Dječacima je teže u školi?! (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Od đačića do đaka



Poruka


Florijan Jakov -> Dječacima je teže u školi?! (18.3.2009 8:44:11)

Čini mi se da dječaci teže usvajaju gradivo na početku školovanja, kao da još nisu zreli kao djevojčice. Čitajući neke tekstove naišla sam na sljedeće zaključke:
- Prosječan dječak kreće u školu manje zreo od prosječne djevojčice
- Djeca danas uče čitati još u vrtiću, a tada dječaci nisu toliko verbalno vješti kao što su to djevojčice te dobi
- Dječaci sporije razvijaju vještinu čitanja i pisanja - to je dokazala nedavna međunarodna studija koja je ispitivala sposobnosti djece u 30 zemalja svijeta
- Dječaci su aktivniji od djevojčica i teže im je dugo sjediti na miru
- Mnoge učiteljice i nesvjesno preferiraju ono što djevojke zanima (dnevnici) u odnosu na ono što dječake zanima (stripovi i SF)
- U osnovnim školama prevladavaju učiteljice. Stoga dječaci nemaju previše muških modela.




tikica_69 -> RE: Dječacima je teže u školi?! (18.3.2009 9:44:32)

Da....slazem se sa vecinom




ivanaa -> RE: Dječacima je teže u školi?! (18.3.2009 10:35:05)

da je a i curice su nekako u drustvu vise aktivne,stvaraju male klanove i druze se s popularnijima,decki su kak curice kazu




Thea -> RE: Dječacima je teže u školi?! (18.3.2009 11:01:59)

Kod mene je bilo obrnuto.Klaudia je bila mirnija i povučena i nekako nezainteresirana za školu( nažalost to ju i sad drži). A Antonio je volio učiti nova slova,brzo sklapao prijateljstva...puno ovisi i od učiteljice.Njegova je rekla dečkima da slobodno uče čitati uz razne stripove(TMNT,power rangers..) I on se oduševio s školom..




Ruža -> RE: Dječacima je teže u školi?! (18.3.2009 13:47:49)

Moguće, ali ipak mislim da je to individualno od djeteta do djeteta.




Florijan Jakov -> RE: Dječacima je teže u školi?! (18.3.2009 13:51:44)

puno ovisi i od učiteljice


ovo 100% potpisujem...srednja sestra je imala genijalnu učiteljicu, koja je znala motivirati i zainteresirati svu djecu, dok je najmlađa imala učitlejicu koje se većina djeca bojala i nije imala pravi pedagoški pristup pa su i djeca ispali "loši" učenici.




dikac -> RE: Dječacima je teže u školi?! (18.3.2009 13:55:30)

IZVORNA PORUKA: Florijan Jakov

puno ovisi i od učiteljice


ovo 100% potpisujem...srednja sestra je imala genijalnu učiteljicu, koja je znala motivirati i zainteresirati svu djecu, dok je najmlađa imala učitlejicu koje se većina djeca bojala i nije imala pravi pedagoški pristup pa su i djeca ispali "loši" učenici.



slažem se s tobom. djeca od 1-4 u učiteljicu gledaju kao u boga i ako je ona neka bezveze i nema pravi pristup, itekako će se osjetiti.




zlato_tatino -> RE: Dječacima je teže u školi?! (28.4.2009 12:21:49)

Ucitelj ili uciteljica svejedno [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Jesu strucnjaci ili nisu ,e to je pitanje.Sve ovisi od djeteta do djeteta kako ce prihvatiti skolu,koliko je dijete uredno,koliko motivirano ,nekada i nije vazno sto ucitelj ili -ica nisu o.k. djeca su motivirana i zele vise.Naravno da bi takvo dijete uz veci poticaj bilo znatno naprednije,ali motivirano dijete ne moze zbog ucitelja ili uciteljice biti "LOS " ucenik,kako je rekla jedna forumasica gore.




Stranica: [1]