|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Proljev kod djece
11.12.2008 21:57:23   
anne
Petra zna dobiti proljev. Savjet naše pedijatrice je davati samo kuhano, ništa slatko i ništa mliječno. Ovo zadnje jedva izguramo jer Petra pije puno mlijeka i sira i jogurta.
Kako vi pomognete dječici?

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Proljev kod djece
12.12.2008 7:43:43   
ninolina
Baš sam jučer rekla na bircu. Kod mene su u frižderu uvijek ampule za proljev i hvala bogu 2 dana i gotovo nema ga više. A djeca jedu sve

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu anne)
Neposredna veza do poruke: 2
12.12.2008 7:49:01   
ZVRK
možete dati i malo čok za kuhanje ako žele slatko

mi nismo imali jaaaaaaaako dugo proljev.od kada je bez pelena.
a nama riža najviše pomogne jer je obožava pa nije frka

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

(Odgovor članu anne)
Neposredna veza do poruke: 3
12.12.2008 7:52:24   
tiha
skuham gunjin caj od suhog lisca i da vidis nema proljeva za 2-3 sata  i super je

``````sitna i dinamitna :) :)´´´´´´

Denissa 19.06.2004.
Mia 09.11.2007.

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 4
12.12.2008 7:54:27   
ZVRK
kakav ti je to čajuser posted image

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.

(Odgovor članu tiha)
Neposredna veza do poruke: 5
12.12.2008 15:02:02   
lelo
Ja dam Leonu od milupe hranu protiv proljeva.Nije loša a preporuča se i za odrasle.

Leon 19.04.2007

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 6
15.12.2008 23:34:58   
Zvezdica
Copy - paste ću vam samo jedan post, a detaljnije vidite OVDE KLIK

Palo mi je na pamet da ispišem jelovnik.
Naime, sme da se jede: pirinač (sačuvati i pirinčanu vodu), bareni krompir i barena šargarepa (sme da se posoli), banana, jabuka, čokolada za kuvanje, posni keks (ja sam uzimala Zlatni pek), slane perece iz pekare, bobi štapići.

Ovako sam ja to radila:
doručak: pola doze adaptiranog mleka protiv proliva (napravljeno kao kašica) + malo pirinča.
užina: kuvana jabuka, mleveni keks, pirinač (izmiksirano)
ručak: bareni krompir (ugnječen viljuškom uz pomoć pirinčane vode-nastaje "pire krompir") i barena šargarepa
užina: banana
večera: pola doze adaptiranog mleka protiv proliva (napravljeno kao kašica), pomešano sa prethodno izmiksiranom bananom sa pirinčanom vodom i pirinčem.

usput: čokolada za kuvanje, bobi štapići, pereca

Bitno je ne terati dete da jede mnogo od jednom, bolje više puta po malo.

tečnost:
- voda
- sok: u flašicu od 250ml sipam: 50ml soka od jabuke, 30ml pirinčane vode, 10ml Smecta-e (ispod ću napisati šta je) i ostalo voda.

Od "lekova" (to nisu lekovi nego bakterije koje regulišu crevnu floru) je uzimao:
- Flonivin kapsule 3x1 (deca)
- Smecta (to su neki minerali... pošto je dr rekla da Luka nema težak slučaj, pili smo na njenu preporuku 1 kesicu dnevno; u uputstvu piše od 2-5god 2-3 kesice dnevno; pije se max 3 dana)
- HIPP sok od šargarepe sa orosalom (ubacivala sam ga u sokić ili u kašasto jelo uz ono adaptirano mleko, ali svega jedan dan)

Kada mu se stolica normalizovala (još uvek je pio Flonivin-rekla je dr još 3 dana nakon što stolica postane normalna), počela sam polagano da ga vraćam na normalnu hranu. Dr je rekla da prvo uvedem jogurt i vidim kako će reagovati. Ako sve bude ok, da uvedem bareno meso. I tako lagano sam ustvari vratila svu hranu u tih 3 dana dok je još pio preventivno lekove. Sve je bilo super. I ukinem lekove (posle skoro 2 nedelje) i on sledeći dan ujutro kaki tečno. Tuga me uhvatila. Dala sam mu ProbioKid Immuno, i sledeću stolicu je imao tek sledeći dan-normalnu. Verovatno je ona tečna bila reakcija na ukidanje lekova i normalnu ishranu. Ipak, odlučila sam da mu 5 dana dajem ProbioKid Immuno, ne može mu štetiti jer piše da se preporučuje da deca 1-om mesečno popiju po pakovanje koje sadrži 10 kesica.

NADAM SE DA VAM OVO NEĆE TREBATI!

(Odgovor članu lelo)
Neposredna veza do poruke: 7
16.12.2008 0:10:18   
tiha
IZVORNA PORUKA: ZVRK

kakav ti je to čajuser posted image

neznam jer znas sto je dunja ili gunja kako se kod vas kaze....ono sto se stavlja na ormar ima ljep miris e lisce od toga malo ga osusis i skuhas caj i to ti bude crvenkasti caj a super je

Denissa 19.06.2004.
Mia 09.11.2007.

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 8
16.12.2008 14:29:27   
spužvasta
tiha a di kupiš dunjin čaj? pretpostavljam da nije u vrečicama nego u rinfuzi (granulama)....?

SVEN - 22.09.2008.
ZUBATI MOJ MALI.....

(Odgovor članu tiha)
Neposredna veza do poruke: 9
17.12.2008 11:02:19   
dadls
Ja svojoj malenoj davala ORS od hippa,
kuhanu mrkvu, prepečenac, rižu i čaj od šipka(ne iz vrećice,tj.ne instant).

L. 16.12. 2006.
A. 06.05. 2013

(Odgovor članu spužvasta)
Neposredna veza do poruke: 10
31.12.2008 22:35:52   
anne
IZVORNA PORUKA: ninolina

Baš sam jučer rekla na bircu. Kod mene su u frižderu uvijek ampule za proljev i hvala bogu 2 dana i gotovo nema ga više. A djeca jedu sve

Koje ampule?

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 11
31.12.2008 22:43:23   
tiha
IZVORNA PORUKA: spužvasta

tiha a di kupiš dunjin čaj? pretpostavljam da nije u vrečicama nego u rinfuzi (granulama)....?

uberes list i malo posusis u pecnici i skuhas caj

Denissa 19.06.2004.
Mia 09.11.2007.

Neposredna veza do poruke: 12
31.12.2008 23:14:12   
spužvasta
IZVORNA PORUKA: tiha

A joooj Tiha kaj ti misliš da u sred Zagreba rastu dunje???? user posted image user posted image user posted image user posted image Nemam ja to di UBRAT-eventualno kupit....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

SVEN - 22.09.2008.
ZUBATI MOJ MALI.....

(Odgovor članu tiha)
Neposredna veza do poruke: 13
14.9.2009 8:54:50   
ŠNJAVI
ej,ženice moje bok . Imam curicu 4 god i u subotu je nešto kao povračala i  jednom tek popodne imala proljev i trbuh je bolio cijeli dan ,kao neki grčevi . U ned. cijeli dan ništa, tek naveče je opet zaboli trbuh i to nakon dva griza sendvića od salame . Jutros sam joj dala jesti jer me tražila...... neznam šta da radim ,šta bi to moglo biti, da li da je držim na nekoj djeti. a opet mi je žao. molim vas ,pomoć  molim.......user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 14
14.9.2009 8:58:57   
ZVRK
DRAGA MOJA SENDVIĆ OD SALAME nije baš na ''bolesni''želudacuser posted image
dijeta je potrebna ali može kuhano jesti i manje količine,štapići,dvoper pomažu.....
barem 1-2dana

zvrkić došao 17.06.2005.

(Odgovor članu ŠNJAVI)
Neposredna veza do poruke: 15
   [Obrisani korisnik]
14.9.2009 8:59:08   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu ŠNJAVI)
  Neposredna veza do poruke: 16
14.9.2009 9:06:12   
Lady3
Ja koristim kapsule PROLIFE ima ih u ljekarni..ako je dijete manje dam pola te ampule koju otvoriš u malo vode da se popije ili zgnječiš taj prašak u malo bananeZa veće dijete dam cijelu ampulu....nama uvijek zaustavi proljev.A kapsule su odlične jer su na prirodnoj bazi i nisu nimalo štetne.user posted image .

Šta je sreća?Znati što se
hoće i to strastveno željeti:)

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 17
14.9.2009 9:09:25   
mami 36
Za proljev prekuhamo čaj od kamilice,naribana jabuka da potamni,banana i čok. za kuhanje.Ovo zadnje odmah popravi stvar u svakom pogledu jer ju i inače moram sakrivati,to je NAJBOLJA čokolada na svijetu user posted image  pa ti peci kolače ak imaš s čimeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 18
14.9.2009 9:13:13   
ZVRK
lady,cvrči i cure koje koriste pro life ampule.
imate i pro life ''bomboni''(dražeje)koje djete pogrize kao bombon,pa je lakše nego sa ampulama i ''uguravanju''u usta.
sve je isto u sastavu samo po meni jednostavnije.
samo to nije za male bebice nego za one koji već grizu stvari tipa bombon,meso.....

zvrkić došao 17.06.2005.

(Odgovor članu Lady3)
Neposredna veza do poruke: 19
   [Obrisani korisnik]
14.9.2009 9:15:00   
Brisani uporabnik

(Odgovor članu ZVRK)
  Neposredna veza do poruke: 20
14.9.2009 9:16:39   
Lady3
Meni su ampule zakon a što je najvažnije moj mali ih voli,rastopim mu ih u vodi i pije ko luduser posted image user posted image user posted image toliko da cvili za još...

Šta je sreća?Znati što se
hoće i to strastveno željeti:)

Neposredna veza do poruke: 21
14.9.2009 9:17:24   
FIONA
IZVORNA PORUKA: tiha

ja upravo trčim do suseda i da mu obrstim dunju ali lišće, ne plod....hiihihiihihihh....hvala Tiha na ovom....user posted image

"Dječji život je poput komada papira na koji svako ostavlja bilješku."

(Odgovor članu tiha)
Neposredna veza do poruke: 22
14.9.2009 9:18:07   
ZVRK
cvrči ali to nije tableta to je BOMBON
nama tako prošlo bez problemauser posted image ,a i ukusno je baš ko bombonuser posted image

zvrkić došao 17.06.2005.

Neposredna veza do poruke: 23
   [Obrisani korisnik]
14.9.2009 9:20:07   
Brisani uporabnik

(Odgovor članu ZVRK)
  Neposredna veza do poruke: 24
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!