|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Gdje mi živimo!!!?!!!
16.5.2012 11:22:57   
lottta
Moram ovo podijeliti s vama.

Jucer mi je izbio herpes na očnom kapku. Nazovem doktoricu da mi prepiše mast i kapi za oko i objasnim joj da imam bebu od 3 mjeseca i da mi je nezgodno doći pa ako može da samo podignem lijek u ljekarni. kaže ona može,nema problema.

Dođem u ljekarnu i kaže mi ženska: Gospođo, pa Virolex vam se više ne proizvodi,probajte u gradskoj ljekarni možda oni imaju. I tako ja probam u 4 ljekarne koje imam u kvartu i svugdje isti odgovor. Opet ja nazovem doktoricu i kažem da Virolex na postoji na tržištu niti se može naručiti niti ga imaju dobavljači. Jednostavno ne postoji više. Kaže ona meni, pa ja sam ga kupila neki dan, sigurno ima.

i tako bijesna kako sam bila, dođem doma, otvorim popis gradskih ljekarni grada Zagreba i zovem redom,svugdje isti odgovor NEMA. Naletim tako u zvanju na neku pristupačnu gospođu koja mi kaže: To vam ne postoji kod nas. Pitam ja: Recite mi onda koji je zamjenski lijek? A ona kaže na to: NEMA NIKAKVOGA JER NAŠA AGENCIJA ZA LIJEKOVE U HRVATSKOJ NIJE ODOBRILA NITI JEDNU KREMU ILI MAST ZA OČI! Halooooo??? I kažem ja njoj: I kaj sad da ja radim? Sa čime da ja to liječim? Ili jednostavno da čekam da mi se proširi na rožnicu pa možda ostanem s nekim trajnim oštečenjem na oku jer u Hrvatskoj nema adekvatnog lijeka!!!user posted image

Njen odgovor je bio da si odem u Sloveniju po lijek jer jedino tamo još mogu kupiti mast za oči!!!

Ja ne mogu vjerovati gdje mi živimo!!! Koliko novaca zaposleni čovjek u samo jednom mjesecu, a kamoli za radnog vijeka odvoji za zdravstvo a mi nemremo dobiti pišljivu mast za oči!!!

Tako da cure drage, dobro pazite na oči da nebi dobile upalu,konjuktivitis,ječmenac ili možda herpes kao ja jer se to u našoj divnoj Hrvatskoj ne može liječiti. Nema se čime.

Užas...
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Gdje mi živimo!!!?!!!
16.5.2012 11:28:10   
mala pcelica
ja sam prije par dana dobila ječmenak dr mi je dala trobex kapi za oči i neku mast na M ,nisam joj zapamtila ime....tako da ne kontam kako ti ne moze nešto drugo dati user posted image user posted image mislim da sam samo za kapi trebala da nadoplatim koju kunu,ovo ostalo je na teret drzave....... probaj otici kod neke druge dr koja zna nesto vise o svom poslu user posted image
e sjetila sam se mast se zove MAXITROL

< Poruku je uredio mala pcelica -- 16.5.2012 11:35:51 >

(Odgovor članu lottta)
Neposredna veza do poruke: 2
16.5.2012 11:43:45   
ilovefake
Na zalost, istina je. Moja mama vec mjesecima prolazi kalvariju s herpesom na ocima. Istina da je virolex jedino kaj joj je stvarno pomoglo. Isli su u Sloveniju po njega, kosta 8,5 eura, kod privatnih ljekarni ne treba recept, a u drzavnoj treba. Mi smo zvali "brdo" ljekarni, ali kod nas ni jedna nema. Ima virolexa al ne za oci, pa pazi da ti negdje krivo ne podvale. Sretno!

(Odgovor članu mala pcelica)
Neposredna veza do poruke: 3
16.5.2012 11:47:24   
lidac0605
Virolex postoji u Hrvatskoj već par GODINA samo u venoznom obliku,koji se daje 3x dnevno u bolnici kod opasnijih bolesti od običnog herpesa.
Druga stvar-Virolex ne liječi virusnu bolest nego samo oslabi djelovanje virusa pa bolest brže prođe,al ak se širi proširit će se unatoč Virolexu.
Treće-ne znam čemu tolka pompa oko običnog herpesa,ne prčkaj po njemu pa ga ne buš raselila dalje po faci jer on se tak obično i prenese,sasušit će se i bez mackanja i panike.Ak baš oćeš,kupi si cinkovu pastu i maži-prije će se sasušit

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"

Neposredna veza do poruke: 4
16.5.2012 13:22:02   
lottta

IZVORNA PORUKA: lidac0605

Virolex postoji u Hrvatskoj već par GODINA samo u venoznom obliku,koji se daje 3x dnevno u bolnici kod opasnijih bolesti od običnog herpesa.
Druga stvar-Virolex ne liječi virusnu bolest nego samo oslabi djelovanje virusa pa bolest brže prođe,al ak se širi proširit će se unatoč Virolexu.
Treće-ne znam čemu tolka pompa oko običnog herpesa,ne prčkaj po njemu pa ga ne buš raselila dalje po faci jer on se tak obično i prenese,sasušit će se i bez mackanja i panike.Ak baš oćeš,kupi si cinkovu pastu i maži-prije će se sasušit

Ne stvaram ja nikakvu painku. Samo sam podijelila svoje iskustvo. Ja jako dobro znam šta je "obični" herpes. I jako dobro znam da nije bezazleno,pogotovo na oku. Ipak su to oči u pitanju.

(Odgovor članu lidac0605)
Neposredna veza do poruke: 5
16.5.2012 14:31:46   
ilovefake
Nikako nije bezazleno, pogotovo ako se ne pocne na vrijeme s dobrom terapijom. Moja mama je nakon mjeseci odlazaka kod specijalisteu njenom gradu, zavrsila u Dubravi, sretna kaj nije ostala bez vida. I nitko joj nije rekal da koristi cinkovu mast. Ako ste strucan medicinski.djelatnik, ne biste trebali davat ovakve savjete.

(Odgovor članu lottta)
Neposredna veza do poruke: 6
16.5.2012 14:46:06   
lidac0605
Kao prvo-o kakvom mi herpesu pričamo-zoster ili simplex?To su 2 različita pojma.Ja sam pretpostavila da je simplex i da je NA oku,znači na koži,a ne U oku.Koža na kojoj je h.simplex se između ostalog moze mazat cinkovom pastom i prije će se mjehurići sasušit.
H.zoster je drugi par rukavica i to o čemu ti pričaš kod svoje mame je vj.bilo to.Ne želim sad rastezat etiologije bolesti,al za obični herpes simplex moj savjet stoji.I da -jesam zdr.radnik,i da-radim sa zar.bolestima već 16 god i znam kaj govorim...vi ste te koje ste veliki dijagnostičari...

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"

(Odgovor članu ilovefake)
Neposredna veza do poruke: 7
16.5.2012 14:50:37   
ilovefake
Nisam davala dijagnozu, vec samo potvrdila da iz maminog iskustva znam da virolexa nema, a ocito dr zna zakaj je zeni preporucila virolex. Odlazim s ove teme, jer ne zelim prepiranje i pametovanje.

(Odgovor članu lidac0605)
Neposredna veza do poruke: 8
16.5.2012 15:01:44   
mala pcelica
sad sam tek skuzila da si napisala da si ZVALA dr,pa ona ti nije vidila oko i dala ti je lijek na nevidjeno...ja bi onda radije otisla da to pregleda nego ovako napamet da mackaš i trackaš po očima...nek ti neko pričuva bebu dok ti odeš kod dr...

(Odgovor članu ilovefake)
Neposredna veza do poruke: 9
16.5.2012 15:10:07   
lottta
Draga Lidac, mislim da nema potrebe za takvim tonom. To što si ti zdrastveni djelatnik ne znači da se možeš sa nama drugima razgovarati svisoka.

Ja sam podjelila svoje iskustvo jer mi se nakon 15 godina borbe sa herpesom ovo prvi puta dogodilo.

Ako ti ne odgovara tema, nemoj u njoj niti sudjelovati. Ovo nije mjesto za prepiranje. user posted image

Neposredna veza do poruke: 10
17.5.2012 14:34:19   
keiko
lottta, i ja u SLO idem kupovati sirup za dijete u Austriju. Pa kad sam več tamo, kupim i za herpes ZOVIRAX, koji je btw. puuuuno bolji od Krkinog Virolexa. NA tvom mjestu bi se zaletila barem do Slo po taj Virolex za oči, terapija traje barem 7-10 dana.

(Odgovor članu lottta)
Neposredna veza do poruke: 11
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!