|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4] 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Epiduralna-da ili ne?
3.9.2010 9:09:06   
pakić
Od svih odgovora, malo ih je protiv epiduralne... ja ću im se pridružiti. Imala sam 2 prirodna poroda, jedan je trajao 7 sati, drugi dva sata. oba su bila bolna, neugodna, ali nisam ni pomišljala na epi.I ja sam stalno ispitivala o trudovima, kako to boli, šta je najgore. A kad sam dibila trudove, bila sam smirena, osluškivala sam svoje tijelo, prodisala trudove, slušala babice... Uglavnom, znala sam da ću preživjeti, kao i sve žene prije mene. U sobi sa mnom bila je žena koja je rodila na epi, mučila se 12 sati, i kad je epi prestala djelovati, ona je rodila, onda još 24 sata na stolu bila jer joj nije bilo dobro, nije se nikako oporavljala, teško joj se vratio osjet u noge... Iskreno, da opet idem roditi, mene bi više bilo strah epiduralne nego poroda. Sretno

Patrik i Kiki, moja dva sunca

(Odgovor članu Leluška)
Neposredna veza do poruke: 76
3.9.2010 9:17:47   
Anoniman
Ja sam rodila s epiduralnom.
Nije me nitko pitao želim li ju ili ne. Samo su došli i rekli: dat ćemo vem epi. jer vi se ne otvarate, to je jedini način. Naravno da sam prije toga bila zdripana do ludila. Pošto je beba već bila u kritičnom stanju, ništa mi nije bilo važno osim da iziđe van već jednom. Sva sreća da je bio neki mudar anesteziolog koji je pogodio od prve, a to nije bilo lako, budući da mi ja pauza između trudova bila 15 sekundi, a ja sam bila ogromna. Nije lako bradu na prsa u tim bolovima i s takvom tjelesnom masom. Kad su mi to dali, osjećala sam se ko u raju. Kad je trebalo tiskat, nisam imala nagon, nego sam njih slušala kad moram. To je malo neprirodno jer zaista tiskaš na slijepo. Ne znam jesam li osjetila sam izgon jer su moje dijete izvukli na vakuum i u tom trenutku nisam osjećala ništa, nego sam se samo molila da mali preživi.

E sad epi da ili ne? U mom slučaju je vjerojatno spasila dijete, ali nije me poštedila svih bolova jer do trenutka šivanja je bila skroz popustila, a ja imam 30 i nešto šavova. I da, još uvijek mi se vidi na leđima gdje su me upiknuli, ali nisam imala nikakvih posljedica jer sam mogla i piškiti isti dan (kažu da je to često problem). Malo sam se tresla, ali zaista malo, ali ja sam mislila da je to od iscrpljenosti.

a za drugi put? Nikakav prirodan porod, nikakva epiduralna, samo carski.

(Odgovor članu pakić)
  Neposredna veza do poruke: 77
3.9.2010 9:32:49   
lidac0605
Rodila sam 1.na hitan carski pod općom anestezijom i još 3xvaginalno-osobno,svaki put me bilo strah ponovnog carskog jer ne bi to više voljela doživjet,a epiduralna mi nije bila ni na kraj pameti jer,makar sam medicinar,si ne mogu zamislit da me neko bode u kičmu-mene bi trebali prvo zdrogirat da bi mi to radili hahaha.No šalu na stranu,ja ne bi nikad jer kao prvo imam sreće da imam lake porode koji su brzo gotovi,no sad kad sam bila u 6.mj u rodilištu je sa mnom bila cura koja je bila u trudovima u boxu 22 SATA!!Naravno da je dobila epi...mislim da bi svaka tražila u toj situaciji...

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 78
3.9.2010 9:46:53   
Točkica28
meni se blizi porod ali ja bi nekako da sve ide prirodno...

Točka do točke točkica...
11.10.2010.Šimac <3, 17.1.2013. Mini Šimac <3
Naše sve <3 <3

(Odgovor članu lidac0605)
Neposredna veza do poruke: 79
17.9.2010 14:00:33   
Bablica
čitam malo o epiduralnoj jer me porod uskoro čeka i po vašim objašnjenjima (ako sam dobro shvatila) to je lokalna anestezija gdje ti utrne od trbuha/kukova na dolje. Nešto slično (možda netko zna) se dobije kada se ide na artroskopiju koljena?!user posted image user posted image user posted image user posted image  Bar sam ja to tako shvatila i mene su od te inekcije (za artroskopiju) cijeli dan križa rasturala i nisam se smjela ustat cijeli dan!
Ima li to ikakve sličnosti s epiduralnom?
Ja sam si nekako zamislila da ja to nebi ... da će meni porod brzo proć pa mi kao epi ni ne treba! user posted image user posted image user posted image

Korina 28.10.2010 naš najljepši anđelić

"Život nagrađuje one koji ustraju"

Karlo 10.04.2012

(Odgovor članu Točkica28)
Neposredna veza do poruke: 80
17.9.2010 14:07:37   
lilia
Ako ti je pukla plodna voda, ne otvaraš se i nemaš svoje trudove, daju ti drip, ne otvaraš se pa ga pojačavaju, ti već doslovno umireš od bolova, tada ti ponude tu epiduralnu i ti više ne osjećaš bolove, tiskaš kako ti kažu, napamet jer te ništa ne tjera. Puno žena je spasila od užasnih bolova.

Ako je sama tražiš jer misliš da će biti lakše a oni procijene da se još ne "mučiš dovoljno jako" neće ti je dat, potencirat će prirodno.

I da, utrne ti sve dolje kao na operaciji koljena.

Imamo u utorak ta predavanja kod dr. Sindika, tzv. bezbolni porod.

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu Bablica)
Neposredna veza do poruke: 81
17.9.2010 14:15:28   
Bablica
Vidim da je predavanje, ali ovako brže saznam odgovor!user posted image   A i nekako više vjerujem praksi nego teoriji ...
Sad kad znam kako to izgleda nije mi baš privlačna epi ... jedino ako ne bude toooooliko bolilo e onda ću vrištat da mi ju daju! user posted image user posted image user posted image user posted image

IZVORNA PORUKA: lilia

Ako ti je pukla plodna voda, ne otvaraš se i nemaš svoje trudove, daju ti drip, ne otvaraš se pa ga pojačavaju, ti već doslovno umireš od bolova, tada ti ponude tu epiduralnu i ti više ne osjećaš bolove, tiskaš kako ti kažu, napamet jer te ništa ne tjera. Puno žena je spasila od užasnih bolova.

Ako je sama tražiš jer misliš da će biti lakše a oni procijene da se još ne "mučiš dovoljno jako" neće ti je dat, potencirat će prirodno.

Imamo u utorak ta predavanja kod dr. Sindika, tzv. bezbolni porod.

Korina 28.10.2010 naš najljepši anđelić

"Život nagrađuje one koji ustraju"

Karlo 10.04.2012

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 82
20.10.2010 8:08:16   
INES88
NA PRVOM PORODU SAM IMALA EPIDURALNU ,  I BILO MI JE SUPER, ISKRENO  BILO MI JE ŽAO DRUGIH ŽENA KOJE SU SE NAMUČILE,ZAŠTO SE PATITI KAD NETREBA MUČIT SVOJE TJELO! NADAM SE DA ĆE MI SAD U DRUGOJ TRUDNOĆI SVE BIT OK,A JA ĆU OPET TRAŽIT EPIDURALNU! JEDVA ČEKAM SVOJU DRUGU user posted image ...

(Odgovor članu enana)
Neposredna veza do poruke: 83
20.10.2010 8:48:40   
njanja
IZVORNA PORUKA: lilia

Kod epiduralne nema toga da utrne kao kod operacije koljena-to je spinalna analgezija koju sam ja imala za vrijeme carskog reza. Dakle, bila sma nepokrentan od struka nadolje... Kod Epiduralne, da cijev koja se provlači ide dalje (u kralježnicu) do nekog živca koji mozgu šalje informaciju da te ne boli (zato kažu da je rizičnija od spinalne jer prolazi dalje)....Uglavnom, žene se pokretne, ali ne osjete bol. Prijateljica je imala carski pod epiduralnom i ona kaže da je osjetila svaki pokret dom su vadili bebu, ali NIJE OSJETILA BOL, a ja recimo sa spinalnom nisam osjetila ništa.... Dakle, to je razlika....

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 84
20.10.2010 10:09:21   
Fever
neznan ja bi iskreno...al me straše da čim moraš potpisat da to nije dobro i da mozes ostat nepokretna posli pa sad...hm...user posted image

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 85
20.10.2010 10:17:40   
ninolina
IZVORNA PORUKA: Fever

neznan ja bi iskreno...al me straše da čim moraš potpisat da to nije dobro i da mozes ostat nepokretna posli pa sad...hm...user posted image

meni su je davali na prvom porodu...ali nisu mogli do kraja jer su mi kanali bili zaštopani i kako su oni gurkali onu cjevčicu tako je meni živac u nogi skakao...smješno sada zvući ali me baš bilo strah....poslije više nisam ni razmišljala o njojuser posted image

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu Fever)
Neposredna veza do poruke: 86
20.10.2010 10:56:29   
lilia
Hvala Njanja na info, to baš nisam znala.user posted image

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 87
20.10.2010 11:27:14   
ZVRK

IZVORNA PORUKA: Fever

...al me straše da čim moraš potpisat da to nije dobro i da mozes ostat nepokretna posli pa sad...hm...user posted image

za bilo koju operaciju(a porod spada pod operaciju)trebapš potpisati dopuštenje

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

(Odgovor članu Fever)
Neposredna veza do poruke: 88
20.10.2010 11:33:22   
CallamityJane
vidis ja nisam nista potpisala user posted image

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 89
20.10.2010 11:40:10   
njanja
call, možda zato jer je bilo hitno???ja sam za carski morala potpisati da sam sa svime upoznata (moš mislit što sam bila prisebna u trudovima i kada sam znala da ću za pola sata vidjeti jana user posted image ), a recimo moja sestra koju su odveli na hitan carski, nije ništa potpisivala jer naravno da je bila hitnoća, nit vremena za čitanje i potpisivanje, a i carski je bio opravdan bez obzira na rizik...

< Poruku je uredio njanja -- 20.10.2010 11:43:29 >

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu CallamityJane)
Neposredna veza do poruke: 90
20.10.2010 11:40:22   
ZVRK
a tko te prijavio u rodilištu???
ti ili mm???
isunjavao je tvoje podatke

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.

Neposredna veza do poruke: 91
20.10.2010 11:43:08   
CallamityJane
IZVORNA PORUKA: njanja

call, možda zato jer nije bilo hitno???ja sam za carski morala potpisati da sam sa svime upoznata (moš mislit što sam bila prisebna u trudovima i kada sam znala da ću za pola sata vidjeti jana user posted image ), a recimo moja sestra koju su odveli na hitan carski, nije ništa potpisivala jer naravno da je bila hitnoća, nit vremena za čitanje i potpisivanje, a i carski je bio opravdan bez obzira na rizik...

ma bilo je hitno pa sam ja mislila da je zato sto je hitno nisu imali vremena user posted image
sad mi bas cudno, a Zvrk ja sam se prijavljivala u rodiliste, mm nije imao pristupa uopste uci na porodiljini odjel

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 92
20.10.2010 11:44:49   
ZVRK
mene je mm prijavio jer kada sam ušla skoro odmah rodila pa on obavio papirologiju

zvrkić došao 17.06.2005.

Neposredna veza do poruke: 93
20.10.2010 11:50:13   
Bebys
ja sam za epiduralnu jer je LAKSE ...
ali nisam imala prilike jer sam ISLA na carski...

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 94
20.10.2010 11:50:28   
CallamityJane
IZVORNA PORUKA: ZVRK

mene je mm prijavio jer kada sam ušla skoro odmah rodila pa on obavio papirologiju

ma ti si Zvrk poseban slucaj user posted image
Ja kada sam dosla navece u bolnicu, i kao staviti ce me na ctg jer ne vjeruju da su trudovi tako jaki, a stavili me u sobu bez sijalice, mrkli mrak i prikljucili me
i corava sestra kaze ja ovde nista ne vidim user posted image
posle dosao dr. i kaze duso pa ti pred porod, zasto ne jauces user posted image
rekoh a sta bi od toga imala, i mene na stol a ja ni centa nisam otvorena i dr. je odmah rekao kada je opipao usce materice i sam trbuh i polozaj bebe, tesko da ovo ide na prirodni sve mi se cini da ce biti carski i tako je i bilo

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 95
20.10.2010 11:51:38   
Bebys
call pa ti na carski islaa...nisam imala pojma..

HEH MUZU SSE ISPUNILA ZELJA....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 96
20.10.2010 11:58:16   
CallamityJane
IZVORNA PORUKA: Bebys

HEH MUZU SSE ISPUNILA ZELJA....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

je moja Bebys nakon 36h trudova i kada je Kiki srce skoro prestalo kucati su me poslali na carski, pa ti vidi mila moja sto je meni bilo do izgleda moje pice u tom momentu....

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 97
20.10.2010 12:00:39   
ZVRK

IZVORNA PORUKA: callanhoe

IZVORNA PORUKA: ZVRK

ma ti si Zvrk poseban slucaj user posted image

hvala draga

zvrkić došao 17.06.2005.

Neposredna veza do poruke: 98
20.10.2010 12:01:30   
Bebys
IZVORNA PORUKA: callanhoe

IZVORNA PORUKA: Bebys

je moja Bebys nakon 36h trudova i kada je Kiki srce skoro prestalo kucati su me poslali na carski, pa ti vidi mila moja sto je meni bilo do izgleda moje pice u tom momentu....

izivni call nisam znala za to
samo sam bila komentirala ono sto znam
a sta cu cekali majke ti toliko
jadna beba..dobro da je sve ostalo ok

Neposredna veza do poruke: 99
20.10.2010 12:06:32   
lidac0605
Ja sam u Vinogradskoj morala potpisat i za hitni carski-a bila je a bila je abrupcija placente,znači bile su sekunde dragocjene...jedino nisam stigla to čitat.
Fever,svaki takav zahvat,anestezija i sl.je rizik i naravno da moraš potpisat.To znači da znaš koje su moguće komplikacije i da si s njima upoznata.

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4] 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4] 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!