ganja
|
Pozdrav svima! Prvo tvrda stolica: ...nemam iskustva s AD, ali znam da mame često miješaju prvu i drugu formulu par dana prije nego što potpuno prijeđu na novu, možda bi i to pomoglo, da se polako navikava trbuščić. Što se tiče napinjanja i meni bi prvorođena plakala, ali stolica joj uopće ne bi bila jako tvrda, ali za razliku od one prve - kompaktnija. Ja sam si to objasnila tako da je vjerojatno imala "osjetilni" šok, a tako je vjerojatno i bilo jer je nakon prvih par dana nakon što smo počeli s dohranom (i isto toliko stolica, znači nekih 5-6) prestala plakat, samo bi se malo više zajapurila i obavila bez problema...radilo se samo u prilagodbi i neugodi prilikom nove "vrste" stolice. Nadam se da je i kod tebe, tomato, u tome stvar. A, naravno da treba obraćat pažnju na namirnice koje beba konzumira jer kako brzo ih nešto zatvori, jednako brzo ih neka druga namirnica "odštopa" ...btino je što više tekućine i to bi trebalo biti to. Ja sam svome pokušala jučer dati da pije vodu iz bočice, čisto za probu i na prvu sam bila ful zadovoljna jer mi se činilo da je skužio i da sisa ful...da bih skužila da nije ništa popio nego je dudao kao dudu ...dala sam mu jučer opet rižine, pola doze i pola od toga je pojeo, nekih pola deca. mljackao je i uživao i bunio se kad ne bih dovoljno brzo punu žličicu primicala ustima... danas ću mu dati opet... ruwenzor, ne znam jesam li spominjala posao, ipak sam još na "čekanju"...ali spremni smo za "zamjenu uloga" Što se tiče spavanja, moj NIKAD nije prospavao noć, ali je uletio u super ritam, od nekih 10 navečer do 4 ujutro i taman kad sam se navikla se malko prehladio i opet počeo budit oko 2, a onda barem još jednom do jutra...mah, samo da on meni brzo prizdravi..kapamo mu otopinu od bijelog sljeza i usisavamo i to je to.. Teleća jetrica - nemam pojma, nikad čula! ..moja prvorođena ima 2,5 god - još je nikad nije probala...ja ne jedem meso pa moram priznati da moji doma i nemaju neki dijapazon mesnih jela, mislim jedu ga redovito, ali je to uvijek neka klasika, pureće, pileće, goveđe, teleće, a od svinjskog samo ono suho za u maneštre i to..i jedemo puno ribe.. Ja se osjećam preoporođeno jer sam prije dva tjedna počela trčati! Pokušala sam na neki aerobic, ali mi jedini trening koji je u terminu koji mi odgovara - u 21, nekakav trx koij mi se baš i ne sviđa pa sam se ja vratila svom trčanju ..nije to neko ludo trčanje, ali gledam otići barem svaki drugi dan po nekih 20 min/oko 3 km , a od ožujka krećem s adidasovom školom trčanja - jedva čekam! Sjedenje - moj uglavnom "sjedi" u viperu, (ima 4 mj i 10 dana) a zadnjih par dana ga i u hranilicu znam stavit dok kuham, ali onako sa ful spuštenim naslonom...u krilu mi je uvijek dosta kratko i nikad u sjedećem položaju, uvijek u onom "poč2tnom" kad je kralježnica u položaju luka..ali da se njega pita, on bi već i stajao :D u shantalu/tummy tub za kupanje ga jedva uspijem spustiti koliko ispruži i ukruti nožice. Uglavnom je u baby gymu ili se vrti po kauču koji nam je razvučen konstantno otkad je Tonka napunila nekih 6 mjeseci, znači već 2 godine i kad se družimo/igramo uglavnom to radimo ili hodajući/plešući ili tako da ga zabavljamo dok je u ležećem.. Jedva čekam pregled (za neka dva tjedna) da vidim nove "dimenzije". Bilo mi se jedno vrijeme činilo kao da samo ide u dućžinu, a sad mi se u zadnjih par dana baš "zaokružio".