|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Do kad dojenje?
4.5.2012 17:31:48   
spongebob
do kad su vaši bebači dojili? moja curica ima 7,5 mjeseci i više joj se uopće ne da dojiti, po danu nikako, jedino cica ujutro kad se probudi i navečer prije spavanja/za uspavljivanje... s time da jutarnji podoj traje par minuta.... ne znam jel joj to može bit dovoljno mlijeka? user posted image

< Poruku je uredio Zvonki -- 5.5.2012 22:22:19 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: do kad dojenje?
4.5.2012 19:01:02   
pincirotvajler
do 21mj 5podoja u danu,tak da se nisam brinula jel to dost mlijeka

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu spongebob)
Neposredna veza do poruke: 2
4.5.2012 19:12:27   
spongebob
do 21 mj? dobra si...user posted image mojoj se već sad ne da...

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 3
4.5.2012 21:07:11   
cuba
7 mjeseci sam dojilauser posted image
Malo prije navršenih 6mj smo krenuli sa dohranom (voćne kašice) i kako bi jedan obrok dojenja zamijenili sa kašicom tako je mlijeka pomalo nestajalo. Kroz mjesec dana ga je nestalo u potpunosti, još se dala navući koja kap ali svakako nedovoljno za podoj.
Onda smo prešli na bočicu Hippa do godine dana, poslije toga na kravlje mlijeko.

A da joj probaš dati bočicu kad već odbija ciku? Ne vjerujem da joj je mlijeka dosta, možda jednostavno više ne želi dojiti. Jesi joj uvela dohranu?

Roko i Dino user posted image

Neposredna veza do poruke: 4
4.5.2012 22:59:18   
mamacita
1. - 8 mj.
2. - 3 mj.
3. - 14 mj.
4. - 16 mj.

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 5
4.5.2012 23:12:11   
mala pcelica
ja sam 10,5 mjeseci al bila sam primorana da prestanem dojiti zbog nekih tableta,al u svakom slučaju do godine dana mi je ok da djete doji,sve preko toga mislim da nema potrebe,a i ona ako ti nece vise nemoj je forsirati i to sto je dojila je sasvim solidno, ako ona ne osjeca vise potrebu da doji znaci da mozes preci na ad mlijeko i sve 5 ...njoj dosta user posted image

(Odgovor članu mamacita)
Neposredna veza do poruke: 6
5.5.2012 0:18:18   
bubaMaja
mi smo do 7 mjeseci... kako smo uvodili obroke (od 5. mjeseci) tako je smanjivala cicanje, na kraju sama odustala i cica više ni kap nije dala ))))

Blagoslovljeni najljepšom zvjezdicom s neba - došla nam je naša Stella 6.2.2011.

(Odgovor članu mala pcelica)
Neposredna veza do poruke: 7
5.5.2012 8:04:43   
ucitelj

IZVORNA PORUKA: spongebob

do kad su vaši bebači dojili? moja curica ima 7,5 mjeseci i više joj se uopće ne da dojiti, po danu nikako, jedino cica ujutro kad se probudi i navečer prije spavanja/za uspavljivanje... s time da jutarnji podoj traje par minuta.... ne znam jel joj to može bit dovoljno mlijeka? user posted image

i moj decko ima puni 9 mj i nekad malo prosmrlja i nece i nece livu cicu nekako a desnu ni primiriast (tako je i od rodjena vise volio jer na desnoj manja bradavica) sad nece nikako i ako ga ostavim bez veccere radije zaspe nego doji pa sad i ja odustajem dajem mu tetrapak mlijeko i lino i pase mu tako d jede covik skoro sve i valjda mu ne treba bolje i to nego da me grize

<3 Moj anđeo Mihael dosao na svijet 31.07.2011.

Neposredna veza do poruke: 8
5.5.2012 8:18:58   
spongebob
ima dohranu, naravno, i jako voli jesti žlicom, baš je postala ždero user posted image ...ujutro cica, pa oko 11 voće, oko 14 papa ručak ( meso, povrće....)-taj ručak sam joj morala uvesti "konkretan" jer nije htjela ni prismrdit sisi, a bila je gladna, kad je vidla nas da jedemo gledala je prema žlici i sva se tresla od uzbuđenja i zijevala user posted image , i popapa stvarno dosta; nekad joj poslije ručka uspijem uvalit sisu, al to je ful kratko, tek da se valjda utaži žeđ; za večeru papa neku žitaricu+Nan ( probala sam s izdojenim raditi al mi to nikako nije uspjevalo, nije se ništa htjelo zgusnuti, a i trebalo bi mi pola dana da izdojim bar 100 mL) i prije spavanja sisa....
čini mi se da je to malo mlijeka, al kako ona jako puno piša, ne znam više ni sama...
nekako mi i žao ako to bude put k prestanku dojenja, ali s druge strane, ionako ću morat prestat kad počnem raditi, pa valjda bolje postepeno nego da je na silu odvikavam...user posted image

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 9
5.5.2012 9:42:59   
ucitelj
iskreno vecina kaze da je lakse odvojiti dok je manje ja bi volila da je jos aktivno dojenje ali neka i ljeto je i lakse ce prihvatit odlazak na posao (nazalost) skroz su slicni klinci i mj je bio takav i sad nece nikako vjerojatno im je dosta ili su skontali da na bocu ide lakse user posted image user posted image user posted image user posted image dok god papaju nista im a mlijeko bitno da ima bar 2 obroka ima i urugim stvarima mlika pa ubaci jogurte sireve mlade i tako to nek samo papa cura lijepouser posted image

Neposredna veza do poruke: 10
5.5.2012 12:06:28   
spongebob
e da, bočicu neće, primadona user posted image , grize tu dudu i igra se s njom, ali neće papati iz bočice, pa ni one s kljunom...hm...

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 11
5.5.2012 12:58:42   
ucitelj
hoce hoce kad dobro ogladne ili lino na gusto pa na kasiku jojuser posted image daj

Neposredna veza do poruke: 12
5.5.2012 22:12:42   
larousse
Mi smo na 8ipo mj. i zadnjih 10-15 dana na jednom podoju u danu (i to čisto maženje) i 2-3 po noći (uspavljivanje). Meni nije mrsko, radije da se ostavimo dojenja prije odlaska na posao. A ni moj neće na bocu pa me izludi svako jutro 200ml mlijeka na žlicu davat. Bocu nikad nije htio, nije naučio pit iz nje, jer smo dojili od starta, a nikakvu drugu tekućinu dugo nismo uzimali, pa sad sve fino pijemo iz šalice ili na žlicu. Čula sam jednom u brdu onih izjava naših starih majki i baka da je optimalno da beba doji koliko je bila u pupi, ne znam ne znam,...

20.08. naša srećica

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 13
6.5.2012 13:01:03   
spongebob
moja je, šta je najbolje, prvih mjesec dana bila i na prsima i na bočici ( jer smo se mučile s dojenjem i trebalo je toliko da to krene kako spada), i uredno je iz bočice pila, a sad više frajla ne zna, ili se pravi luda user posted image ; jedino ne znam, ako stvarno prestane dojiti i mlijeka nestane skroz, kako ću je uspavat navečer, obzirom da se uspavljuje na sisi.... user posted image

(Odgovor članu larousse)
Neposredna veza do poruke: 14
6.5.2012 14:21:07   
ucitelj
ja sam to rijesila tako sto ga najedem malo ranije i onda se uspava sam i samo legnemoali on mi sad drzi rukcu uvijek pod vratom ili na prsima al zaspe nije stvarao problem kad se izmori samo se izgasiuser posted image

Neposredna veza do poruke: 15
6.5.2012 15:13:36   
Gardenija
pa nemoj se mučiti, ak nema nema. ionako svi stručnjaci kažu da je djetetu potrebno obavezno dojenje do 6 mjeseci, a kasnije je na tebi. ja neću duže od 6 isto zbog posla, a izdajam se i još imam mlijeka, još mu mlijeko treba jer ima samo 3 mjeseca.

jedno čudno pitanje koje neznam gdje da postavim: kad nestane mlijeka jel se cike smanje? user posted image

2. veljača

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 16
6.5.2012 15:16:40   
larousse
E to s uspavljivanjem i mene muči. Nije mi problem ni dnevno spavanje ni ono večernje jer od početka se sam uspava, nego noć, kad se javi, samo ga uštekam, on uzme 2-3 guca i nastavi spavat pa nakon tri sata opet. Sinoć sam mu s namjerom nudila samo praznu siku, ali pajdo neće pa neće. Uru vrmena je on plaka, dok ja naravno nisam popustila i dala punu siku. Tako da mislim da ćemo oplakat dobro kad sike ugase proizvodnju.
A dobro, fala Bogu, ni prvi ni zadnji...user posted image

20.08. naša srećica

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 17
6.5.2012 20:52:38   
ruwenzor

IZVORNA PORUKA: Gardenija
jedno čudno pitanje koje neznam gdje da postavim: kad nestane mlijeka jel se cike smanje? user posted image

nije čudno pitanje, mislim da su se sve dojilje to pitale bar jednom user posted image
meni su prvih 6 mj bile morbidno velike, prepune, nisam mogla ležati ni na boku, na najmanji pritisak bi procurila, a sve majce uske uske, koma... kad je počela dohrana su se počele normalizirati, od 9 mj kad ih isprazni su otprilike ko prije trudnoće, kad su pune naravno malo veće, al mogu spavati na trbuhuuser posted image makar još ne mogu zakopčati gumbe na košulji user posted image sad ima skoro godinu dana i lagano budemo prestale s cicanjem i nadam se da će se vratiti na staru veličinu što prije

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

(Odgovor članu Gardenija)
Neposredna veza do poruke: 18
6.5.2012 20:56:03   
pincirotvajler
gardenija,cice se smanje upola user posted image
kad sam rodila bile su 8ica,s vremenom su došle na 6icu,i sad 4orka otkako ne cica
prije user posted image bila 5ica,nadam se da bude opetuser posted image

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 19
6.5.2012 22:08:06   
lilia
Ja sam se izdajala do 7 i pol mjeseci, mislim da je najbolje dojiti 6 mjeseci i naravno duže ako ide, ako ne ide, ne ide. Ništa strašno jer najvažnije su dobili...

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 20
7.5.2012 7:53:18   
spongebob
pa da, objektivno je poželjno dojiti 6 mjeseci, sve iznad toga je manje važno...
imam i ja jedno pitanjce glede sisa poslije- jel se one izjednače veličinom? user posted image jer, kako moja gospođa nije nikad baš htjela papati iz lijeve, desna mi je dosta veća, naravno...

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 21
7.5.2012 7:57:09   
ucitelj
nezz ja sam cula da ima kod zena da ostanu cice nejednake a i kod mene hoce livu nece desnu ko da iz jedne tece cokoladno kaze moj muz
e sad mu obe nudim po 5min tj kad hoce da doji pa se nadam da nece bas oku bit vidljiva asimettrija a i svakako smo asimetricni user posted image

Neposredna veza do poruke: 22
7.5.2012 8:20:54   
pincirotvajler
meni su se izjednačile da,kad sam prestala dojiti,sad su obje iste viseće suhe smokve user posted image

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 23
7.5.2012 8:30:11   
četvrtabeba
Pozdrav, ja sam rodila troje djece i nakon svakog djeteta su mi bile sve manje i manje tako da sad skoro nemam ništa user posted image a ostalesu simetrične.

Imam jedno pitanje za vas mame koje doje više mjeseci...
sad sam trudna sa četvrtim djetetom i htjela bih što duže dojiti pa me zanima imate li mi dati kakav savjet jer sa ovo troje sam se jako trudila i jela sve kako treba i dobila nekoliko kg poslije poroda umjesto da ih skidam ali dulje od tri mjeseca nikako nije išlo...
molim pomoć

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 24
7.5.2012 9:02:07   
ucitelj

IZVORNA PORUKA: četvrtabeba

Pozdrav, ja sam rodila troje djece i nakon svakog djeteta su mi bile sve manje i manje tako da sad skoro nemam ništa user posted image a ostalesu simetrične.

bas nas utjesiuser posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu četvrtabeba)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!