine),trebali svoje ljubimce držati na uzici u područjima di ima male dice,jer se puno roditelja boji,a vlasnici ljubimaca bi to tribali razumiti ovaj topic me podsjetija na lipe godine koje sam provela sa doninom,pa sam se malo raspisala[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image],ali me isto malo rastužija jer nje više nema.
|
|
|
|