ganja
|
Jutro, mame! Evo i nas brzinski uz kavicu. I Z je malčice zaštopan, preko dana je skroz ok, ali ga pred jutro, oko 4-5 uvijek malo jače "guši", jutros je čak i povratio, valjda od sekreta koji mu se počeo slijevati iz nosića...inače normalno jede i duda, a bo'me i napreduje, mislim da je već negdje oko sedmice , a za 7 dana će 3 mjeseca tek. :D ...ali i dugačak je.... noćna buđenja su i dalje dva redovita, a po danu još nema ritma osim ovog jutarnjeg spavanja, nekih sat vremena nakon buđenja obično odvali još jedan sat... Postao je apsolutno neodoljiv, nije što je moj jaaako voli biti u baby gymu, mlatara rukama i nogama i sve češće mu pođe od ruke da nešto zgrabi i onda odmah, naravno, vuče prema ustima, počeo si je fiksirati šakice, ali ih još ne kontrolira potpuno, drži je pred očima i promatra, a onda si je u sljedećem trenutku zabije u oko umirem od smijeha...guguće sve u šesnaest, a jučer je čak jednom zabrujao usnicama, ali mu nije uspjelo ponovit ..nego, muči me, počeo je prduckati tako da dobro zasmrdi, a stolicu ima svaka 2-3 dana, istu kao i prije, ništa gušću...to me baš zbunjuje jer ja u svojoj prehrani nisam promijenila ništa, a on još uvijek samo doji i, osim tih plinova, ne pokazuje ni na koji način da mu to rijetko obavljanje nužde smeta...niti je nervozniji, niti napuhaniji, ima isto apetita...bo... ..znam da kažu da dok beba samo doji i ima po jednu stolicu svakih 5-7 dana - a bez subjektivnih simptoma zatvora - da je sve ok...ali ipak bi mi bilo draže da je ta stolica nešto češća... Frendica mi je rekla da je njezinoj prijateljici pedijatrica predložila da počne s nadohranom kad su se bebici isto tako s oko 3,5 - 4 mjeseca prorijedile stolice, jer joj navpodno nije dovoljno samo mlijeko - jeste li ikad čili za neki takav sličan slučaj?...moram priznati da sam protiv nadohrane do 6 mjeseci, ali da mi ovo objašnjenje ima nekakvu logiku...budući da je on stvarno velika beba...mišljenje, molim! ...a i radije bih krenula s nadohranom nego s adaptiranim... Hvala! Što se tiče božićnih poklona ja sam se ove godine bacila na izradu otisaka dlanova/stopala u tijestu i to će, uz neke još sitnice, lijepo obojane/lakirane dobiti sve tetke i nonići i to...i mogu vam reći da super izgledaju...Recept je šalica brašna+šalica soli+ pola do šalice mlake vode - i to je to! Dobro umijesiti, napraviti "polpetice" valičine dlana/stopala djeteta i otisnuti...zatim posložiti na lim i 3 sata sušiti u pećnici na 100 stupnjeva...budući da mi se to činilo puno (skupo) - ja sam pokušala i uspjela osušiti na našoj peći na drva...nakon toga lakirala i flomasterom za cd-e pored dlana napisala ime djeteta i dob..e, da, prije sušenja slamkom izbušila rupice i na kraju provukla rafiju da se može objesiti na zid! Paola, super za donaciju, i ja sam prošle godine nosila, a sad baš slušam za akciju - donacija hrane za beskućnike, mislim da ću to odradit ove godine...moji iz pule obično se uključe u akciju kupovanja poklona za štićenike dječjeg doma... Ruwenzor, super za bazenčić, čujem da je to super za bebe... Jelenko i tina - sretan rođendan u zakašnjenju i tina - baš mi je drago zbog vas