|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Preeklampsija, eklampsija i HELLP sindrom
16.3.2009 1:01:41   
tikica_69
Kod preeklampsije postoji veoma opasno povišenje krvnog pritiska, oticanje nogu i ruku, i izlučivanje
bjelančevina putem mokraće. Ukoliko takvo stanje potraje dolazi do eklampsije.Visok krvni pritisak u trudnoći (hipertenzija) predstavlja veoma ozbiljnu komplikaciju. Na razne načine ugroženi su i majka i njena beba. Najozbiljnija posljedica preeklampsije i eklampsije je oštećenje mozga majke zbog
otoka mozga i smanjenog dotoka kisika. Pored toga može doći do otkazivanja rada bubrega, prskanja jetre i odlubljenja posteljice. Bebe iz takvih trudnoća su obično manje od normalnih, što ih čini podložnim komplikacijama za vrijeme porođaja, i u prvim danima, nedjeljama i mjesecima života. HELLP sindrom (smanjenje broja crvenih krvnih zrnaca, jetreni enzimi povećani, smanjenje broja trombocita-stanica krvi koja omogućavaju zgrušavanje krvi ).
Bubrezi- normalno, bubrezi ne dozvoljavaju da se bjelančevine krvi nađu u mokraći. Kod preeklampsije međutim, sitne krvne zilice bubrega prskaju, što omogućava bjelančevinama da pređu u mokraću. Ovakvo stanje je veoma opasno, i često dovodi do rađanja dece male porođajne težine.  Da li je netko imao ovakve komplikacije i kakva su iskustva?


_____________________________

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Preeklampsija, eklampsija i HELLP sindrom
16.3.2009 6:16:40   
Ruža
Hvala Bogu ni jednu.

_____________________________

Samo luda mama...

(Odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Preeklampsija, eklampsija i HELLP sindrom
16.3.2009 7:45:17   
sanjarica
imala ja,a ko ce drugi nego peh...i iskreno ne volim se toga ni sjecati.znam da su meni sanse bile 2%za prezivjeti a da su bebi nikakve.strasno je to iskustvo ,kad pokusavate gledati oko sebe a sve vam svjetlice ,kad cujete glasove kao u horor filmovima,kad se trzate ko ludi i kad vas gusi u prsima kao da je neko stavio kamen od 200 kg na vas..uzas.hvala bogu beba i ja smo prezivjeli.duuugo sam lezala u bolnici nakon tog preranog poroda a bebici su bile sanse minimalne za prezivjet,samo kilogram je imala.tako mi je bilo tesko kad su drugim majkama donosili bebe na podoj a ja svoju cak mjesec nisam mogla vidjet..danas je sva ok hvala bogu.boze ,hvala ti i daj mi da izdrzim ovu tr.do kraja.znate da sam i u ovoj u rizicnoj grupi zbog tlaka pa od 3 mjeseca pijem hrpu tableeta....

(Odgovor članu Ruža)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Preeklampsija, eklampsija i HELLP sindrom
16.3.2009 7:47:11   
tikica_69
Ajoj....grdo user posted image

_____________________________

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

(Odgovor članu sanjarica)
Neposredna veza do poruke: 4
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!