Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Odbrojavanje veljača 2013. 19.2.2013 17:53:34
|
|
|
|
Crvena3
|
Planiramo već dugo, ali svaki mjesec se razocaram ali evo, sad sam prvi put primijetila da su mi stidne usne jako potamnile. Ali opet nisu grudi. Znam da je to sve individualno, ali eto.. Stalno trcim na wc vidjet jesam dobila m iako me jajnici puno vise bole nego prije menge.
|
|
|
|
|
RE: Odbrojavanje veljača 2013. 19.2.2013 19:40:38
|
|
|
|
perlica55
|
http://m.njuskalo.hr/medicinska-oprema/lh-trakice-utvrdivanje-ovulacije-oglas-2064624 evo link s kojeg sam naručila LH trakice. Ja sam platila trakicu 4,80 kn, jer gospođa trenutno nije imala jeftinije, a meni se žurilo. Uglavnom jeftinije su puno neko u apoteci gdje paket od 5 trakica košta oko 100 kn. Nadam se da će vam pomoći!! Sretnooo
|
|
|
RE: Odbrojavanje veljača 2013. 19.2.2013 20:53:24
|
|
|
|
tintin
|
Andjela hvala ti draga, ali moj pms je krenija danas
|
|
|
|
|
RE: Odbrojavanje veljača 2013. 19.2.2013 21:18:49
|
|
|
|
winkica
|
drage moje najdraže...čitam vas svaki dan ali nikako da nađem vremena da se javim...sve mi nešto letim amo letim tamo...previše rođendana, krštenja i prigleda tako da sam stalno u pokretu... ovaj mjesec drage moje mislim da opet nije moj sretan mjesec...moja ovulacija se malo igrala skrivača i sva sam puna onih potkožnih prišteva i to po bradi i vratu...očito su mi hormoni skočili do neba i nešto se opet pobrčkalo...ma koma...ne znam što da kažem...ovaj mjesec se uopče nismo trudili i mogu vam reći da smo se puno više i slađe keksali i pokrili skoro pa čitav mjesec- heheheh koja ironija!! Kad smo se trudili nije nam bilo do keksa a sad kad se uopće ne trudimo keksali se ko ludi...hehehehehehehe kakvo je stanje kod vas drage moje??? perlice55 kako si ti?? Pinky milo moje kako se ti osjećaš??
|
|
|
RE: Odbrojavanje veljača 2013. 20.2.2013 10:02:09
|
|
|
|
perlica55
|
Winki draga puno pozdrava ja sam još prehlađena,al nemam više tempicu . Jučer sam opet piškila LH trakicu, i testna crta je bila puno tamnije od kontrolne, tako da mi je jučer tek (13. dc) bila pozitivna trakica. Na žalost ovih dana ništa od keksića, jer imam gripu, a MM dobio gljivice ... Al danas sam bolje, pa možda.... Curke s liste, di ste???
< Poruku je uredio perlica55 -- 20.2.2013 10:04:02 >
|
|
|
RE: Odbrojavanje veljača 2013. 20.2.2013 10:29:22
|
|
|
|
Riza
|
Winky....kak si ti meni?! Kako ide?! pusu veliku ti šaljem!! Ostalim curkama želim svu sreću u iščekivanju i neka vas što više ugleda plusiće na testićima... Pinky draga...kako si? imaš veliki od mene!!
|
|
|
RE: Odbrojavanje veljača 2013. 20.2.2013 10:33:01
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Podsjetnik na našu listu. Trudilice: RIBICA241 - 21.02. FingerJ - 22.02. Crvena3 - 23.02. winkica - 28.02. tintin - 28.02. daxy - 28.02.
|
|
|
RE: Odbrojavanje veljača 2013. 20.2.2013 10:52:03
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Andjela sad kad si spomenula ... i meni je linea negra isto bila potamnila, ali to sam skužila kad sam već bila trudna iako me začudilo jako jer sam mislila da se to tek pojavi kad bude veeeelika trbušina. Draga Crvena, na listi si i očekujemo da ćeš nam se redovito sad javljati. Winki, moja draga Winki, fališ jaaaaaako puno!!!! Ja sam dobro. Danas sam bila na pregledu i iz PHD-a (nalaz kiretiranog tkiva) se ništa ne vidi, a doktor je zaključio da sam zdrava mlada žena te da nakon što dočekam prvu mengu da ponovim briseve i ako su ok da mogu ponovno u akciju. To me jako razveselilo. Iako me nakon pregleda sve nešto peckalo i vjerujem da se candida vratila , a i pitanje je koliko ću čekati na tu prvu mengu, ali opet sam sretna što ne moram čekati 3 ciklusa. Perlice, ti bi odmah u akciju. Baš si napaljenuša. Ma šalim se malo draga moja. Što stvarno misliš riskirati? Draga Riza, pa tebe već jaaaaaako dugo nisam vidjela. Pa gdje si ti nama? Što se kod tebe događa? Fali mi moja stara ekipa (Winkica nam je jedna od rijeđih koja se još uvijek druži s nama na ovoj temi). Šaljem ti puno pusa i zagrljaja. Sviđa mi se tvoja nova slikica.
|
|
|
RE: Odbrojavanje veljača 2013. 20.2.2013 11:06:05
|
|
|
|
perlica55
|
Pinky tako sam se slatko nasmijala sam imala 7. i od tada se nisam keksala Žao mi je što jučer odmah nismo bili u akciji, čim mi je LH bila pozitivna. I zadnji put smo preskočili akciju na dan pozitivne trakice. Svejedno, možda ovaj put upali
|
|
|
RE: Odbrojavanje veljača 2013. 20.2.2013 11:24:07
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Ajooooooj, onda bolje da ti ne spominjem kako dugo ja nisam bila u akciji.
|
|
|
RE: Odbrojavanje veljača 2013. 20.2.2013 13:29:48
|
|
|
|
RIBICA241
|
Vidjet ćemo andjela dal ću popravit išta!! Sumnjam. Nemam simptoma novih osim bolnih cicka
|
|
|
|
|
RE: Odbrojavanje veljača 2013. 20.2.2013 13:40:10
|
|
|
|
*andjela*
|
eee evo i mene polako prebolila glupu danas 2dc malo boli stomak...i MM je raspolozeniji juce se i on razocarao jos mu se i auto nesto pokvarilo..pocela sam da mjerim temp.od jutros i upisujem na fertility f.samo jutros kad sam izmjerila 36,4 zar to nije visoko za ovaj dio ciklusa? ...MM kaze sinoc "znam da moj deda to nije tako radio" a imao desetero djece hahahah ja ga zezala onda nisi na dedu.. pinky dokad trebas cekat pa da krenes u akciju...?posto si rekla da su ti ciklusi na 2-3mjeseca ribice bice dovoljno da se sutra ne javis sa perlice tebe bas zezaju te glupe gljivice,prehlada crvena da ti uz ringeraju bude tintin
|
|
|
[Brisano sporočilo] 20.2.2013 15:14:34
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
|
RE: Odbrojavanje veljača 2013. 20.2.2013 15:50:27
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Ribice kad planiraš raditi testić? Držim fige za veeeeeliki plus! Andjela, draga, nemam ti pojma kad ću ponovno u akciju jer moji ciklusi su najčešće bili svakih 2, 3 mjeseca (zadnjih godinu i pol), ali znalo se desiti i da budu 6 mjeseci (prije par godina) tako je to sve pod velikim upitnikom. Pogotovo jer je sad bila kiretaža nakon koje se većini žena prvi ciklus zna odužiti. Bez brige, javljat ću redovno novosti, a dotle pijem svoje čajeve za koje vjerujem da mi pomažu da dođe O čim prije. Draga Katarina, fališ nam!
|
|
|
RE: Odbrojavanje veljača 2013. 20.2.2013 16:55:17
|
|
|
|
perlica55
|
Andjela BT je bitno mjeriti svako jutro u isto vrijeme, prije nego ustanes iz kreveta. Kod svake žene je drgacije pa je bitno i nekoliko mjeseci mjeriti tempicu da bi skontala ciklus. Obično od do O tempica bude niža (36.2-36.6), da bi dan nakon O skočila i drugi dio ciklusa ostala viša (36.8-37.2). Ako je bebica u pitanju na dan očekivane M tempica ostaje visoka. Ovo pišem iz primjera moje frendica koja mjesecima mjeri BT. Nadam se da će pomoći!!
|
|
|
RE: Odbrojavanje veljača 2013. 20.2.2013 17:44:02
|
|
|
|
*andjela*
|
perlice to sam ja sve shvatila i pogledala par grafikona..u principu u periodu ovulacije bi trebala temp.past i iduci dan porasti negdje sam procitala da se nemora mjeriti za vreme ciklusa tek kad prodje al ja sam vec pocela,pa nema veze Katarina pozz i da se sto prije pridruzis odbrojavanju... Pinky pa bas dugo traju 6 mjeseci?? nakon koliko vremena pokusavanja si uspjela zatrudnit prvi put... dobro si uspjela...trudis se nema sta sad iduci put ce biti treca-sreca
|
|
|
RE: Odbrojavanje veljača 2013. 20.2.2013 19:56:04
|
|
|
|
esperancita
|
Što se tiče BT mene je zadnji ciklus iznenadila, jer mi je kasnila 2 dana, to jutro izmjerim temperaturu, ona porasla, ja sva sretna, i nakon sat-dva dođe.... Ostala sam zbunjena . Uglavnom, danas sam bila na redovnom pregledu kod ginekologa, na žalost nije bila moja doktorica, nego jedan stari doktor. Pregled mi je bio nekako skroz površan, ali uspjela sam dobiti uputnicu za vađenje hormona (FSH E2 LH progesteron i prolaktin)... DR. je rekao da ih vadim skroz na kraju ciklusa . Malo ću prošvrljati po forumima da vidim što mogu očekivati, jer ih nisam nikad vadila. "andjela " žao mi je što je stigla, točno znam kako se osjećaš, ja uglavnom nemam hrabrosti MM odmah reći da sam dobila, žao mi ga je vidjeti tako razočaranog, ali šta je tu je....idemo dalje!!! Ostale cure, koje još čekaju , nadam se a ju nećete dočekati
|
|
|
RE: Odbrojavanje veljača 2013. 20.2.2013 20:15:33
|
|
|
|
perlica55
|
Esperancita ja sam sve te hormone vadila 3-5 dc, osim mislim progesterona koji sam vadila 21. dc. Isto ti provjeri draga. Nadm se da će ti nalazi biti uredni. Katarina draga, jedva čekam da nam dođeš na listu. Češće nam se javljaj!!!!
|
|
|
RE: Odbrojavanje veljača 2013. 20.2.2013 20:20:23
|
|
|
|
angel@
|
Drage moje evo da vam se javim bili smo na pregledu danas.... beba je teška 490 grama i što nas je najviše iznenadilo beba je na uzv 15 dana starija tako da će nam vjerojatno i termin pomicat.... uglavnom beba je zdrava hvala Bogu i sve je u najboljem redu i srce malo kuca veliko....
** 27.11.2010.- najsretniji dan u mom životu-naše vjenčanje **14.9.-mm Danijel-moja ljubav,ponos i najveća podrška **07.6..- stigao nam David mamino i tatino najveće blago :-))) Nebo strpljive voli....
|
|
|
|
|
RE: Odbrojavanje veljača 2013. 20.2.2013 20:45:31
|
|
|
|
esperancita
|
Hvala ti perlice 55, svakako ću provjeriti, ali dao mi je jednu uputnicu i na njoj nabrojao sve hormone, čak je napisao i datum kad da ih vadim.... , i to mi ispadne 19 dc. da li netko zna koliko se plaćaju ti hormoni, da se pripremim???? Jedva čekam odbrojavanje u ožujku, iako mi je MM nešto prehlađen i ima laganu temperaturu, pa ću ga večeras pustiti na miru....
|
|
|
RE: Odbrojavanje veljača 2013. 21.2.2013 7:47:39
|
|
|
|
perlica55
|
Esperancita, ako imaš uputnicu mislim da ne plaćaš ništa. Bar ja nisam platila, doduše ja imam i dopunsko osig. Joj nekako mi se to vađenje 19-og ne sviđa Valjda će se javiti još neko ko je vadio te hormone, pa da vidimo šta će reći. Ti imaš redovite cikluse il? Andel za "velikog" dečka
|
|
|
RE: Odbrojavanje veljača 2013. 21.2.2013 9:45:01
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Draga *andjela* moji policistični jajnici mi rade totalnu zbrku u organizmu i stvarno sam se potrudila u zadnje 2 godine da skužim zašto ih imam jer u nekim slučajevima postoji problem koji stvara te ciste, a može se liječiti - poput problema sa štitnjačom, inzulinom, prolaktinom, nadbubrežnom žlijezdom (što ginići gotovo nikad ne kažu, a pomoglo bi velikom broju žena). Ali to je sve kod mene ok jedino su mi hormoni bili malo nebalansirani. Uz pomoć raznih čajeva (marulja, vrkuta, sladić, zdravac, stolisnik, nevenov cvijet) uspjela sam ih gotovo sve uravnotežiti, ali su mi još uvijek LH i FSH (dva najvažnija hormona za sazrijevanje jajne stanice i pucanje folikula) u krivom omjeru - znači u granicama normale, ali mi je LH povišen naspram FSH, a do O treba biti obrnuto. Prije nego sam pila sve te čajeve ciklusi su mi se kretali od 45 do 180 dana i nikad nisam mogla znati kad će biti sljedeća, a s čajevima se to malo ustabililo pa su mi ciklusi od 55 do 95 dana. Radimo na bebi od 9. mjeseca 2011. g., pa je sljedeći pokušaj bio u 11.mj. 2011., pa nisam imala mengu do 3. mjeseca 2012. pa nisam dugo otkrivala O te sam otišla kod jednog privatnika koji mi je dao Dabroston da dobim mengu koja je stigla negdje u 5. mjesecu i nakon toga sam popila jednu turu Klomifena i ipak dobila mengu u 6. mj. U 8. mj. 2012. sam dobila plusić, ali sam 4 dana nakon prokrvarila (biokemijska). Poslije toga sam radila briseve i otkrila candidu koju sam trebala liječiti pa sam O u 10. mjesecu morala preskočiti. I zadnja O je bila početkom 12. mjeseca kad sam ostala trudna, ali je završilo ovako kako je završilo. Zaključak: u 1,5 g. imala sam 7 ciklusa (jedan bez O na Dabrostonu i jedan s preskočenim O) i uspjelo nam je 2 puta da zatrudnimo, ali ne i da zadržimo mrvice. Za određivanje O pratim BT, LH trakice, iscjedak i kod mene najvažniji pokazatelj: bolne sise. Te pravimo pauze između akcija svaka 2 dana oko O s tim da smo definitivno aktivni na dane pozitivnih LH trakica i nakon akcije pravim svijeću u krevetu i ne ustajem do jutra iz kreveta. I to očito pali. Uh, što sam se raspisala. Ali sada barem novije cure znaju moju priču. Draga esperancita, ovi hormoni se svi osim progesterona vade 3-5 dc jedino se progesteron vadi na 21. dc, ali ako ih imaš sve na 1 uputnici onda se i progesteron vadi 3-5 dc. Jedino ako se sumnja na smanjeni progesteron onda će te posebno slati da vadiš samo progesteron na 21. dc. Preko uputnice ne plaćaš ništa. Angel@, draga, bravo za tvoju mrvicu! Javljaj nam i ubuduće kako napreduje.
|
|
|
RE: Odbrojavanje veljača 2013. 21.2.2013 10:16:33
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Winkice moja draga SRETAN ROĐENDAN!!!! Želim da ti se ostvare sve tvoje želje, a ja ti od srca najviše želim puno zdravlja i malog popišanca/popišanku! i jedna posebna torta samo za tebe
|
|
|
RE: Odbrojavanje veljača 2013. 21.2.2013 10:51:08
|
|
|
|
perlica55
|
Winkice naša draga, sve nnaaaajjjjj za ročkasss, od srca ti želim za dar!!!! SRETNOOOO
|
|
|
RE: Odbrojavanje veljača 2013. 21.2.2013 11:17:26
|
|
|
|
tintin
|
Winkice Sretan rodjendan, sve najbolje ti zelim i da sto prije ugledas
|
|
|
|
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!