Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: kako urediti prostor za bebu? 10.3.2010 8:38:55
|
|
|
|
MILLA
|
eh da mi je soba za mog limača.....dušu dalo. samo to....
|
|
|
RE: kako urediti prostor za bebu? 10.3.2010 8:42:40
|
|
|
|
pikachu
|
Mojoj još u fazi sređivanja... Jedva čekam da završimo...
|
|
|
RE: kako urediti prostor za bebu? 10.3.2010 8:42:51
|
|
|
|
danery
|
milla ja imam sobicu al ne znam kako bih i što bih prvo krenula... eto kako kad imaš može biti frka kao i kad nemaš pa kako ste onda sa samuelom,bio je s vama?kako ste to sredili?
|
|
|
|
|
RE: kako urediti prostor za bebu? 10.3.2010 8:43:35
|
|
|
|
Nika 24052006
|
Mi smo uredili posebnu sobicu za Niku,ali ništa posebno,stavili smo sasmo ormar i kinderbet u nju,obojili ju i oslikali prigodno za curicu i to je to.Ostale stvari su mi stajale u dnevnom boravku,jer je njezina soba na katu,pa da ne idem za svaku sitnicu gore-dolje.
|
|
|
RE: kako urediti prostor za bebu? 10.3.2010 8:44:38
|
|
|
|
duks84
|
bok! mi smo počeli pripremat kutak za bebicu u našoj spavačoj sobi...gdje će što stajati,malo reorganizacije jer mi starije dijete ima svoju sobu pa će malena biti sa nama....pokušavamo ugurat i ormarić sa kadicom i kinderbet i robicu i još svašta. pozdrav
|
|
|
|
|
RE: kako urediti prostor za bebu? 10.3.2010 8:49:14
|
|
|
|
novamama
|
iako imamo dodatne sobe, naš dječak još uvijek spava sa nama u krevetu, tako će biti još dugo, nadam se... ipak, uz krevet je krevetić gdje je ponekad spavao, a sada taj krevetić čeka bebu. za krevetić imam onu zaštitu za ogradicu, plahtice, dekicu, jorganić....zavisi koje ti je godišnje doba.... u krevetiću su još i neke igračke koje ga nisu zanimale, osim ujutro kad bih mu ih malo dala da se poigra dok ja još malo odspavam...ne voli plišane igračke, više onako šuškalice i muzičke...ali sada nam to ionako ne treba... čekamo bebu i mislim da će biti slična situacija... bebi si najvažnija ti zaboravila sam....uz ormar imam dječiju komodu za presvlačenje - e to je spas za križa
< Poruku je uredio novamama -- 10.3.2010 8:50:26 >
|
|
|
RE: kako urediti prostor za bebu? 10.3.2010 8:51:20
|
|
|
|
MILLA
|
IZVORNA PORUKA: danery milla ja imam sobicu al ne znam kako bih i što bih prvo krenula... eto kako kad imaš može biti frka kao i kad nemaš pa kako ste onda sa samuelom,bio je s vama?kako ste to sredili? bio sa nama..i još uvijek je....a bili kod naših kumova,mali im stariji od mog par mj. ima svoju sobicu od uvijek. od prvog dana tamo spava,tamo se igra....predivno uređeno...tamo mu je igraonica i po ostatku kuće nema igračaka i sl. sve je u toj sobici. i kad smo došli,mama mu je rekla "idi se igrati sa samuelom" i njih dvojica fino u sobicu ,na tepih i svirali gitaru itd.....od malena naučen na svoj kutak...koliko ti to znači. mi imamo samo jednu spavaču gdje smo svo troje. i naveče nema puno škripanja ni okretanja,,,a mm hrče ...pa zna malog probudit. a da ne govorim o kasnonočnom maženju ...što nam je bio običaj...
|
|
|
RE: kako urediti prostor za bebu? 10.3.2010 10:56:52
|
|
|
|
Točkica28
|
a kad beba treba početi spavati sama? ja sam mislila da bu s nama na početku radi dojenja i svega?!
|
|
|
RE: kako urediti prostor za bebu? 10.3.2010 12:01:02
|
|
|
|
MILLA
|
e tu ti nisam pametna. mali je spavao sa mnom od početka-upravo zbog dojenja...gurneš mu sisu tokom noći i nastaviš spavat...i tako lete mjeseci i ne okreneš se...eva ga moj,14mj. još duda,jpš sa mnom spava....a od naših kumova,on je bio na bebi milu od rođenja. napapa ga i on zaspe u svom krevetiču i to je to. kod adaptiranog se ionako moraš ustati,ali kod dojenja večinom bebači spavaju sa mamama. ti si ipak pokušaj dat truda...od malena. kako zaspe ,stavi ga u krevetič. kad se probudi za sisu ,daš mu sisu i ponovo u krevetič. obavezno ga umotanog "stisnutog" u onaj jastučič ili dekicu doji i u tom istom vratiš u krevetič da ne osjeti ...sretno! ja nisam uspjela u tome jer sam bila tako iscrpljena da bi mu samo sisu gurnula i nastavila spavati...
|
|
|
RE: kako urediti prostor za bebu? 10.3.2010 12:11:31
|
|
|
|
maja
|
Noa još uvijek spava sa nama, ali ima sređenu sobu i evo baš jučer došao krevet tako da će brzo u svoju sobu (nadam se) Danery prvo što trebaš je da središ zidove, znači okrečiš ako treba, sada imaš dosta i tih naljepnica pa stvarno i od njih možeš svašta napraviti. Mi smo na jednom zidu okrečili do pola zeleno kao trava i onda sam ljepila drvo, kućicu, životinje i sl. Možeš i sama crtati ako znaš i imaš volje! Dolje ima veliki tepih cestu. Posteljinu sam mu kupila Cars, a ima i takve zavjese. Meni je uglavnom dosta toga u tim sitnim detaljima, a djeci što je veselije to bolje. Inače ako će ti beba biti sa vama u sobi potreban ti je samo kinderbet i komoda za presvlačenje!
"Dok je prije postojalo samo jedno bez čega ne mogu živjeti, sada je nastalo dvoje. Nije bilo diobe - moja se ljubav nije sada podijelila između njih; nije to bilo tako. Prije kao da mi je srce naraslo, nabujalo do dvostruke veličine u tom trenutku."
|
|
|
|
|
RE: kako urediti prostor za bebu? 10.3.2010 12:32:53
|
|
|
|
buduća mamica
|
Moja mala je sa nama u sobi ili bolje rečeno mi smo s njom u sobi jer mi tamo imamo samo krevet, sve ostalo je bebino, zidove sam sama oslikala, ima kinderbet, ormar, obični stol koji sam preinačila u stol za presvlačenje, ogroman je pa mi i kadica stoji gore i vaga i još ima mjesta za presvlačenje, sve stvari za bebu su tu...i ima još puno prostora na podu kad zvijerka krene puzati
|
|
|
|
|
RE: kako urediti prostor za bebu? 10.3.2010 12:59:52
|
|
|
|
danery
|
nama je stan zapravo sve jedan veliki prostor koji se može pregraditi po želji...imamo mjesto za bebu do našeg kreveta,ali bismo ipak pregradili da bude malo odvojeno zbog tv-a,svjetla i sl...sve u svemu,beba će biti s nama u sobi,ali ipak će imati baš svoj kutak... odlično mi je što imam veliku komodu sa 3 ladice pa mi čak i kadica u jednu stane,a gore ima mjesta za sve moguće potrepštine...u ostale 2 mislim staviti robicu i sl...
|
|
|
|
|
RE: kako urediti prostor za bebu? 10.3.2010 13:07:05
|
|
|
|
Točkica28
|
danery meni ovo uopće još zapravo nije palo na pamet.mislim, ja imam free sobu ali mi je nekako nezamislivo da malog miša odmah stavim samog u sobu pa cemo strpat kinderbet u nasu spavacu da bebač bude blizu :) i da ga čujem uvijek
|
|
|
RE: kako urediti prostor za bebu? 10.3.2010 13:24:55
|
|
|
|
danery
|
ma no,ne bih ni ja odmah u sobu samog i zatvorila vrata...pa moram ga čuti kako kažeš...ali zbog našeg uređenja stana mislim da je ovako ipak malo bolje jer zašto bi djejtu smetalo svjetlo ako spava ili ne znam,tv ili neka druga buka...ovako ipak i ono i mi imamo svoj mir,a opet smo si blizu...
|
|
|
|
|
RE: kako urediti prostor za bebu? 10.3.2010 13:39:01
|
|
|
|
anuska08
|
Ma dijete definitivno prvo vrijeme treba biti is rodtieljima, a kasnije se lako dijete smijesti u svoju sobu. Naša beba spava s nama,ali ima svoju sobicu gdje je stolić za presvlačanje, ormar, igračke....prava dječja soba
|
|
|
RE: kako urediti prostor za bebu? 10.3.2010 13:43:47
|
|
|
|
cuba
|
Naš mališan ima svoju sobu koja je već i uređena ali kako je još mali a i zima je i dojim po noći onda smo mu krevetić stavili u našu sobu jer mi ga je zgodnije po noći samo uzeti podojiti i vratiti u krevetić nego iz jedne sobe u drugu... a u sobi nam je i komoda za presvlačenje i kadica za kupanje jer mi je glupo sad posebno grijati još jednu sobu samo da ga tamo presvučem i okupam. Pred ljeto kad malo poraste i kad više nebude potrebe za grijanjem i zatvarnjem vrata ćemo njegovu sobu namjestit kako je i predviđeno
|
|
|
RE: kako urediti prostor za bebu? 17.3.2010 10:27:08
|
|
|
|
Tsmee
|
Mi smo uredili dječju sobicu, ali smo je koristili u početku samo za presvlačenje i držanje robice. Često je unutra bila i peglaona , a malena je spavala s nama u sobi, ali u svom krevetiću. Kad smo s 3 mjeseca vidjeli da je počela spavati cijelu noć, prebacili smo krevetić u njenu sobu, ali smo pazili da ustanemo na svaki šušanj kako ne bi osjetila tu promjenu ili imala strahove. Tad otprilike smo shvatili da zapravo nemamo neku podlogu na kojoj se može igrati (na onom baby gymu ili općenito ležeći sa zvečkicama) osim našeg kreveta pa smo kupili puzzle za pod. One su mekane i tople i samo smo preko njih stavili dekicu ili plahticu i mogla je i tamo provoditi vrijeme i tamo smo se igrali. Osim toga, postavili smo i putni krevetić koji nam služi kao igraonica. Ima otvorenu jednu stranicu pa kako gospodična ne voli biti zatvorena unutra, može sama ulaziti i izlaziti. Danas imamo puzzle i u dnevnoj sobi i kod nje jer nam je tako najzgodnije za igru. Možemo se valjati po podu i super nam je. A i tople su :)
|
|
|
RE: kako urediti prostor za bebu? 17.3.2010 10:28:48
|
|
|
|
danery
|
vidš sad si me sjetila na one male platnene šatore sa žicom...to mi je isto zgodnokad bebaći malo otfrknu :)
|
|
|
|
|
RE: kako urediti prostor za bebu? 17.3.2010 10:30:01
|
|
|
|
Tsmee
|
Da, to je fora
|
|
|
RE: kako urediti prostor za bebu? 17.3.2010 10:32:19
|
|
|
|
lidac0605
|
Moji su svi tri dok su bili bebe i spavali u kindiću bili sa nama u sobi...kasnije su se selili u svoje sobe sa nekih 2-2,5 godine...sad dečki imaju svoju,Laura svoju,a bebač bu opet s nama dok ne poodraste i onda ak bu cura seli se k Lauri,ak bu dečko k dečkima jer su im velike sobe-18 m2 tak da bude valjda mjesta...
|
|
|
RE: kako urediti prostor za bebu? 17.3.2010 10:34:03
|
|
|
|
mariola
|
Kinderbet i komudu smo mu stavili u našu sobu.Sad ima 4,5mjeseci.Poslije ljeta ćemo mu urediti njegovu sobu. Mislim da ću mu to više biti soba za igru nego za spavanje. Kinderbet ću i dalje ostavit u našoj sobi. U svojoj će imati krevet. Vidićemo još di će spavati.
|
|
|
RE: kako urediti prostor za bebu? 17.3.2010 10:34:52
|
|
|
|
ninolina
|
Moji su svi tri dok su bili bebe i spavali u kindiću bili sa nama u sobi...kasnije su se selili u svoje sobe sa nekih 2-2,5 godine...sad dečki imaju svoju,Laura svoju,a bebač bu opet s nama dok ne poodraste i onda ak bu cura seli se k Lauri,ak bu dečko k dečkima jer su im velike sobe-18 m2 tak da bude valjda mjesta kod mene isto... kad su mali sa mnom a kad porastu u svoju sobu... kod nas iva i iris će djeliti sobu a dečki imaju svaki svoju
|
|
|
RE: kako urediti prostor za bebu? 17.3.2010 10:44:09
|
|
|
|
karoca
|
Mi nažalost nemamo dječju sobu jer imamo sobu gdje ja i muž spavamo pa su obje s nama a imamo i sobu gdje baba spava pa mislimo tu preuredit u dječju (al tek kad baba ode Sv.Petru na polaganje konta! ). Do tad strpljen, spašen!
|
|
|
RE: kako urediti prostor za bebu? 20.3.2010 12:23:32
|
|
|
|
adryosijek
|
moja mala ce spavat kad rodim samnom a kada malo poraste cu razmislit jos imam vremena za sobicu
|
|
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!