Mmaestral
|
Pepeljuga, lakse mi je kad znam da bude sve u redu poslije, nadam se da ce tako i nama biti. A sto je taj refluks, kako ima veze s bakterijom? To mi je i maminangel spomenula, pa sam trazila i nasla da hrana ide nazad u jednjak iz zeluca, da i je to to? Kako to moze biti povezano s bakterijom? Moram vam se malo pohvaliti, sad sam dojila i poslije je jela samo 40 l dohrane, a prije toga je prosli put bio samo podoj! Mozda se to vama ne cini neki uspjeh, ali s obzirom na to da jaaaako dugo nije uspjela najesti se samo na sisi i da je dohrana bila po 100 i 80 ml, ovo mi se cini kao pozitivan pomak. Prvo se smanjla dohrana kad smo dosli doma sa 100 na 80, pa na 60, pa se sad cini opet smanjila na 40, a i jedan obrok je vec samo sisala, pa sam sretna jer mi se cini da vise ipak sad jede moje mlijeko nego dohranu. Nadam se da ce se jos stvari mijenjati i da ovo nije bila samo iznimka, jer djeca znaju razlicito jesti svaki obrok. Toliko nam se sranja dogodilo da nekako bas ne zeim prestati jos i dojiti. Ovih dana sam vec razmisljala da li to ima smisla kad ne dobiva vise od 40 ml mojeg mlijeka po podoju i samo joj se mijesa pa joj je mozda i zbog toga tesko obradjivati i ima zatvor, ali danas je vec dva puta kakala i lakse joj je, pa ipak nastavljamo s mukama jer ipak vidim da ima neke vajde. Ma, glavno da ona nije gladna... Procitala sam pricu sto se desilo zeni, pedijatar ju je uvjeravao stalno da joj je djetetu dovoljno njeno mlijeko iako je u 2 mjeseca na sisi dobio samo 200gr, a to sto je stalno plakalo dijete je rekao da su grcevi, dok ih na kraju nije pregledao drugi doktor i rekao da je dijete gladno. Mislim, Isuse i Boze, pa valjda je bitnije da dijete dobije dovoljno hrane da moze zivjeti, nego da sisa toliko malo da ne moze ni rasti kako treba. Tu na ringeraji je cura to pisala. Tako da sigurno necu djetetu uskracivati dohranu jer ocito postoji 2,5 posto zena koje jednostavno nemaju dovoljno mlijeka, a ja sam u tom postotku. Rekla mi je i mama da je ona prvo dijete uspjela dojiti samo mjesec dana, drugo 3 mjeseca, a tek trece sve do 3 godine. Coco - nemoj se brinuti, ako su te pregledali ultrazvukom i nasli da je sve u redu, beba je vjerojatno pospana. Od moje prijateljice je tako bilo, nisu bebu mogli probuditi za ctg, govorili u joj da nesto mozda nije u redu i da ne dobiva dovoljno kisika, a bebica se normalno rodila i sad je jedna od najpametnijih curica koje znam. Don/t worry! Ali uvijek napisi s cime se mucis, tu si da ti bude lakse i da imas potporu.
|